Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

problema este din partea difuzoarelor?????

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
cumnatu
Pasionat

Data înscrierii: 01/Noi/2006

MesajTrimis: Dum Noi 19, 2006 12:42 pm    Titlul subiectului: problema este din partea difuzoarelor????? Răspunde cu citat (quote)

Salut oameni buni... am o pereche de difuzoare 6"-9" Pioneer TS-A 6910 (330Max - 80w rms) legate la un amplif infinity REF 7541a . Difuzoarele sunt conectate pe HP deoarece pe celelalte doua canale ale statiei este legat un subw. si nu mai am nevoie de bass si din partea lor. Problema este ca: daca depasesc cu level-ul peste jumatate statia incepe sa clipeasca, de ce???? au 2 ani de folosinta "forja" chiar se poate spune pt ca nu demult au fost puse direct pe HU si au primit probabil anumite distorsiuni insesizabile de mine la un volum mai mare (au fost singura sursa audio pana atunci neavand nici subw. si nici difuzoare fata)
Se cer schimbate ?????? sau poate alta este problema?
Astept raspunsuri ...multumesc anicipat.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Dum Noi 19, 2006 1:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

atentie la gainu statiei...
statia poate intra in cliping f repede daca semnalul de intrare e prea mare
Sus
cumnatu
Pasionat

Data înscrierii: 01/Noi/2006

MesajTrimis: Dum Noi 19, 2006 2:01 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Salut .... pai tocmai asta este problema statia scoate 111w rms pe canal (specificatiile de producator) iar boxele 80 w rms . eu dau gainul undeva la jumatate deci cam 60 w rms si mai scot si bassul din ele (reglate pe HP) si totusi cum trec de jumatate statia clipeste. Pentru subw. pe canalele din spate duc gainul undeva la 3 sferturi cu bass boost- ul spre minim si nu se intampla absolut nimic (merge binisor) .
De ce se intampla asa cu boxele ? sa fie busite?
Astept pareri . merci!
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Dum Noi 19, 2006 3:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

da gainu mai pe minim si o sa vezi ca totul o sa fie bine,
pe sub nu auzi tu distorsiunile ca sunt f gru perceptibile pe frecventele joase.
Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Dum Noi 19, 2006 3:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

GAIN-ul sau LEVEL-ul unei statii nu este un reglaj de putere al statiei! Nu inseamna minim = zero watti si maxim = puterea RMS din manual.
Atentie la ce faci, citeste intai sau intreaba cum se regleaza o statie ca risti sa arzi tweeterele rapid.
O statie scoate puterea RMS specificata nu cand gain-ul e la maxim ci cand este reglat pe nivelul semnalului de intrare. Daca HU are preout de 2V, atunci si gain-ul trebuie pus pe la 2V. Daca semnalul e de 4V, gain-ul trebuie setat la o valoare mai mica, 4V. Daca il setezi la 2V va intra in clipping si risti sa faci praf difuzoarele, in primul rand tweeterele.
Reglajul corect se poate face dupa ureche (antrenata) destul de bine sau asa:
http://www.be-loud.ro/forum/cum-setam-corect-input-level-ul-unei-statii-t418.html
Sus
bogdan

Data înscrierii: 12/Iul/2006

MesajTrimis: Mie Dec 27, 2006 11:56 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sal mihai! spune-mi te rog, vindeti si consultanta "fizica" dak vorbim de reglaje?! adik am urmatoarea situatie: tocmai cumpar de la voi dif pt fata, player; amplif, sub si dif spate exista deja montate. au fost luate tot de la voi. forumul este de mare exceptie: intrebi si ti se dau raspunsuri, pertinente chiar. problema apare cand ma duc sa fac montajul, cu cineva agreat de voi, sictir total. dupa montarea amplif, reglajul a fost ....ca si inexistent. mi-e groaza sa ma gandesc ca oamenii aia o sa imi regleze sculele toate dupa montare dupa urechea unuia care poate se pricepe 'doar' la gaurit portiere. acum , pe bune, gandeste-te dak nu va faceti voi, be-loud, un tarif special pt asea ceva. io ma ofer primul client, accept orice tarif. astept raspunsul tau. multumesc frumos.
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Joi Dec 28, 2006 9:36 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

din cate am inteles cei de la be-loud cauta un garaj,in bucuresti de ~60mp in care sa isi deschisa service propriu.
e o treaba de timp si noroc...
Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Joi Dec 28, 2006 8:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Smile
Daca insisti sunt mai atenti si la reglaje...
Treaba e ca cu niste reglaje de genul asta se pot pierde ORE si in final tot sa nu-ti placa.... Fiecare are gusturile lui si de multe ori clientii vor altceva decat am recomanda noi. Cel mai bine pentru toata lumea si in primul rand pentru tine e sa intelegi tu cum se regleaza o statie (nu e mare filozofie) si sa experimentezi pana obtii sunetul care iti place. Te vei juca multe ore...

Iti dau acum un PM si vedem ce putem rezolva maine.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum