| |
| Autor |
Mesaj |
w44
Data înscrierii: 04/Sep/2012 Mesaje: 6
|
Trimis: Mar Sep 04, 2012 12:46 pm Titlul subiectului: Pret sistem audio Octavia 1 2002 |
|
|
Salut
Vreau sa schimb sistemul pe o Skoda Octavia 1 2002. Vreau sa folosesc spatiile existente pentru boxe si anume 8 la numar.
Vreau un sunet clar si puternic dar fara tun de bass. daca se poate si fara amplificator bine daca nu asta e.
Ce buget ar trebuii?
Cdplayer/boxe/montat/si ce mai considerati ca este nevoie ?
Cd playerul vreau sa aiba lumina verde sa mearga cu lumina bordului.
genul acesta:
http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/Kenwood/KDC-3054UG/
sau
http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/ALPINE/CDE-131R/
Nu vreau neaparat modelele acestea dar sa fie cu lumina verde
Multumesc anticipat pentru raspunsuri si sfaturi.
|
|
| Sus |
|
 |
toboalpha Audiofil

Data înscrierii: 12/Iul/2010 Mesaje: 942 Locație: sibiu cluj
|
Trimis: Mar Sep 04, 2012 3:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
sfatul meu daca vrei fara amplificare cumpara un player \kenwood, daca te uiti bine are 4 x 30 w \rms si aia ajuta.
daca vrei si calitate la sunet sa stii ca, Kenwood are sunet bun.
vrei sa pui sistem sau boxe coaxiale?
ce buget ai?
_________________ BasuL si cu Toba MarE
Alpine 9855r/SPL Dynamics xtr 300d4-ICE-1500D/Focal.ps165 |
|
| Sus |
|
 |
w44
|
Trimis: Mar Sep 04, 2012 5:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
Bugetul depinde:
Imi fac maine 500 de euro dar sunt convins ca nu o sa fie cine stie ce. Asa ca mai pot astepta doua trei luni sa ajung la un 1500-2000.
Nu ma intrebati detalii tehnice pt ca nu stiu. Coaxial...
Eu vreau un cd player profi la care sa adaug 8 boxe profi dar care sa se potriveasca in spatiile deja existente plus cabluri si ce mai trebuie. De asta nu am zis nimic de buget prima data. Nu am sa bag 5000-6000 dar sunt dispus 1500-2000 pt ceva care sa merite.
Vreau un sunet clar , puternic cu bass dar fara tun de bass in portbagaj daca se poate fara bass in portbagaj.
Multumesc pentru raspunsuri.
|
|
| Sus |
|
 |
toboalpha Audiofil

|
Trimis: Mar Sep 04, 2012 6:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
poi daca zici ca dispui de banii aia 1500 euro eu zic sa si amplifici difuzoarele daca vrei bass si claritate.
eu te sfatuiesc sa si insonorizezi usile fata si spate daca in ele o sa pui difuzoarele. Daca o sa pui doar in cele din fata si sa decupezi in spate sa pui ovale pentru mai mult bass daca nu vrei subwoofer in portbagaj.
daca ai posibilitatea sa asculti cateva sisteme de boxe ar fi foarte bine, asa iti faci cateva pareri.
player-ul ce ai vrea sa aiba pe el? usb, bluetooth...etc...sau reglaje pentru sunet, sau toate la un loc?
Alpine, Kenwood,Pioneer,Clarion.
ca sistem de boxe Focal,Dls,Helix,Hertz, poate iti plac si altele daca ai sa poti asculta. iti dau exemplu de SISTEM http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Focal/Performance/PS_165/ si coaxiale http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Focal/Access/Access_165_CA1/ adica inaltele nu sunt separate de difuzorul de mid-bass.acestea sunt doar 2 exemple sa iti faci o idee.
|
| Sus |
|
 |
w44
|
Trimis: Mar Sep 04, 2012 8:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc pentru raspunsuri.
Acum dispun de 500 de euro dar mai pot astepta 2 luni pana la 1500 imi fac un cadou de craciun frumos
Eu vreau sa nu se vada modificarile de asta nu vreau eu subwoofer si amplificator.
Daca imi puteti arata poze cum ar arata cu boxe ovale puse in portierele din spate ar fii perfect. Chiar daca nu este pe skoda.
Voi insonoriza portierele.
Eu stau in Bucuresti si inainte de a cumpara jucariile vreau sa ma joc cu ele daca pot(sa aud) Modificarile vreau sa le fac la be-loud.
La capitolul player: ar fii perfect daca ar avea amplificatorul in el si poate memorie interna sa pun melodiile in format mp3 pe el. zic si eu. ( va rog sa ma scuzati daca gresesc) Singurul lucru care il stiu la player este ca trebuie sa aiba lumina verde
Daca imi poate spune cineva exact ce dimensiune au boxele din fabrica de pe Octavia 1 ar fii perfect, asi stii exact ce sa caut dupa.
Si nu vreau neaparat sa cheltuiesc 1500 poate sa fie 1200....am zis o suma ca reper pentru a imi face un pret concret
|
|
| Sus |
|
 |
toboalpha Audiofil

|
Trimis: Mar Sep 04, 2012 8:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
dimensiunile sunt de 16.5 cm si nu ovale in portierele din spate ma refeream. sa decupezi in spate acolo deasupra la portbagaj(mi-a scapat,scuze).
la partea cu boxe neamplificate nu stiu ce sa zic dar nu stiu cat bas o sa ai daca nu amplifici si putere la fel.
vezi ce o sa mai zica si altii forum-isti
| Description: |
|
| Filesize: |
44.2 KB |
| Viewed: |
305 Time(s) |

|
|
| Sus |
|
 |
w44
|
Trimis: Mar Sep 04, 2012 9:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
A nu multumesc. Eu de asta si fug.
Cum sunt puse aceste boxe in lateral langa stalpi exista boxe din fabrica. Eu pe alea vreau sa le inlocuiesc si pe toate din masina dealtfel.
Multumesc oricum. Ideea este sa scot mai mult si mai bun decat am acum pe ea.
|
|
| Sus |
|
 |
toboalpha Audiofil

|
Trimis: Mar Sep 04, 2012 9:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
neamplificate nu o sa simti foarte mare diferenta, zic eu.
sper sa nu fie cu suparare: de ce nu vrei sa le amplifici?
|
| Sus |
|
 |
w44
|
Trimis: Mie Sep 05, 2012 1:25 am Titlul subiectului: |
|
|
@toboalpha
Nu ma supar, nu prea vreau sa le amplific pentru ca nu vreau sa ma incurce amplificatorul. Folosesc portbagajul si imi e sa nu il ating cand imi pun bagajele in el. Daca il pot pune in alta parte ascuns e perfect.
De ex sub bancheta din spate.
PS daca pun amplificator presupun ca trebuie sa se alimenteze si el prin cablu separat de la baterie, nu?
Va rog sa imi propuneti 2 configurari.
1. Sistem fara amplificator (player/boxe/insonorizare portiere/cablu/etc) pret
2. Sistem cu amplificator (player/boxe/insonorizare portiere/cablu/etc) pret
Multumesc , sper ca nu stresez.
|
|
| Sus |
|
 |
cynegeticos Priceput
Data înscrierii: 18/Noi/2009 Mesaje: 414 Locație: Ploiesti
|
Trimis: Mie Sep 05, 2012 9:06 am Titlul subiectului: |
|
|
Daca vrei doar bubuiala poti sa faci cum te-a sfatuit colegul mai sus si anume sa montezi difuzoare in polita spate...
Daca vrei sa te axezi pe calitate, difuzoarele spate sunt degeaba si nimeni de aici care catusi de putin a mai citit/experimentat cate ceva, nu ti-ar propune asa ceva.
Spui ca nu te grabesti, analizeaza ofertele mai multor magazine car-audio difuzoare/manopera si mai posteaza ce mai apare. Intr-o luna, maxim doua o sa fie finala CNCA-ului (campionatul national de car audio) in Bucuresti si or sa fie destule masini cu sisteme bune pe care o sa ai posibilitatea sa le vezi/auzi sa poti sa-ti faci o idee despre cum ai vrea sa sune sistemul tau.
Bugetul tau este unul bun doar in cazul in care asculti de sfaturile "live" ale unora mai experimentati, pe forum este aproape imposibil sa ajungi la rezultatul dorit.
|
|
| Sus |
|
 |
w44
|
Trimis: Joi Sep 06, 2012 12:52 am Titlul subiectului: |
|
|
@cynegeticos multumesc pentru raspuns. Nu vreau bubuiala vreau calitate, nu vreau sa imi zornaie masina.
Oricum nu ascult in oras muzica tare doar la drum.
Vreau modificarile sa fie cat mai discrete.
Astept campionatul atunci .
|
|
| Sus |
|
 |
|