Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

please help me

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
nikeboy

Data înscrierii: 05/Feb/2008

MesajTrimis: Mar Feb 05, 2008 1:06 am    Titlul subiectului: please help me Răspunde cu citat (quote)

mi am facut rost d un sub cougar de 12'' si as vrea sa ii fabric o cutie dar nu ma descurc. nu am nici parametrii acustici si nu stiu din ce sau cum sa fac carcasa sa imi redea un sunet cat mai bun. VA ROG daca nu va deranjati prea tare sa ma ajutati si pe mine cu acesta problema.v as fi recunoscator. Smile a si ar mai fi ceva Question pot cumva sa leg subwooferul cu un amplificator auto la PC? scuzati ma k va deranjez cu problema asta dar sunt novice si nu prea am multi prieteni care sa se stie in domeniu acesta.ms
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
raidaru
Priceput

Data înscrierii: 02/Feb/2008
Locație: arad

MesajTrimis: Mar Feb 05, 2008 2:02 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Da, poti sa legi, trebe un cablu cu jack la un capat si rca la celalalt, si un transformator de 12V pt amplif..
otzy
Audiofil

Data înscrierii: 14/Feb/2007
Locație: timisoara

MesajTrimis: Mar Feb 05, 2008 2:22 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

daca vrei sa folosesti "instalatia" in casa nu ai cum pentru ca nu ai curent destul pentru amplificator... faza cu trafu pica, nush de ce, da pica Smile
CBI
Priceput

Data înscrierii: 07/Dec/2007

MesajTrimis: Mar Feb 05, 2008 3:18 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ca sa legi difu la ampul auto iti trebuie un traf(de preferat toroidal ca e mai mic putin) care sa scoata in secundar undeva la 11-12v c.a,caruia ii pui punte redresoare si condensatori de filtraj in functie de puterea consumata.Traful este bine sa-l iei cam de minim 1,5ori puterea consumata de amp.Nu este chiar asa de greu precum pare Smile
La difu ala trebe sa gasim parametrii t/s ca sa-i facem o casutza.
Totusi pt casa era mai bun un amp care sa-l alimentezi direct la tensiune diferentiala mai mare,si un dif de casa.Te cam complici,si e posibil sa nu fii multumit.E si putin de cheltuiala

ozty,nu e chiar asa de naspa treaba,da nu este ce mai buna alegere
Pt un amp de 5-600w iti trebe un traf de ~1kw,se gasesc pe la diversi forumisti,sau noi pe comanda,nu trece cu mult de 100 de lei.Puntea la fel,cu conzii e mai greu,da se gasesc daia chinezesti in targ Very Happy
ar fi mai simplu cu o sursa in comutatie,da presupun ca nu prea are cunostinte pt construirea uneia.De achizitionat iese mai scump

Audiofil

Data înscrierii: 14/Feb/2007
Locație: timisoara

MesajTrimis: Mar Feb 05, 2008 2:11 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

intradevar intrebarea initiala era daca se poate nu daca e si eficient sau simplu de facut Smile...
CBI
Priceput

Data înscrierii: 07/Dec/2007

MesajTrimis: Mar Feb 05, 2008 2:17 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Da, se poate,da ,e simplu de facut,NU,nu e eficient nici fiabil

MesajTrimis: Mar Feb 05, 2008 7:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

multumesc.va sunt recunascator.nu am inteles toate detaliile dar sp k o sa ma descurc.trebuie Wink
Sus
nikeboy

MesajTrimis: Mar Feb 05, 2008 8:05 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

raidaru: e nevoie d cablu 1xjack la un capat si de 1xrca tata?la calalalt SAU 2xrca tata? ... apropo, amplificatoru mi pa 2 canale
Sus
visina_ionut

Data înscrierii: 01/Feb/2008
Locație: cluj

MesajTrimis: Mie Feb 06, 2008 2:50 pm    Titlul subiectului: salut Răspunde cu citat (quote)

mai baieti, si eu am un sistem auto(complet) in casa si sunt foarte multumit(vecinii nu prea Very Happy)! Am tot schimbat la transformatoare pana m-am saturat, dar in sfarsit am auzit ceva si chiar a mers.
Acel ceva e: o sursa de calculator! daca va uitati pe eticheta uneia veti vedea ca pe undeva scoate 12V si vreo 20A(suficient zic eu)
costa doar 50 RON---eficient si ieftin
eu am una pt headunit si una pt amplif

liviu
Priceput

Data înscrierii: 08/Noi/2006
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie Feb 06, 2008 3:18 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

20 de amperi, mai greu sa iti scoata, mai ales la o sursa de 50 de ron. oricum, daca iti merge ok, asta e important. eu totusi ti-as recomanda sa nu dai foarte tare ca s-ar putea sa ramai fara ea.
inovatorul

Data înscrierii: 01/Feb/2008
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie Feb 06, 2008 5:47 pm    Titlul subiectului: raspuns tehnic si practic. Răspunde cu citat (quote)

Cel mai bine este sa alimentezi de la un Acumulatot mai vechi (adica sa nu ai nevoie la masina de el)statia.
asa nu ai nevoie de un taf de putere mare nici de diode cu pret mare.
adica iei un redresor auto il pui paralel cu acumulatoru conectezi la acumilator redresorul printun bec de far 20W.
Apoi alimentezi statia care va functiona perfect ,datorita faptului ca acumulatorul este si cel mai bun filtraj. Laughing
In acest fel daca pui si o sursa de zgomot la el atunci cind se taie curentul tu ii spargi pe vecini cu muzica iar ei isi baga unghia in git.
Spor la treaba Embarassed
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum