Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Probleme cu boxele sau cu HU? are cineva o explicatie?

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
octavian4

Data înscrierii: 17/Ian/2008
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi Ian 17, 2008 3:28 pm    Titlul subiectului: Probleme cu boxele sau cu HU? are cineva o explicatie? Răspunde cu citat (quote)

MP3 player auto SONY CDX-R3300
fata - THX502 - difuzoare coaxiale pe 2 cai diametru: 13 cm, tweeter 13 mm putere: 55W RMS
Spate- XT573 -difuzoare coaxiale cu 3 cai diametru: 5x7" (13x18cm) putere RMS: 65W putere

Problema este urmatoarea....
Nu prea am bass, adica...daca dau pe "FAD"(adica doar boxele spate) se aude ingrozitor de nasol, plus ca se aude
mai mult pe inalte. Daca le las pe toate 4 boxele sa mearga egal...am un sunet bun desi fara prea mult bass.
Cert este ca boxele fata redau mult mai mult bass decat cele din spate.
Intrebarea este : DE CE? imi trebuie un amplificator? pt boxele spate? sa nu am destula putere?
Sau mi-ar trebui un alt mp3 player? daca e din mp3 player ce-mi recomandati?
Va multumesc!

Ultima modificare efectuată de către octavian4 la Lun Ian 21, 2008 12:13 pm, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
moga_mihai
Priceput

Data înscrierii: 19/Iul/2007
Locație: Bucuresti !

MesajTrimis: Joi Ian 17, 2008 3:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

no offense sony : ti-ai cumparat TV nu boxe Smile) Very Happy trebuia sa cumperi si tu ceva...care este dedicat domeniul car-audio... ! jbl coustic pioneer alpine...asa sony ? ...daia se aude asa... !!
ursachemihai
Priceput

Data înscrierii: 06/Sep/2007
Locație: Piatra Neamt

MesajTrimis: Joi Ian 17, 2008 10:17 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

vezi sa nu fie legate "defazat" difurile din spate....
urmareste firele si leaga-le bine. ar trebui sa se auda binisor....nu "rau" cum te-ai exprimat tu Smile.

octavian4

MesajTrimis: Vin Ian 18, 2008 10:44 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ok...o sa mai verific odata firele, desi sunt sigur ca sunt legate bine ...difurile...
in alta ordine de idei...sony...n-a fost alegerea mea...el costa in magazin 7,5 mil cand a aparut, si eu l-am cumparat cu 1,5 mil de la ciorditori. inainte am avut difuri fata kenwood si spate sony, si se auzeau excelent, dar nu foarte tare, ca erau de 30 si 25 w...

referitor la boxe eu cred ca te aberezi... boxe jbl? am auzit si se aud naspa...nu-i pt urechea mea... jbl poate sobwoofer
pe cealata masina am Hu Pioneer 40MP cu boxe pioneer etc...se aud bine dar nu asa de bine cum se aud mtx thx502 alea de pe fata.
in schimb cele din spate xt573 se aud ca niste tigai....
de aceea am pus intrebari ca sa aflu un raspuns...dar cand aud ca MTX e firma de televizoare...chiar ca revin la ideea ca nu trebuia sa postez pe forum ca sa primesc raspunsuri dastea!

ursachemihai
Priceput

MesajTrimis: Vin Ian 18, 2008 11:16 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sunetul de tip " tigaie" este generat in general de difuri legate defazat...sau de difuri de putere mica cu un SPL mic.
Ai dreptate cu JBL.....modelele entry de 13 ...suna execrabil.....!

purebhp
Priceput

Data înscrierii: 16/Feb/2007
Locație: Constanta

MesajTrimis: Vin Ian 18, 2008 6:39 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

octavian4 a scris:
dar cand aud ca MTX e firma de televizoare...chiar ca revin la ideea ca nu trebuia sa postez pe forum ca sa primesc raspunsuri dastea!

moga_mihai nu s-a referit la MTX cand a zis "ti-ai cumparat TV nu boxe". El se referea la Sony ... parere impartasita de multi de pe aici in legatura cu produsele car-audio marca Sony.
Sus
ramses862003

Data înscrierii: 15/Ian/2008

MesajTrimis: Sâm Ian 19, 2008 1:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

vezi sa nu vina acel sunet interesant din cauza ca nu iti e izolata bine fonic masina...totusi...vad ca ai dacie ca mine...eu ma chinuiesc deja de o saptamana sa-l izolez calumea si inca nu e ok...incearca un trick ieftin dar util...pune un inel de lemn( decupat din PAL sau o scandura) sub difuzoarea( intre metal si metal)...vezi ce iese! Iti va face bass-ul mai rotund. Cat despre playerul sony...eu am auzit un model identic legat la boxe (tine-te bine) LG ovale...si suna foarte bine! Deci nu cred ca e din player...oricum daca zici ca in cealalta masina mai ai un player, da-l jos si leaga-l de boxele din dacie...daca problema e rezolvata, inseamna ca e playerul...daca nu....clar un schimb de boxe e recomandat!
PS: si eu am auzit ca sony ar fii slabute...dar argumentul asta cu "ti-ai luat TV"....hai lasa...si pioneer face TV Rolling Eyes faza pe care mi-o mai zis-o cineva ca nu au dinamica buna aia e mai probabila...desi eu inca nu am sesizat! Ieri am fost intr-un magazin si mi-o testat vanzatorul un HU Alpine legat de un Xplode XS-F 6935 si un Alpine SPS-69C2...diferentele..poi sunau cam la fel calitativ, sony castigand la puterea scoasa. Poate ca eu n-am urechea asa de formata...dar diferenta n-am vazut! poate in timp....
Sus
octavian4

MesajTrimis: Lun Ian 21, 2008 12:10 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

referitor la izolatie, de fapt....boxele sunt asezate peste tapiserie si peste un strat de juma de centimetru de pasla, deci nu e de acolo. varianta cu firele n-am incercat-o inca...dar saptamina asta sper sa am timp sa ma ocup. Boxele sunt noi....au o saptamina, deci schimbarea lor e cam complicata...singura cheste enervanta e ca am decupat tabla si as vrea sa renunt la boxele ovale in favoarea unora rotunde. Deci ar cam trebui sa tai niste table si sa le print in pop-nituri cu gaura pt rotunde.
Si-a cumparat tata boxe in weekend si mi-au ramas cablurile de la ele, fata+spate, o sa inlocuiesc cablurile!sa vedem ce iese. daca nu reusesc....o sa pun o intrebare cine vrea niste MTX-uri ovale de spate parca xt-573. Very HappyD
pioneer-u de pe cealalta masina n-am cum sa-l dau jos...nu e pus cu mufa...l-am montat la un service...si nu avea mufa...mi-au zis ca daca vreau pot sa-l puna si fara mufa ca e mai ieftin... ce e ieftin nu-i comod. deci nu-l pot scoate!

ramses862003

MesajTrimis: Lun Ian 21, 2008 4:35 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

atunci e prea complicat...eu zic sa vezi primadata cablurile...iar la schimbatul boxelor ovale pe spate cu unele rotunde....hm....cam 90% din oameni face invers, adica pune ovale in locul rotundelor deoarece pot misca un debit mai mare de aer, astfel bass-ul fiind mai profund...
in orice caz, revino cu aflarea raspunsului, s-ar putea sa juti pe multa lume cu probleme similare!
succes

Ultima modificare efectuată de către ramses862003 la Lun Ian 21, 2008 11:40 pm, modificat de 1 dată în total
Sus
ursachemihai
Priceput

MesajTrimis: Lun Ian 21, 2008 5:05 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu sunt sigur ca sunt firele inversate....astept sa vad daca am avut dreptate Razz
ramses862003

MesajTrimis: Lun Ian 21, 2008 11:42 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu exista vreo metoda prin care poate masura firele sa stie exact cum sa le puna?
Sus
CBI
Priceput

Data înscrierii: 07/Dec/2007

MesajTrimis: Lun Ian 21, 2008 11:57 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sa se uite dupa semne ,culori la fire,si care leaga + la player,sa lege si la + la dif.Sau cu metoda clasica cu bateria (merge si cu una de 1,5v):atinge o clipa firele de la dif,cand + de la dif corespunde cu + de la baterie,membrana ar trebui sa se ridice(sa iasa inafara)
Cu un multimetru(ohmetru) poate sa masoare continuitatea,in caz ca nu are acces la fire,cam atat.

MesajTrimis: Sâm Apr 05, 2008 8:38 am    Titlul subiectului: Salut... Acum am vazut postul si m-am gandit sa scriu ! Răspunde cu citat (quote)

Am rezolvat. Era din fire... Firele erau inversate la o boxa! Acum se aude bestial!
Multumesc pentru sfaturi!

alzisor

Data înscrierii: 19/Apr/2007

MesajTrimis: Dum Apr 06, 2008 12:51 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

difuzoarele trebuie prinse foarte bine pe suprafata folosita (tabla,lemn) care trebuia sa fie rigida nu pasla, fa asta si o sa ai si mai mult bass Smile
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum