|
Autor |
Mesaj |
nikeboy
Data înscrierii: 05/Feb/2008 Mesaje: 11
|
Trimis: Mar Feb 05, 2008 1:06 am Titlul subiectului: please help me |
|
|
mi am facut rost d un sub cougar de 12'' si as vrea sa ii fabric o cutie dar nu ma descurc. nu am nici parametrii acustici si nu stiu din ce sau cum sa fac carcasa sa imi redea un sunet cat mai bun. VA ROG daca nu va deranjati prea tare sa ma ajutati si pe mine cu acesta problema.v as fi recunoscator. a si ar mai fi ceva pot cumva sa leg subwooferul cu un amplificator auto la PC? scuzati ma k va deranjez cu problema asta dar sunt novice si nu prea am multi prieteni care sa se stie in domeniu acesta.ms |
|
Sus |
|
 |
raidaru Priceput

Data înscrierii: 02/Feb/2008 Mesaje: 612 Locație: arad
|
Trimis: Mar Feb 05, 2008 2:02 am Titlul subiectului: |
|
|
Da, poti sa legi, trebe un cablu cu jack la un capat si rca la celalalt, si un transformator de 12V pt amplif.. _________________ Hu Blaupunkt LA MP72,hifonics Z6.5Ci,magnat xtr216,Rockford F.RFR 2215,GZHA 4120x,nimic |
|
Sus |
|
 |
otzy Audiofil

Data înscrierii: 14/Feb/2007 Mesaje: 1666 Locație: timisoara
|
Trimis: Mar Feb 05, 2008 2:22 am Titlul subiectului: |
|
|
daca vrei sa folosesti "instalatia" in casa nu ai cum pentru ca nu ai curent destul pentru amplificator... faza cu trafu pica, nush de ce, da pica  _________________ fac sport extrem cu dacia...cu ochii inchisi o calc, imi place senzatia |
|
Sus |
|
 |
CBI Priceput
Data înscrierii: 07/Dec/2007 Mesaje: 502
|
Trimis: Mar Feb 05, 2008 3:18 am Titlul subiectului: |
|
|
Ca sa legi difu la ampul auto iti trebuie un traf(de preferat toroidal ca e mai mic putin) care sa scoata in secundar undeva la 11-12v c.a,caruia ii pui punte redresoare si condensatori de filtraj in functie de puterea consumata.Traful este bine sa-l iei cam de minim 1,5ori puterea consumata de amp.Nu este chiar asa de greu precum pare
La difu ala trebe sa gasim parametrii t/s ca sa-i facem o casutza.
Totusi pt casa era mai bun un amp care sa-l alimentezi direct la tensiune diferentiala mai mare,si un dif de casa.Te cam complici,si e posibil sa nu fii multumit.E si putin de cheltuiala
ozty,nu e chiar asa de naspa treaba,da nu este ce mai buna alegere
Pt un amp de 5-600w iti trebe un traf de ~1kw,se gasesc pe la diversi forumisti,sau noi pe comanda,nu trece cu mult de 100 de lei.Puntea la fel,cu conzii e mai greu,da se gasesc daia chinezesti in targ
ar fi mai simplu cu o sursa in comutatie,da presupun ca nu prea are cunostinte pt construirea uneia.De achizitionat iese mai scump _________________
 |
|
Sus |
|
 |
otzy Audiofil

Data înscrierii: 14/Feb/2007 Mesaje: 1666 Locație: timisoara
|
Trimis: Mar Feb 05, 2008 2:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
intradevar intrebarea initiala era daca se poate nu daca e si eficient sau simplu de facut ... _________________ fac sport extrem cu dacia...cu ochii inchisi o calc, imi place senzatia |
|
Sus |
|
 |
CBI Priceput
Data înscrierii: 07/Dec/2007 Mesaje: 502
|
Trimis: Mar Feb 05, 2008 2:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da, se poate,da ,e simplu de facut,NU,nu e eficient nici fiabil _________________
 |
|
Sus |
|
 |
nikeboy
|
Trimis: Mar Feb 05, 2008 7:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
multumesc.va sunt recunascator.nu am inteles toate detaliile dar sp k o sa ma descurc.trebuie  |
|
Sus |
|
 |
nikeboy
|
Trimis: Mar Feb 05, 2008 8:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
raidaru: e nevoie d cablu 1xjack la un capat si de 1xrca tata?la calalalt SAU 2xrca tata? ... apropo, amplificatoru mi pa 2 canale |
|
Sus |
|
 |
visina_ionut
Data înscrierii: 01/Feb/2008 Mesaje: 30 Locație: cluj
|
Trimis: Mie Feb 06, 2008 2:50 pm Titlul subiectului: salut |
|
|
mai baieti, si eu am un sistem auto(complet) in casa si sunt foarte multumit(vecinii nu prea )! Am tot schimbat la transformatoare pana m-am saturat, dar in sfarsit am auzit ceva si chiar a mers.
Acel ceva e: o sursa de calculator! daca va uitati pe eticheta uneia veti vedea ca pe undeva scoate 12V si vreo 20A(suficient zic eu)
costa doar 50 RON---eficient si ieftin
eu am una pt headunit si una pt amplif _________________ I love bass |
|
Sus |
|
 |
liviu Priceput
Data înscrierii: 08/Noi/2006 Mesaje: 791 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mie Feb 06, 2008 3:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
20 de amperi, mai greu sa iti scoata, mai ales la o sursa de 50 de ron. oricum, daca iti merge ok, asta e important. eu totusi ti-as recomanda sa nu dai foarte tare ca s-ar putea sa ramai fara ea. _________________ Pioneer 5800MP,DLS R5A+DLS 425,sub GZRW 12XD-AL,amp. DLS CA41,amp. GZ 2.500TX,cond 1F,insonorizare |
|
Sus |
|
 |
inovatorul
Data înscrierii: 01/Feb/2008 Mesaje: 21 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mie Feb 06, 2008 5:47 pm Titlul subiectului: raspuns tehnic si practic. |
|
|
Cel mai bine este sa alimentezi de la un Acumulatot mai vechi (adica sa nu ai nevoie la masina de el)statia.
asa nu ai nevoie de un taf de putere mare nici de diode cu pret mare.
adica iei un redresor auto il pui paralel cu acumulatoru conectezi la acumilator redresorul printun bec de far 20W.
Apoi alimentezi statia care va functiona perfect ,datorita faptului ca acumulatorul este si cel mai bun filtraj.
In acest fel daca pui si o sursa de zgomot la el atunci cind se taie curentul tu ii spargi pe vecini cu muzica iar ei isi baga unghia in git.
Spor la treaba  |
|
Sus |
|
 |
|