Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Problema amplificator Ground Zero

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto

Autor Mesaj
wu_vladutz

Data înscrierii: 11/Mai/2009
Locație: Constanta

MesajTrimis: Lun Mai 11, 2009 8:28 pm    Titlul subiectului: Problema amplificator Ground Zero Răspunde cu citat (quote)

Salutare tuturor !
De curand am achizitionat de la Be-Loud un amplificator GroundZero GZUA 1.1000DX ( stabil intr`un ohm, 1 x 1000W (1 ohmi ; 14,4 V, 1% THD) ). Ca subwoofer, folosesc 2 dif. Kicker - 600 w RMS fiecare, legate in paralel - . Am legat dif. intr-un ohm.

Dupa ce am facut reglajele la amplificator ( precizez ca levelul amplificatorului este sub jumatate, pt ca difuzoarele sunt noi si am inteles ca trebuie sa mearga ceva timp "lejer" ) si la casetofon ( volum 11 ), daca cresc volumul la 12, intra amplificatorul in protectie ... dupa 2-3 minute.
Am facut un suport pe care am montat 6 coolere, care bat fix in amplif. pt ca se incingea foarte rau si m`am gandit ca din cauza temperaturii ridicate intra in protectie.

Surpriza, am aceeasi problema, daca maresc volumul de la 11, la 12, intra in protectie, dar fara sa se mai incinga la fel de tare.

Chiar nu stiu ce sa mai fac. este posibil sa intre semnal prea mare din player ( Pioneer 5900 DVD ) ? Am sa incerc sa scad levelul la bass din casetofon si sa dau amplificatorul mai tare, pt ca tipul care mi`a reglat statia mi`a spus ca merge lejer volumul la amplificator pana la 3 sferturi fara sa am distorsiuni.

Daca ma poate ajuta cineva, ii raman dator Orice sfat e bun primit ...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Lun Mai 11, 2009 8:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Esti sigur ca sunt legate la 1 ohm ? Din ce spui tu ca se incalzeste asa de tare eu inteleg ca e legat sub 1 ohm...

Ce alimentare ai ? Cabluri ? Baterie ? Cel mai probabil iti scade serios tensiunea sau e legat sub 1 ohm...si de aceea intra in protectie.

Citat:
am inteles ca trebuie sa mearga ceva timp "lejer"

Nu. Poti sa le dai cat tin ele imediat ce le-ai scos din cutie.

Citat:
tipul care mi`a reglat statia mi`a spus ca merge lejer volumul la amplificator pana la 3 sferturi fara sa am distorsiuni.

Poate sa intre in distorsiuni si cu gain la minim daca primeste semnal de intrare destul de mare. Faptul ca gain-ul e la 1/2 sau 3/4 sau 64.85% nu inseamna absolut nimic

Sus
wu_vladutz

Data înscrierii: 11/Mai/2009
Locație: Constanta

MesajTrimis: Lun Mai 11, 2009 8:42 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Da, sunt legate intr-un ohm. Astea sunt caracteristicile difuzorului :

# Impedanta: 2 ohmi
# Putere RMS: 600W
# Putere Max: 1200W
# sensibilitate (dB 1w/1m): 86.9
# Raspuns in frecventa: 20-100 Hz

Le`am legat in paralel, deci sunt intr-un Ohm, teoretic.
Cat despre cablurile de alimentare, sunt destul de groase . Din cate imi aduc aminte, acum 2 ani, cand am cumparat cablurile, diametrul este de 8 sau 9 mm.
Bateria este mica, 55A, am schimbat`o acum 2 luni. Mai mare nu pot sa pun pt ca nu am loc ( VW Polo Very Happy )

Daca ar fii problema din cauza cablurilor de alimentare, amplificatorul trebuia sa se opreasca imediat cum "simtea" un bas mai puternic !

Din casetofon, setarile pt bas sunt aproape de maxim ! Am sa incerc sa dau mai incet si sa scresc volumul amplificatorului, poate da rezultate

Multumesc pt raspuns si totusi sper sa rezolv problema, cu ajutorul vostru bine-nteles ! Dau o bere Smile
Sus
EnZ0
Priceput

Data înscrierii: 12/Feb/2008
Locație: Braila/Craiova

MesajTrimis: Mie Mai 13, 2009 8:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Tu ai cablurile de alimentare subdimensionate.
otzy
Audiofil

Data înscrierii: 14/Feb/2007
Locație: timisoara

MesajTrimis: Mie Mai 13, 2009 10:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cabluri subdimensionate si o baterie "obosita"...incearca cu o baterie mai potenta de la un prieten si alimentare mai sanatoasa si vezi daca mai ai probleme...
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum