Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Prindere cablu de masa

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse

Autor Mesaj
Alex-T
Pasionat

Data înscrierii: 15/Aug/2013
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi Oct 10, 2013 11:57 pm    Titlul subiectului: Prindere cablu de masa Răspunde cu citat (quote)

Salut baieti, in primu rand vreau sa imi cer scuze daca s-a mai discutat subiectul asta, dar eu nu am reusit sa gasesc nicio informatie pe forum, poate nu stiu sa caut asta e. Am un Ford Focus MK1 berlina si am pe el urmatoarea configuratie Subwoofer DB Audio T-Rex 15'' + amplificare SPL Dynamics ICE1500D. Cablurile sunt subdimensionate cred ca sunt de 25mm, iar bateria este una stock Varta Blue de 44Ah. Siguranta de la baterie este de 80A. Dilema mea de cateva zile incoace este ca am firul de masa legat de un surub al centurii de siguranta care intra in caroserie dar dupa ce ascult muzica in masina zona din jurul surubului se incalzeste este normal ? Poate dauna in timp ? Ce trebuie facut pentru a remedia problema ? Multumesc.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
JARRELL
Audiofil

Data înscrierii: 23/Mar/2011
Locație: TG JIU

MesajTrimis: Vin Oct 11, 2013 8:30 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Salut, probabil ai un contact imperfect si de asta se incalzeste. Trebuie sa strangi mai bine surubul, dar probabil nu iti permite din cauza sistemului de prindere a centurii. Cauta sa iei masa din alta parte, traseul sa fie cat mai scurt pana la amplificator. Dupa cum ai enumerat tu, cam tot ce tine de partea de alimentare este subdimensionat.
Sus
toboalpha
Audiofil

Data înscrierii: 12/Iul/2010
Locație: sibiu cluj

MesajTrimis: Vin Oct 11, 2013 11:23 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

vezi sa nu prinzi pe un surub care are vopsea pe langa el. un surub sa faca contact cat mai bine pe caroserie. strange papucii si fa-i cu cositor, izoleaza-i in capete.
Alex-T
Pasionat

MesajTrimis: Vin Oct 11, 2013 12:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

@toboalhpa: ai dreptate am uitat sa precizez ca acel surub si suprafata de sub el mi se pare ca are un strat de vopsea protectoare. Crezi ca daca smirgheluiesc zona face contact mai bun ?
@JARRELL: m-am gandit ca poate e slabit surubul dar este strans cat se poate de bine...de unde se mai poate lua masa ? Am intrebat anumite persoane si mi-au zis ca acel surub de centura e cam singuru punct...
Sus
stoica22
Priceput

Data înscrierii: 04/Aug/2012

MesajTrimis: Vin Oct 11, 2013 2:31 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

masa o poti lega cam la orice surub care are contact direct cu caroseria masinii.
Daca in jurul surubului sau locului unde prinzi masa este vopsea sau lac protector automat este recomandat sa inlaturi portiunea pt ca, contactul sa se faca direct cu tabla masinii.

Ex. eu am masa la amplif in portbagaj (supernova) prinsa pe surubul unde era cricul (lipita de tabla masinii) si nu am avut probleme.

Alex-T
Pasionat

MesajTrimis: Vin Oct 11, 2013 3:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am inteles, pai alt surub la mine pe masina cel putin nu prea gasesc din pacate...o sa slefuiesc atat papucul cat si suprafata din jurul surubului cu smirghel sa iau eventualele lacuri sau vopsele de protectie si sa fie contactul cat mai bun si o sa va tin la curent daca se mai incalzeste sau nu zona respectiva.
Sus
stoica22
Priceput

Data înscrierii: 04/Aug/2012

MesajTrimis: Vin Oct 11, 2013 4:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cauta is portbagaj si desfa daca ai aparatoarea la un stop si pe akolo tre sa fie macar un surub mai tzapan.
Eu acolo ma prins masa la un mondeo scurt

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum