|
Autor |
Mesaj |
toboalpha Audiofil

Data înscrierii: 12/Iul/2010 Mesaje: 942 Locație: sibiu cluj
|
Trimis: Vin Mar 29, 2013 1:29 pm Titlul subiectului: problema baterie |
|
|
cum imi dau seama de nivelul electrolitului din baterie daca e bun sau nu?
am un Rombat Cyclon de 55Ah.
am avut si ceva praf alb pe langa ea nush cum sa ii spun.
nu peste toate tablitele alea orizontale trece lichid iar peste care trece sa zic undeva la 2 3 mm.
ce sa fac? bateria de descarcata. nici ochiul ala nu mai e verde...nu vad o alta lumina in el.
_________________ BasuL si cu Toba MarE
Alpine 9855r/SPL Dynamics xtr 300d4-ICE-1500D/Focal.ps165 |
|
Sus |
|
 |
toboalpha Audiofil

|
Trimis: Vin Mar 29, 2013 1:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
poza
Description: |
peste tablita neagra nu trece lichid |
|
Filesize: |
173.91 KB |
Viewed: |
390 Time(s) |

|
|
Sus |
|
 |
gabryelaaa98
Data înscrierii: 14/Feb/2013 Mesaje: 44 Locație: Uricani-HD
|
Trimis: Vin Mar 29, 2013 2:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ce stiu este ca tablitele trebuie sa fie bagate in acidu din baterie daca nu ai mult acid pierdut din baterie poti completa doar cu electrolit, dupa cum am zis doar daca nu ai mult acid pierdut daca nu o poti duce la cineva care se pricepe.
Important dupa ce rezolvi cu electrolitu pune bateria intre 36-72 de ore pe un redresor nu 12-24cum zic alte persoane,apoi acel "ochi verde" se va ridica asta e testata de mn acm o luna tot pe un rombat dar de 62ah si a mers.
|
|
Sus |
|
 |
mgm2000ro Priceput

Data înscrierii: 11/Iul/2007 Mesaje: 545
|
Trimis: Vin Mar 29, 2013 3:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
Un raspuns prost! groaznic de prost.
Nu trebuie adaugat acid. reactia chimica este cu degajare de apa chimie de clasa a 7-8. Acidul nu se pierde, ci doar apa!!!.
Daca nu ai instrumentele necesare de a masura densitatea electrolitului varianta cea mai buna este sa versi continului baterie intr-un loc ferit, atentie pateaza, arde! Sa speli interiorul baterie cu un amestec de apa distilata cu soda caustica pt a elimina cit se poate din sulfatul de plumb de pe elementi. Versi din nou continutul, clatesti bine bateria si apoi pui electrolit care se gaseste de cumparat, el este combinat acid-apa perfect si nu mai trebuie sa te stresezi de combinatia perfecta. apoi pui la incarcat o saptamana bateria! Da o saptamana curent mic de incarcare!.
Inainte de toata treaba povestita, trebuie sa faci un test al baterie cu un consumator f puternic sau chiar in scurt, cu dopurile scoase se pune sarcina pe baterie si se urmareste daca vreun element fierbe, daca fierbe vreun element mai violent NU TE MAI OBOSII SA FACI CE TI-AM SCRIS MAI SUS, pt ca acel element e dus!
Totul se face cu ochelari de protectie
baterie supusa la o sarcina de 350A consum, tensiune minima citita dupa 1 secunda. Bateria este descarata
sarcina
sulfatul
Citeva ingrediente magice, va las pe voi sa va informati ca doar nu trebuie totul deagata nu?
|
 |
toboalpha Audiofil

|
Trimis: Vin Mar 29, 2013 5:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
multumesc mult
sper sa o rezolv cumba...
eu zic as putea completa cu acid nu mult...doar putin acolo sa treaca peste fiecare element si sa imi cumpar un redresor pentru ca vine vara si o sa urc muzica in ea si sigur o sa-mi tebuiasca.
problema e ca nu prea stiu ce redresor sa cumpar:D
care e indicat...la 150 roni gasesc ceva ok?
|
Sus |
|
 |
gabryelaaa98
Data înscrierii: 14/Feb/2013 Mesaje: 44 Locație: Uricani-HD
|
Trimis: Vin Mar 29, 2013 6:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
mgm apreciez raspunsu tau dar nu toti sunt asa experimentati...eu asa am facut si a mers garantat nu am nici o prob cu bateria....eu i-am explicat asa ca la incepatori.
toboalpha eu am folosit un redresor facut de un meserias..nu e cumparat din magazin,dar pot sa zic ca isi face treaba si is multumit.
|
|
Sus |
|
 |
mgm2000ro Priceput

Data înscrierii: 11/Iul/2007 Mesaje: 545
|
Trimis: Vin Mar 29, 2013 7:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
Citat: | sper sa o rezolv cumba...
eu zic as putea completa cu acid nu mult...doar putin acolo sa treaca peste fiecare element si sa imi cumpar un redresor pentru ca vine vara si o sa urc muzica in ea si sigur o sa-mi tebuiasca. |
Cu ce completezi?
De ce mi-am obosit degetele sa-ti scriu mesajul de mai sus? Ca sa completezi cu acid? Si va mai si ofucati cind va atrag atentia ca scrieti balarii !
|
 |
toboalpha Audiofil

|
Trimis: Sâm Mar 30, 2013 12:07 am Titlul subiectului: |
|
|
NU TREBE SA TE AGITI !!!
SE POATE INCHIDE.
MULTUMESC BE-LOUD
|
Sus |
|
 |
bogdan_war Pasionat
Data înscrierii: 16/Noi/2012 Mesaje: 111 Locație: Bucuresti - Crangasi-Tei
|
Trimis: Lun Iul 22, 2013 11:16 pm Titlul subiectului: Multumim MGM |
|
|
Multumim MGM, cei ce au nevoie cu adevarat de aceste informati iti vor multumi cu 2 maini... !!!
|
|
Sus |
|
 |
toboalpha Audiofil

|
Trimis: Mar Iul 23, 2013 9:37 am Titlul subiectului: |
|
|
si o bericica