Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Probleme difuzor nou

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse

Autor Mesaj
danielaneliseb

Data înscrierii: 08/Iun/2008
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Joi Oct 09, 2014 7:24 pm    Titlul subiectului: Probleme difuzor nou Răspunde cu citat (quote)

Va salut.Am nevoie de ajutorul vostru pentru solutionarea unei probleme cu un difuzor nou.Problema lui sta in faptul ca are un/mai multe corpuri straine in el,in sensul ca se aud ca niste "bile mici" in bulbul difuzorului cand il intorc cu magnetul in sus.Iar cand ii montat in boxa(boxele fiind Heco Victa 701),se aude un zgomot produs de acel corp strain(harait,zbarnait).Ce solutie imi recomandati?Ce se demonteaza in acest caz pentru a scoate acel corp strain,membrana,bulbul?Eu as scoate bulbul difuzorului dar nu stiu cu ce sa-l indepartez de acolo si ce solutii sa folosesc la dezlipire/lipire.Vreau ca aspectul sa nu se deterioreze absolut deloc.Astept sfaturi din partea voastra,va multumesc
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
alecspc
Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013

MesajTrimis: Joi Oct 09, 2014 7:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

calota se numeste acel bulb..sau caum ii zici tu si nu se poate sa nu lasi urme. solutia ar fi sa dai calota jos ..cu un cuter sau orice obiect ascutit..cutit..etc si sa scoti acele obiecte straine.
ai impins de membrana difuzorului sa vezi daca se aude vreo hascaiala ceva? fa si chestia asta sa 'vezi ce auzi'. daca nu stii la ce ma refer..impinde usor de calota de cateva si daca se aude ceva inseamna ca e descentrat sau sunt obiecte straine pe acolo

referitor la aspect..nu se poate sa nu lasi urme dar solutia e sa cumperi alta calota putin mai mare si o lipesti si astfel nici nu se mai cunoaste ca s-a umblat acolo.

danielaneliseb

Data înscrierii: 08/Iun/2008

MesajTrimis: Joi Oct 09, 2014 8:07 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Da, am simulat miscarea difuzorului si nu se aude absolut nimic, fizic este ok(boxele nu au mai mult de 5h de functionare pe un akai am 55, volum la jumatate maxim).Cand intorc difuzorul cu magnetul in sus si il misc sus-jos si tin o mana pe magnet si una pe calota, simt efectiv caderea corpului pe calota.De unde pot cumpara calota/bulbul?
Sus
alecspc
Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013

MesajTrimis: Joi Oct 09, 2014 11:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Google→ claudiu urban daca retin bine
scoro2000

Data înscrierii: 09/Dec/2014

MesajTrimis: Mar Dec 09, 2014 10:33 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Decat sa dezlipesti calota, mult mai indicat ar fi sa duci difuzorul la un atelier specializat, unde sa il demonteze elegant prin dezlipirea suspensiilor fara nicio actiune mecanica (cutit, cuter sau alte obiecte). Se curata suprafetele de lipire cu solvent, se curata acele corpuri straine si intrefierul magnetului, dupa care se centreaza si remonteaza totul la loc, fara sa se cunoasca absolut nimic. Calota aia daca o vei inlocui vei schimba tonalitatea acelui difuzor, fapt care iti va creea neplaceri, pentru ca se vor auzi mediile mai tare sau mai incet in boxa din care face parte difuzorul, asta depinzand de caracteristicile acustice ale noii calote.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum