|
|
|
Autor |
Mesaj |
muntos Pasionat
Data înscrierii: 10/Feb/2007 Mesaje: 112
|
Trimis: Sâm Noi 01, 2014 10:26 pm Titlul subiectului: Problema baterie masina, un sfat va rog |
|
|
Salut, revin pe acest forum dupa nici nu mai stiu cati ani, timp in care am neglijat acest domeniu, al tunning-ului auto, asa ca va rog putina rabdare daca spun tampenii pe aici.
Ideea este ca aproape in fiecare an, odata cu venirea vremii reci mi se descarca bateria daca nu folosesc masina cateva zile la rand. Bateriile le-am tot schimbat, deci nu e din cauza lor, am luat ce baterie se potrivea (incapea) la modelul meu avand capacitate maxima posibila (voltaj si amperaj).
Probabil problema mea se trage de la consumatorii audio, configuratia mea fiind 2 amplificatoare, unul pentru subwoofer celalalt pentru difuzoare. Nu am ascultat niciodata muzica cu masina oprita, in plus m-am gandit ca daca ascult la un volum mic/moderat respectivele amplificatoare nu vor consuma foarte mult.
Am cateva intrebari, unele poate aiurea, dar cum spuneam nu am mai deloc experienta in acest domeniu:
1) Un condensator poate ajuta la problema mea ?
2) Bateriile speciale auto (ca cele care se gasesc pe acest site) sunt gandite ca baterii aditionale doar pentru sistemul audio sau pot inlocui bateria masinii ?
3) In afara de o baterie mai mare/o baterie in plus, mai este ceva ce pot face pentru a preveni astfel de probleme ?
Multumesc |
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
Data înscrierii: 25/Oct/2014 Mesaje: 1958 Locație: Pitesti
|
Trimis: Sâm Noi 01, 2014 10:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
1. Nu, ala e un adevarat parazit intr-un sistem.
2. Bateriile DeepCycle sunt folosite de obicei exclusiv in paralel cu cea a masinii pt. muzica dar nu sunt sigur, poate te vor lamuri colegii mai bine.
3. Cred ca o baterie suplimentara de ~120Ah in portbagaj ar fi suficienta pt. tot sistemul audio pe care-l ai.
Sunt curios despre ce puteri este vorba, ce acumulator si ce alternator ai in prezent pe masina. De obicei lumea isi ia acumulatori cat mai mari dar uita ca alternatorul produce x Ah care nu sunt indeajuns pt. incarcarea bateriei in parametrii normali. Iarna bateria e cea mai solicitata deoarece ai foarte multi consumatori in masina + sistemul audio care-o da gata. _________________ https://i.ibb.co/gDnJydH/248672136-4487603014658514-640329769410830447-n.jpg |
|
Sus |
|
 |
muntos Pasionat
|
Trimis: Sâm Noi 01, 2014 11:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
Unul este un Audison Lrx 4.1k (4 Ohm 2x130 + 2x140 W), celalalt un Focal FP 1.800 (4 Ohm 1x400W).
Mda, am uitat ca mai am si un CAR-PC, care mai are si ala o sursa de 160W
Bateria actuala are 640A/65Ah.
Alternatorul, habar n-am, e cel care a venit cu masina, se poate face upgrade si la asta ? Ultima data mi s-a spus ca incarca normal.. |
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
Trimis: Dum Noi 02, 2014 12:09 am Titlul subiectului: |
|
|
Ma asteptam sa ai ceva de puteri mai mari dar se pare ca ai ceva nu foarte iesit din comun deci nu cred ca sistemul e cel care iti mananca tie bateria. Vezi alternatorul de cat e, trebuie sa fie ceva mai mare fata de baterie, la mine pe Logan e aproape dublu )) Se poate schimba si ala la nevoie.
De fiecare data ai cumparat baterii noi ? In cat timp le-ai schimbat ? Nu ascultai absolut deloc cu motorul oprit ? Nu conteaza la ce volum. statia e statie, are putere/randament mult mai mare decat un player obisnuit deci si un consum mai ridicat iar avand in vedere ca tu ai doua imi da de gandit, cu cea de la difuzoare nu e problema, cea de la sw mananca mult. _________________ https://i.ibb.co/gDnJydH/248672136-4487603014658514-640329769410830447-n.jpg |
|
Sus |
|
 |
muntos Pasionat
|
Trimis: Dum Noi 02, 2014 12:42 am Titlul subiectului: |
|
|
Bateria actuala are maxim 18 luni, nu ascult niciodata cu motorul oprit. |
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
|
Sus |
|
 |
muntos Pasionat
|
Trimis: Dum Noi 02, 2014 2:38 am Titlul subiectului: |
|
|
Ultimele 2 baterii, cam la 1an si jumatate, maxim 2, da, erau noi. |
|
Sus |
|
 |
dragosdls Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2013 Mesaje: 354 Locație: Prahova
|
Trimis: Lun Noi 03, 2014 11:35 am Titlul subiectului: |
|
|
Problema este ca nu stii cati Amperi debiteaza alternatorul, si nu ai spus despre ce maina e vorba.
In functie de capacitatea alternatorului trebuie sa alegi si bateria.
Alt aspect este modul de folosire al masinii, drumuri scurte , lungi....
Mai trebuie sa verifici daca nu raman consumatori conectati chiar si dupa inchiderea masinii (la unele masini dupa 30 minute se "taie" curentul), de exemplu iluminat porbagaj, torpedou, alarma.......
Apoi, la toate bateriile trebuie verificat nivelul de electrolit in fiecare an (chiar si la cele fara intretinere.....se poate demonta capacul de protectie ).
Mai trebuie verificat si alternatorul....
Abia dupa ce clarifici aspectele astea, vei gasi o rezolvare... pana atunci doar pareri.
Daca nu ai experienta cu "electrica masinii" apeleaza la cineva care stie despre ce e vorba si are echipamentele necesare pentru diagnoza. _________________ Kmm361, Dls A4, Micro-Precision 7.16, 5.8 |
|
Sus |
|
 |
muntos Pasionat
|
Trimis: Mie Noi 05, 2014 11:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am inteles, complexa treaba asta...
Mersi ! |
|
Sus |
|
 |
mishutz Pasionat
Data înscrierii: 28/Iul/2006 Mesaje: 118 Locație: Constanta
|
Trimis: Vin Noi 07, 2014 8:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
De la muzica ai probleme doar daca nu folosesti remote-ul si ramane ceva alimentat. Cel mai ok e sa faci niste masuratori la bornele bateriei, cu ea oprita si incuiata, cu sistemul audio conectat si cu el deconectat. Am un prieten care patea cam la fel si asa i-a dat de cap. Ai sigur un consumator care ramane ON mereu, chit ca e al masinii sau montat de tine dupa cumpararea ei.
Din cate imi dau seama, trebuie sa inseriezi un aparat de masura si sa vezi la cat iti scade consumul ( in Amperi ) dupa 5 minute de la inchiderea masinii. _________________ un bas clar si tare.. |
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|