Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

problema hifonics Zeus ZXi 6.2C Mk2
Du-te la pagina Anterioară  1, 2

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
blacired
Priceput

Data înscrierii: 14/Noi/2009

MesajTrimis: Joi Mar 25, 2010 5:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ai putea incerca sa legi in serie un filtru de deparazitare cu alimentarea playerului Wink . Daca brumul persista atunci verifica blocul de diode, periile, rulmentii si condensatorul din alternator Wink .
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
leone
Priceput

Data înscrierii: 27/Feb/2007
Locație: Brasov

MesajTrimis: Joi Mar 25, 2010 6:04 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Exact ce am banuit.Ti-au bagat/scos RCA-urile in timp ce playerul mergea.Nu-i bai,mergi cu Pioneer-ul la garantie
Blacired,ce rost are sa se uite la alternator daca totul e perfect cu semnal de la laptop din portbagaj?Clar,alternatorul iese din discutie si ramane ori HU ori alimentarea lui
Sus
Azkan

Data înscrierii: 18/Oct/2009
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Joi Mar 25, 2010 7:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Intr-un final am reusit datorita lui gigi_kent86. Am legat un cablu de minusul de la RCA si de un surub de la player si totul merge struna. Toate astea cu ajutorul unui prieten ca eu singur am incercat si nu am reusit. Va multumesc tuturor pentru informatii.
Sus
blacired
Priceput

Data înscrierii: 14/Noi/2009

MesajTrimis: Joi Mar 25, 2010 8:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

leone a scris:
ce rost are sa se uite la alternator daca totul e perfect

Pentru ca daca nu se elimina brumul de pe curentul de alimentare, mai tirziu se poate trezi cu alte probleme, de ex.: datorita unei diode in scurt din alternator e brum dar nu e incarcare corecta a bateriei, deci se deterioreaza in timp scurt, se supraincalzesc bobinele din alternator si se ard, se duce releul de incarcare, se afecteaza functionarea corecta a computerului de bord si celui care comanda injectoarele, etc, etc, si am dat doar un exemplu... Smile
Sus
gigi_kent86
Priceput

Data înscrierii: 31/Oct/2006
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin Mar 26, 2010 2:07 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ma bucur ca am putut ajuta .

Si eu pana m-am prins care-i smenu' mi-au iesit peri albi Laughing .

Spor !

tomy_dejay

Data înscrierii: 07/Apr/2010

MesajTrimis: Mie Apr 07, 2010 9:33 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

In primul rand ceea ce se "intampla " in difuzoarele tale este un broom static rezultat in urma functionarii unitatii optice,broom care se descarca in difuzoare pentru ca instalatia electrica auro nu se descarca(asa cum se intampla in casa).
Treaba cu ecranarea cablurilor este o aberatie pentru ca prin natura semnalului audio acesta nu este influentat de campuri magnetice.Ceea ce iti trebuie e un cablu audio bine izolat(exista la magazinele de specialitate un cablu cu izolatie transparenta de 2,5 cablurile fiind unul argintiu iar celalalt auriu).
Cel mai simplu rezolvi acest broom cu un izolator de masa(cel banal arata ca un condensator avand la ambele capete mufe RCA).
Daca asta nu rezolva verifica fazarea difuzoarelor,daca ai la cd player conectate si functii auxiliare(light-dimmer,remote,doors,alarm).Daca fazarea nu e corecta broom-ul de masa o sa-l auzi de fiecare data cand curentul pleaca din acumulator,indiferent in ce scop.
Sus
cipry

Data înscrierii: 30/Mai/2009
Locație: dolj

MesajTrimis: Joi Apr 08, 2010 11:10 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

scuza-ma ca intreb,dar ce brum produce unitatea optica de la cd?? motorasul ce invarte cd-ul?? interesant e ca la mine citea muzica de pe stick usb si tot alternatorul se auzea...pana am schimbat cablurile de semnal.vad ca te contrazici...spui ca ecranarea e o aberatie si dupa aceea trimiti omul sa cumpere un cablu bine ecranat Very Happy.cablul de semnal audio nu are nici o treaba cu campul magnetic ci are cu bruiajele de RF (radio frecventa) pe care le emit unele alternatoare .de obicei nu se prea rezolva nici cu izolatorul de masa...probat in multe masini.la pioneer am intalnit probleme de brum cu zgomot in difuzoare in functie de cum accelerai...solutia,cum spunea cineva mai sus,legi masa HU la masa mufei rca de la HU,a mers de fiecare data.cat despre fazare,se aude doar mai prost ,dar nu se aude brum in nici un caz.nu vreau sa fiu rau si critic,vreau doar sa fiu de ajutor,asa ca daca vreti un sistem audio de calitate nu va zgarciti la cablurile de alimentare si cele de semnal si bineinteles la sigurantele bine dimensionate,socluri si splitere de alimentare unde e cazul.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2
Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum