Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Problema difuzoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
avallach

Data înscrierii: 14/Dec/2015

MesajTrimis: Lun Dec 14, 2015 9:35 pm    Titlul subiectului: Problema difuzoare Răspunde cu citat (quote)

Salutare. Am si eu o mica (imensa) problema. Detin o Fabia 1 din 2001, si m-am gandit sa fac un upgrade la boxele masinii (Cand am vazut ce bass scot boxele originale din Duster am ramas interzis). Si mi-am luat setul Crunch DSX 6.2C
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/CRUNCH/Definition/DSX-6.2C/

Pentru ca astea incapeau in usitele mele. Si am ca si CD Player un Clarion db268rmp
http://www.clarion.com/gb/en/products/2006/main_units/cd_dvd_mp3/DB268RMP/gb-en-product-sc_1146412231234.html

Problema este urmatoarea: Daca dau bass-ul la +7 abia imi scot o tentativa de sunet de frecventa joasa. Pe melodii bass boost nici atat, dar la volume inalte baraie si atat. Still no bass.. Pe inalte sunt bestiale dar nu stiu care o fi cauza pentru care nu duc frecventele joase. De mentionat ca crossoverele le-am lasat pe 0dB. Si aveam optiuni -3 si +3. De mentionat x2 ca pe melodii cu bass boost, palpaie lumina de la CD player in functie de bass.

Ce..pot..sa..fac?

Ultima modificare efectuată de către avallach la Mie Dec 16, 2015 3:56 pm, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
JARRELL
Audiofil

Data înscrierii: 23/Mar/2011
Locație: TG JIU

MesajTrimis: Lun Dec 14, 2015 9:50 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

N-am inteles exact: le-ai montat direct pe cd player?
Sus
avallach

MesajTrimis: Lun Dec 14, 2015 10:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu.. Am pus input-ul la crossovere firele pentru boxe care ies din CD player, iar iesirile din crossover pentru mid/bass si pentru tweetere

Ultima modificare efectuată de către avallach la Mie Dec 16, 2015 3:56 pm, modificat de 1 dată în total
Sus
krauss

Data înscrierii: 26/Sep/2015

MesajTrimis: Mie Dec 16, 2015 10:40 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Verifica temeinic polaritatea boxelor! O singura boxa cu polaritatea inversata iti va anula perechea si reduce basul la celelalte. Aici vb din experienta...

Ca sa verifici acest lucru joaca-te cu fader/balance si asculta-le cu atentie! Daca o boxa iti reda un bass "mai bun" decat amandoua(spate de ex) e clar ca la i boxa ai polaritatea inversata
Sus
avallach

MesajTrimis: Mie Dec 16, 2015 3:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Boxele pe spate sunt stock deci nu prea le pot compara cu cele din fata. Si nu stiu care e +-ul si care e --ul pe fata pentru ca am 4 fire care intra intr-o mufa. Doua albastre si doua albastru cu rosu si ele vin legate una de un fel si una de celalat fel pe o borna. Am facut in paint cum vine mufa.
Acum m-am gandit mai bine. Boxele sunt puse corect la amplificatoare, + la + si - la - dar trebuie neaparat sa fie si amplificatorul bine polarizat?

axaxa.png
 Description:
 Filesize:  4.62 KB
 Viewed:  900 Time(s)

axaxa.png

Sus
avallach

MesajTrimis: Mie Dec 16, 2015 4:04 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Umm... Nu stiu cum sa va zic dar.. Oare am nevoie de un amplificator...?
Sus
Audi_A6
Audiofil

Data înscrierii: 15/Aug/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Mie Dec 16, 2015 4:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Verifica si rca sa nu fie inversate firele pe un canal..si sa rezulte polaritate inversa spre boxe!
Sus
JARRELL
Audiofil

Data înscrierii: 23/Mar/2011
Locație: TG JIU

MesajTrimis: Mie Dec 16, 2015 6:20 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Firul albastru cu rosu este +
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum