Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

problema mare.........

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
alexstarm

Data înscrierii: 07/Aug/2008

MesajTrimis: Joi Aug 07, 2008 9:52 pm    Titlul subiectului: problema mare......... Răspunde cu citat (quote)

am un subw ground zero 12 xs al, 500 watt rms il alimentez cu un amp pioneer care e mai slab in jur de 300 rms.
problema e ca atunci cand dau mai tare de 35 la vol la un hu pioneer deh p40mp, se arde siguranta ampului. ( 30 amp)
se si incalzeste de nu tii mana pe ea? care ar fi prbl?

cum iti dai seama ca subul poate avea probleme? l-am masurat si indica 2 ohm? sa se fi scurtcircuitat?? parca stiam ca tre sa aiba 4 ohm nu?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
alexstarm

MesajTrimis: Joi Aug 07, 2008 10:04 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mie sa nu fie ceva de la dif...............ca e second!!!
Sus
bandit
Priceput

Data înscrierii: 10/Iul/2007

MesajTrimis: Joi Aug 07, 2008 10:08 pm    Titlul subiectului: re Răspunde cu citat (quote)

avand o siguranta de 30 A crezi ca ampliful debiteaza 300wati?
Sus
alexstarm

MesajTrimis: Joi Aug 07, 2008 10:16 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

e second si nu scrie pe el...........dar de ce se arde siguranta???
Sus
bandit
Priceput

MesajTrimis: Joi Aug 07, 2008 10:29 pm    Titlul subiectului: re Răspunde cu citat (quote)

ar trebui totusi sa l desfaci sa te uiti in el sa vezi daca nu a fost lucrat in el
Sus
alexstarm

MesajTrimis: Joi Aug 07, 2008 10:41 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

poi si cum imi dau seama...........am desfacut subul din cutie si e tot ground zero.............si pe magnet scrie si tot, firele sunt cusute pe suspensie, nu pare sa fie lucrat. poate avea legatura cu legarea in punte? pe amp e schema, - de la oiesire, + de la cealalta. nush ce sa zic!!! parca si calota se incalzeste umpic. am masurat cu un prieten si indica 2 ohm
Sus
alexstarm

MesajTrimis: Joi Aug 07, 2008 10:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dativa si voi cu parerea. am uitat sa zic. masina e logan sa trebuiasa condensator? bateria se tine bine si e de 55 amp! si mi s arde siguranta mai ales cand dau peste 35 vol la hu si ii o mel cu sunete jose. gen chop me up sau testul ala bass i love you. dupa 35 de sec pa siguranta!!!!
Sus
bandit
Priceput

MesajTrimis: Joi Aug 07, 2008 10:50 pm    Titlul subiectului: re Răspunde cu citat (quote)

pai stai sa lamurim lucrurilesubwooferul de care ai mentionat tu are 4 0hmi ,din specificatiile producatoruluiGZRW 12XS ALcum ati masurat voi 2 ohmi atunci?
Sus
alexstarm

MesajTrimis: Sâm Aug 09, 2008 5:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

atat a indicat aparatul. 2 phm. sa fie dusa bobina??
is intr-o mare incurcatura
Sus
alexstarm

MesajTrimis: Sâm Aug 09, 2008 5:56 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu stiu pe ce sa dau vina..........ori din cauza ampului ori din cauza sub-ului. sa repet inca odata cauza: se arde siguranta de pe amp 30amperi.

- cauza? nush
- simptome: amp se incalzeste cred ca prea tare (nu poti tine mana pe el)
la masurare subwooferu indica 2 ohm. e normal?
cand pun mana pe calota se simte umpic calda..........dar cred
ca e normal dupa ce a mers un timp in regim "nu incet"!!!!

ma ajuta cineva cu ceva explicatii???
Sus
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Dum Aug 10, 2008 10:18 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

diful tau are impedanta de 3.8ohmi. http://www.ground-zero-audio.com/13_download/manuals/manual_gzrwx.pdf

atunci cand masori cu multimetru, respectiv ohmmetru, tu masori impedanta bobinei in curent continuu, deci e normal sa fie undeva mai jos de 3.8ohmi.
acum, valoarea aratata de ohmmetru poate avea o marja de eroare destul de mare, mai ales daca e aparat "no name" fabricat pe vre-un vapor....

oricum ideea e ca amplificatorul e stresat termic (adica se incalzeste al dracului) din cauza curentului prea mare care trece prin el, lucru evidentiat si de arderea sigurantei (sa nu pui siguranta cu valoare mai mare de 30A ca o sa il arzi 100%)
da mai incet pana nu mai arde siguranta...oricum daca arde siguranta nu e recomandabil sa il forjezi asa pt ca o sa cedeze la un moment dat.

difuzorul se incalzeste putin, probabil, din cauza distorsiunilor pe care i le bagi in bobina, distorsiuni datorate volumului sau bass bost-ului prea ridicat al amplificatorului sau reglajelor din player, dar daca zici ca e doar dezmortit e acceptabil...ideea e ca daca se incinge si miroase e cam nasol...pana atunci e bine.

o solutie buna nu prea ai...singura ar fi bine sa cumperi un amplificator monobloc pt woofer, acest tip de amp e capabil sa lucreze la impedante mai mici de 4 ohmi fara sa ii pui in pericol "sanatatea".

mirceacaragin
Pasionat

Data înscrierii: 06/Sep/2007

MesajTrimis: Mar Aug 12, 2008 1:11 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

deci sa inteleg ca e ok ca un subwoofer sa se incalzeasca umpic dar nu mult???
de la ce reglaje poti diminua distorsiunile??? ma refer pe amp? de la gain? sau de la hz?
Sus
stoian_mihai86

Data înscrierii: 26/Noi/2007
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Mar Aug 12, 2008 9:47 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ce kit de cabluri ai?cred ca stii ca daca grosimea cablului de alimentare nu e corespunzatoare primul lucru care se intampla se arde siguranta amplif....ai doar o siguranta de 30A? Bafta!
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum