|
Autor |
Mesaj |
avallach
Data înscrierii: 14/Dec/2015 Mesaje: 4
|
Trimis: Lun Dec 14, 2015 9:35 pm Titlul subiectului: Problema difuzoare |
|
|
Salutare. Am si eu o mica (imensa) problema. Detin o Fabia 1 din 2001, si m-am gandit sa fac un upgrade la boxele masinii (Cand am vazut ce bass scot boxele originale din Duster am ramas interzis). Si mi-am luat setul Crunch DSX 6.2C
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/CRUNCH/Definition/DSX-6.2C/
Pentru ca astea incapeau in usitele mele. Si am ca si CD Player un Clarion db268rmp
http://www.clarion.com/gb/en/products/2006/main_units/cd_dvd_mp3/DB268RMP/gb-en-product-sc_1146412231234.html
Problema este urmatoarea: Daca dau bass-ul la +7 abia imi scot o tentativa de sunet de frecventa joasa. Pe melodii bass boost nici atat, dar la volume inalte baraie si atat. Still no bass.. Pe inalte sunt bestiale dar nu stiu care o fi cauza pentru care nu duc frecventele joase. De mentionat ca crossoverele le-am lasat pe 0dB. Si aveam optiuni -3 si +3. De mentionat x2 ca pe melodii cu bass boost, palpaie lumina de la CD player in functie de bass.
Ce..pot..sa..fac?
Ultima modificare efectuată de către avallach la Mie Dec 16, 2015 3:56 pm, modificat de 1 dată în total |
|
Sus |
|
 |
JARRELL Audiofil

Data înscrierii: 23/Mar/2011 Mesaje: 1100 Locație: TG JIU
|
Trimis: Lun Dec 14, 2015 9:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
N-am inteles exact: le-ai montat direct pe cd player?
|
|
Sus |
|
 |
avallach
|
Trimis: Lun Dec 14, 2015 10:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu.. Am pus input-ul la crossovere firele pentru boxe care ies din CD player, iar iesirile din crossover pentru mid/bass si pentru tweetere
Ultima modificare efectuată de către avallach la Mie Dec 16, 2015 3:56 pm, modificat de 1 dată în total |
|
Sus |
|
 |
krauss
Data înscrierii: 26/Sep/2015 Mesaje: 19
|
Trimis: Mie Dec 16, 2015 10:40 am Titlul subiectului: |
|
|
Verifica temeinic polaritatea boxelor! O singura boxa cu polaritatea inversata iti va anula perechea si reduce basul la celelalte. Aici vb din experienta...
Ca sa verifici acest lucru joaca-te cu fader/balance si asculta-le cu atentie! Daca o boxa iti reda un bass "mai bun" decat amandoua(spate de ex) e clar ca la i boxa ai polaritatea inversata
|
|
Sus |
|
 |
avallach
|
Trimis: Mie Dec 16, 2015 3:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
Boxele pe spate sunt stock deci nu prea le pot compara cu cele din fata. Si nu stiu care e +-ul si care e --ul pe fata pentru ca am 4 fire care intra intr-o mufa. Doua albastre si doua albastru cu rosu si ele vin legate una de un fel si una de celalat fel pe o borna. Am facut in paint cum vine mufa.
Acum m-am gandit mai bine. Boxele sunt puse corect la amplificatoare, + la + si - la - dar trebuie neaparat sa fie si amplificatorul bine polarizat?
Description: |
|
Filesize: |
4.62 KB |
Viewed: |
900 Time(s) |

|
|
|
Sus |
|
 |
avallach
|
Trimis: Mie Dec 16, 2015 4:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
Umm... Nu stiu cum sa va zic dar.. Oare am nevoie de un amplificator...?
|
|
Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
Data înscrierii: 15/Aug/2006 Mesaje: 952 Locație: bucuresti
|
Trimis: Mie Dec 16, 2015 4:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
Verifica si rca sa nu fie inversate firele pe un canal..si sa rezulte polaritate inversa spre boxe!
|
|
Sus |
|
 |
JARRELL Audiofil

Data înscrierii: 23/Mar/2011 Mesaje: 1100 Locație: TG JIU
|
Trimis: Mie Dec 16, 2015 6:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
Firul albastru cu rosu este +