Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

problema cu difuzoarele la volum foarte mare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
dividivus

Data înscrierii: 22/Noi/2006
Locație: Tg.Mures

MesajTrimis: Sâm Ian 13, 2007 2:38 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu de exemplu am o problema cu difuzoarele la volum fffoarte inalt: diful este proiectat pt frecventa 55-22.000 Hz (este un dif component, cred ca tweeterul urca pana la 22.000 Hz) cand tin volumul la un nivel mai mare atunci diful are o cursa prea mare, intra in distorsiuni (apx. 1.5 cm cursa pt un dif de 16.5 cm, are 100 W RMS si nu cred ca am dat mai mult de 60-70 W RMS in el), am instalat un filtru pasiv high pass 12 dB/oct la 60 Hz dar nu eram satisfacut de soundstage, asa ca acum iarasi sunt cu filtrul care a fost dat cu diful. Sper sa remediez problema cand voi avea un al doilea amplificator cu filtru activ. Ma ganesc ca sa pun ceva material tip burete in spatele difului ca sa limitez cursa la volum mare(cred ca volumul usii este prea mult pt dif) , poate o sa incerc maine daca o sa am timp.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Sâm Ian 13, 2007 9:12 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sa ne lamurim...distorsiunile in majoritatea cazurilor nu au legatura cu cursa difuzorului ci cu semnalul primit. adica bobina ori e depasita ca putere, ori amplificatorul fortat. sunetul e produs de curentul care intra in bobina difuzorului. daca limitezi cursa membranei n-o sa rezolvi mare lucru, decat probabil arderea bobinei. ce difuzor e? chiar daca e "proiectat" sa raspunda intre 55 si 22.000Hz, asta nu inseamna ca ii si plac extremele. pentru un asfel de difuzor, un HPF de 80-100Hz ar fi mult mai indicat. ai sa ai surpriza sa vezi ca distorsiunile dispar, dar cursa membranei o sa fie cam la fel.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum