|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
niq Audiofil

Data înscrierii: 30/Ian/2007 Mesaje: 907 Locație: in masina, inconjurat de boxe...
|
Trimis: Sâm Mar 24, 2007 8:54 am Titlul subiectului: pot sa dau in el? |
|
|
am un subwoofer JBL GTO 1260BR....250W RMS....1000W peak... si am o statie SAL SAF 2070 si una Magnat The Rock 400. SAL-ul pare sa se aude mai bine (si mai tare si mai clar)
ideea e ca pana acum am observat ca gain-ul este la minim (la ambele). asta ce inseamna? nu scot toti cei 240W din ea? daca il dau la maxim face fata subwooferul? intreb deoarece ma uit la membrana aia si saraca pare ca sare spre mine cand mai vine cate un bass mai adanc
e inca in garantie deci nu stiu de ce ma ingrijorez, teoretic n-ar avea ce sa se intample, nu? dar parca mi-e totusi mila de el... _________________ vand nokia 6500 classic negru si Samsung Star alb... si nokia 1208 negru... si acvariu  |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
Trimis: Sâm Mar 24, 2007 9:42 am Titlul subiectului: Re: pot sa dau in el? |
|
|
depinde ce semnal ii dai. daca ai un player cu o iesire pre-out de 6V...atunci da, la gain minim statia isi atinge puterea RMS precizata de producator. daca ai o iesire de 2,2V de exemplu, statia va avea aceeasi putere la un gain de 2V. deci acel gain se regleaza in functie de player, nu are rol de potentiometru de volum. asta daca nu cumva folosesti bass boost. daca ai bass boost, opreste-l. regleaza gain-ul fara acel bass bost, apoi daca e necesar (nu prea as crede) mai amplifici o anumita frecventa cu acel bass bost. _________________ ptr intrebari legate de comenzi/stoc
0788.315.434 / 0788.269.156 / 021.569.26.06
NU PE MP |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Sâm Mar 24, 2007 11:37 am Titlul subiectului: |
|
|
1 - garantia unui difuzor nu acopera decat defecte de fabricatie. NU si o bobina arsa. Daca tu dai 500W intr-un difuzor de 200 si crapa, nu e problema de garantie. La fel si daca o statie subdimensionata va scoate numai distorsiuni si va arde bobina, cu toate ca aparent e slaba ca putere.
2 - bass-boost-ul ar trebui sa fie pe zero pentru toata lumea... numai un sfert de rotatie poate forta statia sa dea DUBLUL puterii decat fara el... daca si level-ul e sus si daca si din player se da volum peste jumatate, e riscant.
3 - Ambele statii sunt cam mici pentru woofer, daca esti multumit de cum suna si se si misca bine, nu atinge reglajele, lasa gain-ul la valoarea maxima (la minim de fapt). tu de fapt cum ai statiile reglate? cu gain-ul la 0,25V sau ceva similar sau la 5-6V? pe o statie gain-ul este la MINIM cand potentiometrul e la valoarea MARE, nu la valoarea MICA. Daca la tine este la valoarea MICA, inseamna ca statia e de mult in zona de distorsiuni si risti.. da-l mai jos, spre jumatate macar.
PS
eu as avea mai multa incredere in Rock 400 decat in SAF 2070, le cunosc binisor pe amandoua. |
|
| Sus |
|
 |
niq Audiofil

Data înscrierii: 30/Ian/2007 Mesaje: 907 Locație: in masina, inconjurat de boxe...
|
Trimis: Sâm Mar 24, 2007 1:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu stiu cati V am la iesirea din HU.. e o chestie improvizata... care nu stiu, dar merge cu un singur fir!! adik din HU nu am tras + si -... am doar unul din ele... si nu, nu am iesire pre-out... statia e legata la unul din canale ( care este liber) treaba cu bass-boost o stiam, asa k e oprit. dar Magnatul nu are bass boost on/off.. are ceva cu reglat Hz.. de pe la cativa pana la ceva mai multi ... imi place cum se aude, imi place cum se simte, doar ca un prieten de-al meu are pe dacie 2 boxe in spate, ovale, alpine, nu stiu exact modelul, 50W RMS, si se aude mai tare... ... adica se aud si mediile, si inaltele... la mine se aude bum-bum...si putin inalte... am doar boxele fata standard de logan(masina e logan)... _________________ vand nokia 6500 classic negru si Samsung Star alb... si nokia 1208 negru... si acvariu  |
|
| Sus |
|
 |
iceteam Priceput

Data înscrierii: 20/Iul/2006 Mesaje: 443 Locație: Constanta
|
|
| Sus |
|
 |
niq Audiofil

|
Trimis: Dum Mar 25, 2007 4:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
speram sa fie cat mai curand:) _________________ vand nokia 6500 classic negru si Samsung Star alb... si nokia 1208 negru... si acvariu  |
|
| Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
Data înscrierii: 15/Aug/2006 Mesaje: 952 Locație: bucuresti
|
Trimis: Dum Mar 25, 2007 11:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
poti sa arzi intrarea in statie dc nu pui un adaptor hi-low
iar dc ai bagat in intrarea hi a amplifului,..nu se aude clar deloc comparativ dc ai folosi un adaptor de nivel si cabluri rca pt input rca |
|
| Sus |
|
 |
niq Audiofil

|
Trimis: Lun Mar 26, 2007 10:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
e legat cu rca de statie... doar ca de la player pleaca un singur fir. nu stiu pe unde mai face contact.. si sincer acum nici nu ma intereseaza... o sa vedeti la urmatoare intrunire be-loud! daca o sa am cum sa ajung si o sa va dati cu parerea. _________________ vand nokia 6500 classic negru si Samsung Star alb... si nokia 1208 negru... si acvariu  |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|