|
Autor |
Mesaj |
RaresBV
Data înscrierii: 19/Aug/2015 Mesaje: 5 Locație: Brasov
|
Trimis: Mie Aug 19, 2015 5:25 pm Titlul subiectului: Problema subwoofer/amplificator |
|
|
Buna ziua. Stiu ca acesta este primul meu post si ca nu este tocmai frumos sa va cer ajutorul "din start" dar am o problema ce ma depaseste.
Datele problemei sunt urmatoarele. Detin un Pioneer 307d2 si un amplificator JBL 80.4. Am luat fiecare bobina de la subwoofer si le-am legat pe cele doua iesiri in bridge ale amplificatorului. Am facut setarile canalelor identic, primesc acelasi semnal, am verificat cu un multimetru sa dea acelasi voltaj si totul pare ok. Subwooferul nu distorsioneaza la volum maxim, nu se incalzeste, amplificatorul se incalzeste putin, dar nu excesiv. Problema este urmatoarea. Uneori, dupa ~10-15 minute de ascultat mai tare (nu la maxim) incepe sa miroasa a ars (gen ars de componente electronice ) din incinta subwooferului, dar acesta este rece in tot acest timp. Am bagat mana prin portul de bass reflex si magnetul este putin de tot cald dar atat, nimic mai mult. Playerul este un Kenwood KDC-131y, lpf setat la 85hz, bass boost 0, volum subwoofer 11/15. Precizez ca gainurile din amplificator sunt aproape de 0.
Multumesc anticipat pentru ajutorul primit! |
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
Data înscrierii: 25/Oct/2014 Mesaje: 1958 Locație: Pitesti
|
Trimis: Mie Aug 19, 2015 6:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si ce te mira ca miroase a ars? Cum sa legi bobinele separat pe o statie? NICIODATA nu vei avea aceeasi tensiune/intensitate pe ambele canale. Statia aia e atat de rahitica incat abia duce niste difuzoare normale, dar subwoofere. Cumpara-ti ceva stabil intr-un ohm la minim 400w si alimenteaza-l cum trebuie...
Bobinele subwooferului tau trebuie legate in paralel pe acelasi canal al unei statii!!!
Ai nevoie de un monoblock sau ceva de maxim 2 canale AB sau D. Si inca o data, stabil in 1 ohm.
M-as mira sa mai ai bobinele intregi la sw si sa nu fie putin innegrite. Pana-ti cumperi alt amplificator poti lega bobinele in serie si sa le pui pe un canal al statiei cu gainul dat spre maxim (90%). E stabil in 4 ohmi si-ti va furniza in jur de 100-150w. |
|
Sus |
|
 |
RaresBV
|
Trimis: Mie Aug 19, 2015 9:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am inteles. Imi poti recomanda un amplificator? Un jbl gto 75.2 e ok? |
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
Trimis: Mie Aug 19, 2015 9:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu e stabil in 1 ohm iar in 4 e slabut. Ai nevoie de ceva de 400w la 1 sau 4 ohmi. Daca-ti permite bugetul te poti uita la un Hollywood 1k.
Totusi, daca-l poti proba inainte si ti se pare ok nu vad de ce nu. Dar adu-ti aminte, bobinele tre' inseriate!!! _________________ https://i.ibb.co/gDnJydH/248672136-4487603014658514-640329769410830447-n.jpg |
|
Sus |
|
 |
RaresBV
|
Trimis: Mie Aug 19, 2015 10:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am masurat acum bobinele cu un multimetru si amandoua au 2.5 ohmi. Banuiesc ca este ok. L-am si legat in 4 ohmi. Sper ca nu am ars nimica... |
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
|
Sus |
|
 |
RaresBV
|
Trimis: Mie Aug 19, 2015 11:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pei ai atunci cum imi dau seama daca a fost sau nu afectat difuzorul? Cand am simtit acel miros am si oprit subwooferul, nu l-am lasat sa se chinuie. Am gasit un hifonics care scoate 480 w la 4 ohmi, monobloc. Banuiesc ca este ok. |
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
|
Sus |
|
 |
|