|
Autor |
Mesaj |
snick08
Data înscrierii: 23/Iul/2006 Mesaje: 29 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Dum Aug 27, 2006 9:43 am Titlul subiectului: problema 2/4 ohmi |
|
|
Daca am primit o pereche de difuzoare JBL care sunt pe 2 ohmi si nu sunt sigur daca player-ul suporta 2 ohmi (e un PHILIPS mai vechi cu caseta si magazie de CD-uri) ce as putea sa fac. Daca conectez difuzoarele s-ar putea sa mi se arda player-ul din cate stiu.
Astept urgent o solutie! Mersi frumos. _________________ Stefan |
|
Sus |
|
 |
Fery_ Pasionat

Data înscrierii: 30/Iul/2006 Mesaje: 146 Locație: deva
|
Trimis: Dum Aug 27, 2006 10:24 am Titlul subiectului: sal |
|
|
nici un player din cate stiu eu pana acum nu suporta impedanta de 2 ohmi
deci dak le pui ai 80% sanse sa arzi scula daca tot vrei sa le legi pe player pune 2 difuri in serie ......dar JBL-urile alea ar merge mult mai bine amplificate de o statie ......pentru asa ceva sunt facute pe 2 ohmi |
|
Sus |
|
 |
snick08
Data înscrierii: 23/Iul/2006 Mesaje: 29 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Dum Aug 27, 2006 10:46 am Titlul subiectului: |
|
|
p m. HU-ul pe care il am eu este un PHILIPS ARC520 acum mam uitat pe el. e de cand lumea si pamantu si nu gasesc specificatii pt el. _________________ Stefan |
|
Sus |
|
 |
ELNA Priceput
Data înscrierii: 06/Aug/2006 Mesaje: 411
|
Trimis: Dum Aug 27, 2006 2:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
90% din playerele noi sunt capabile sa mearga in 2ohmi ! singura problema este caldura disipata ,dar se poate rezolva cu un radiator lipit pe spatele HU  |
|
Sus |
|
 |
Vladutz Priceput
Data înscrierii: 11/Iul/2006 Mesaje: 493
|
Trimis: Dum Aug 27, 2006 11:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca nu este deranjul prea mare te rugam sa ne impartasesti codurile a cateva aparate din procentul de 90% ce suporta 2ohmi. Eu sincer nu stiu ca vreun producator sa includa in specificatiile vreunui player "stabil in 2 ohmi". Poate ca ma insel. Dovedeste-mi te rog! In momentul in care faci afirmatii de acest gen trebuie sa le faci cu atentie. Am vazut n playere anul asta arse de clienti ce au montat pe ele difuzoare ale seriei JBL GTO pe 2006, serie care este compusa exclusiv din difuzoare pe 2 ohmi.
Sunt de acord ca se pot face diverse "tweaks", dar trebuie sa specifici, cand afirmi asta, ca acestea vor duce la pierderea garantiei si ca persoana le face pe riscul propriu.
P.S. Astept lista cu aparatele stabile in 2 ohmi  |
|
Sus |
|
 |
danmoise
Data înscrierii: 28/Iul/2006 Mesaje: 38
|
Trimis: Lun Aug 28, 2006 10:42 am Titlul subiectului: |
|
|
@ELNA: producatorii celor 90% din playere sunt aceiasi cu cei 90% din producatorii care masoara Xmax dupa formula aceea?
initial am stat si ti-am urmarit posturile, dadea de gandit siguranta cu care faceai afirmatii, acum, sunt convins ca nu ai nici cea mai vaga idee despre ceea ce spui. inainte sa postezi pe un forum incearca sa te documentezi mai bine, exista "N" motoare de cautare gen Google.
astept si eu cu nerabdare sa vad codurile pt 90% din playerele care suporta 2 ohmi.
si mai sunt curios cum ai atasa tu radiatorul acela. |
|
Sus |
|
 |
o_kh3 Priceput
Data înscrierii: 29/Iun/2006 Mesaje: 560
|
Trimis: Lun Aug 28, 2006 7:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
mah mai greseste si omul da nici in halul asta (nu ca eu nu as gresi)... lasa ELNA omu cat traieste invata bafta |
|
Sus |
|
 |
danmoise
Data înscrierii: 28/Iul/2006 Mesaje: 38
|
Trimis: Mar Aug 29, 2006 12:56 am Titlul subiectului: |
|
|
asa e, omul cat traieste invata, dar la sfarsit tot...nestiutor moare. |
|
Sus |
|
 |
ELNA Priceput
|
Trimis: Mie Aug 30, 2006 8:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
majoritatea firmelor ce folosesc circuite integrate din seriile TDA sunt capabile de mers stabil in 2ohmi ! recent am desfacut un CDX-M8800 player care costa o caruta de bani in 2004 sau 2005 in fine ... avea un TDA8588AJ care in datasheet este dat ca fiind capabil de lucru in 2ohmi ! normal ca daca pui ca ciobanu 4 difuzoare de 2ohmi pe el fara sa asiguri racire suplimentara nu va rezista
ghici cat costa integratu ala high performance ? 16lei )
mai este Pioneer care sunt majoritatea capabile de lucru in 2 ohmi .... problema este RACIREA lui ! v-am atentionat
si playerele 4x25W de pe vremuri aveau cate 2xtda8560Q sau rude cu el si erau capabile de lucru in 2 ohmi ele avand 2x40W in 2 ohmi !
ghici ce fac eu cu manualele service de la playere ?? da .... le mai repar mai mult la prieteni ca nu se fac bani din asta .... deci nu ma mai luati peste picior ca la electronica am ceva experienta
in caz ca nu stiti 90% din circuitele amplificatoare pe 12V sunt capabile de lucru in 2 ohmi de aici si afirmatia mea trebuie doar RACITE corespunzator ... finalii lor au SOA destul de mare .
daca nu ai garantie la el desfa playeru vezi ce scrie pe inegrat si iti spunem parerea
acum VA ROG explicati si mie de ce nu pot suporta 2 ohmi ? ? singuru motiv pe care l-am enuntat si in celalalt post e caldura ... astept altele
@danmoise radiatorul se poate prinde pe spatele HU unde are acel surub de prindere  |
|
Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
Trimis: Mie Aug 30, 2006 8:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
Se poate in mare masura sa ai dreptate. Eu spre exemplu stiu ca exista si care nu merg cum zici tu pentru ca au alte amplificari. Apline, spre exemplu, am vazut ca foloseste STK-uri, binenteles si alea au preturi a integratelor de cateva sute de mii de lei. Alea merg cu minim 4 ohm. La 2 ohm nu fac nimic (nu scoate nici un sunet).
Intradevar, daca e nevoie (si loc in spatele HU) merge atasat un radiator cu pasta de transfer termic.
Oricum ar fi, acele dif-uri nu sunt pentru ampificarea cu player-ul. _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
Sus |
|
 |
ELNA Priceput
|
Trimis: Mie Aug 30, 2006 8:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
am intalnit un clarion care pe 2 ohmi intra in limitare .... Pioneeru Deh-P6700MP model 2005 pe care l-am avut mergea fara nici o problema pe 2 ohmi ! cu Pioneeru am mers pe un subwoofer DVC de 2ohmi cu canalele de pe spate deci fiecare canal pe o bobina de 2 ohmi si iesirea setata pe Direct Sub Drive asta a fost doar de test si nu recomand la NIMENI sa faca asta !
Sony CDX-m8800 care il am acum merge de 2 saptamani pe 2 ohmi dupa ce mi-a intrat apa in masina si s-a dus amplificatoru de pe fata cert este ca nu folosesc decat 2 canale din cele 4 pentru ca unu este ars cu 4 canale in 2 ohmi este nevoie neaparata de racire suplimentara ! |
|
Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
Trimis: Mie Aug 30, 2006 9:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
Intradevar legarea bobinelor unui dif DVC la canale diferite este foarte periculoasa pentru difuzor. Problema majora este atunci cand le legi aiurea la borne. Puteai sa-l distrugi, dar asta am impresia ca stiai deja. _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
Sus |
|
 |
|