Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Pioneer vs MTX asa pe scurt
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
Vishnu

Data înscrierii: 14/Noi/2006

MesajTrimis: Sâm Feb 07, 2009 3:37 pm    Titlul subiectului: Pioneer vs MTX asa pe scurt Răspunde cu citat (quote)

Buna ziua tuturor. De ceva vreme caut un subwoofer pentru buburuza mea. Buburuza in pricina este un Seat Ibiza model 2001. Acuma am si fondurile pentru sub + amplif +kit cabluri. Tin sa precizez ca m-am oprit la lista de mai jos din cauza ca bugetul este mai restrans si in plus nici nu sunt maniac sa bag zeci de milioane in subwoofer. Asadar opriunile ar fi :
1. MTX RT12AV http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/MTX/Road_Thunder/RT12AV/
2. MTX XT12AV http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/MTX/X_Thunder/XT12AV/
3. Pioneer W307D2/D4 + incinta sealed de la firma mama http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Pioneer/TS-W307D2/

Cerintele mele : Calitate in primul rand. Stiu ca in acest buget calitatea nu e foarte mare, dar totusi daca sunt diferente enorme intre aceste difuzoare, as dori sa stiu. Deci calitate, sunet placut, echilibrat si sa coboare cat mai mult posibil. Pioneerul zice ca, acest difuzor ar cobori pana la 18 herti. Eu ma indoiesc de acest lucru dar in fine.
Deci, ce ziceti de aceste subwoofere ? Care ar fi mai bun dintre ele, privind cerintele mele. As dori sa nu luati in considerare ca MTX-urile scot doar 250 W si Pioneerul scoate 400. Nu ma intereseaza atat de mult acest fapt.
Inca o treaba. Am observat ca diferenta de pret dintre MTX RT12AV si XT 12AV este maricica ( 240 roni). Chiar merita diferenta ? Chiar este o diferenta sesizabila d.p.d.v. sonor intre ele ?
Multumesc mult ca mi-ati acordat 10 minute pentru a citi acest topic. O zi cat mai placuta va doresc.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zeusrazvy
Priceput

Data înscrierii: 29/Mai/2007
Locație: Cluj

MesajTrimis: Sâm Feb 07, 2009 3:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu as lua fara doar si poate pioneerul si mias face o incinta custom as ajunge si la un pret bun si la o calitate mai buna eu am auzit MTX ul ala mai ieftin si .. parerea mea ca nu isi merita deloc banii in schimb am auzit si pioneeru in incinta custom si suna foarte bine la banii lui.
Numai bine
Sus
cristimac
Priceput

Data înscrierii: 15/Apr/2008
Locație: Arad

MesajTrimis: Dum Feb 08, 2009 12:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Clar mergi pe Pio plus incinta custom.
Sus
adypala
Priceput

Data înscrierii: 15/Iun/2008

MesajTrimis: Dum Feb 08, 2009 1:14 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

+1 pt Pioneer
Sus
Vishnu

Data înscrierii: 14/Noi/2006

MesajTrimis: Dum Feb 08, 2009 3:16 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Multumesc mult pentru raspunsuri. Acuma o cam dau in off-topic dar, as mai avea inca o varianta si cu asta se inchide lista mea. Deci, din primele, clar Pio va ramane. Acuma ultimul duel se poarta intre:
1. Pioneer W307 http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Pioneer/TS-W307D2/
2. Helix DB 12S Dark Blue http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/HELIX/DB_12S_Dark_Blue/

Sincer, multa lume lauda Helixul ca ar fi best deal in aceasta categorie de preturi. As dori sa stiu si parerea dumneavoastra.
Inca o intrebare : Daca merg pe Pio, care sa fie ? D2 sau D4 ? Adica cel care se leaga in 2 ohmi sau cel in 4 ohmi ? care impedanta este de preferat la subwooferul acesta ?
Sus
Ravaglioli

Data înscrierii: 21/Oct/2008

MesajTrimis: Dum Feb 08, 2009 8:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am pio 307D4, nou nout l-am testat zilele trecute in masina, cu incinta. DEMENTIAL pentru banii aia, mai ales daca ai cu ce sa dai in el. CLARITATE, zguduie plamanii... ce sa mai zic. Momentan il folosesc in casa, zguduie tot ce se poate si ce nu se poate misca/vibra.
deci + pentru PIONEER !

DSCF0129111.JPG
 Description:
 Filesize:  120.49 KB
 Viewed:  207 Time(s)

DSCF0129111.JPG

Sus
dan_ghetau
Pasionat

Data înscrierii: 04/Feb/2009
Locație: Focsani

MesajTrimis: Vin Feb 13, 2009 2:30 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pentru un amplif Pioneer 5300T ce sub e recomandat:unul de 25 cm sau unul de 30cm?Incinta o fac custom.
D2 sau D4?Aceeasi poveste o vreau si eu,nu ma intereseaza decit completarea spectrului audio.Strict Pioneer,nu altceva.
Sus
Body28
Audiofil

Data înscrierii: 08/Iul/2008
Locație: Panciu/now Iasi

MesajTrimis: Vin Feb 13, 2009 3:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ampliful are 380 punte 4 ohmi.
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Pioneer/TS-W307D2/ De asta ai nevoie. 2 bobine de 2 ohmi = 4 ohmi.
Sus
dan_ghetau
Pasionat

MesajTrimis: Vin Feb 13, 2009 3:06 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Multumesc.
Sa inteleg ca pentru acelasi amplif,varianta mai saraca de subwoofer este cea de 25cm adica asta:
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Pioneer/TS-W257D2/
DAR TOT D2 si NU D4,nu?
Ideea e ca imi trebuie D2 si nu D4 am inteles bine?
Sus
Body28
Audiofil

MesajTrimis: Vin Feb 13, 2009 3:08 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu e mai "saraca". E mai mica. Are un diametru de 25cm nu 30. Insa te sfatuiesc sa investesti cei 20 ron necesari pt cel de 30.
Da, iti trebuie D2, adica 2 bobine de 2 ohmi.
Sus
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Vin Feb 13, 2009 3:09 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dan_ghetau a scris:
Multumesc.
Sa inteleg ca pentru acelasi amplif,varianta mai saraca de subwoofer este cea de 25cm adica asta:
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Pioneer/TS-W257D2/
DAR TOT D2 si NU D4,nu?
Ideea e ca imi trebuie D2 si nu D4 am inteles bine?

Mergi pe cel de 30cm mai bine. Diferenta de bani se merita Smile

Sus
dan_ghetau
Pasionat

MesajTrimis: Vin Feb 13, 2009 3:16 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ok
statia scoate 380RMS la 4 ohm
de ce nu pot sa iau d4 care are o bobina in 4 ohm,ca statia si trebuie musai d2 care are 2 bobine in 2 ohm?Care e faza ca nu inteleg,ma ajuta cu ceva?la pret e identic d2 cu d4
Sus
Body28
Audiofil

MesajTrimis: Vin Feb 13, 2009 3:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Smile Vrei sa dai semnal numai pe o bobina (nu iti plac 2) sau de ce? 2 bobine de 2 ohmi inseriate inseamna 4 ohmi. 2 bobine de 4 ohmi inseamna 8 ohmi sau 2.
Sus
dan_ghetau
Pasionat

MesajTrimis: Vin Feb 13, 2009 3:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

M-am edificat,imi trebuie clar D2,indiferent de varianta dimensionala aleasa:25 sau 30cm.
Sus
cristimac
Priceput

Data înscrierii: 15/Apr/2008
Locație: Arad

MesajTrimis: Vin Feb 13, 2009 5:12 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu te zgarci la pret mergi pe varianta de 30 cm.....
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum