Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Putin ajutor

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
catta_catalin

Data înscrierii: 06/Ian/2013

MesajTrimis: Dum Ian 06, 2013 8:48 pm    Titlul subiectului: Putin ajutor Răspunde cu citat (quote)

Am cumparat de curand 2 seturi de sisteme audio Hertz HSK 130 tipul cel nou cu "gaura" fara bulina si fara "bont" care m-au costat 2.000 lei si un CD-player Alpine CDA-137BTi( Tin sa mentionez ca nu am cunostinte in domeniu)
Dupa ce le-am montat am observat ca la volum ridicat incep sa "charaie" (distorsiuni) si nush de ce ...
Intrebarea mea este daca le trebuie amplificare ?
Am dat foarte multi bani pentru nimic....se audea mai bne pe ale masinii.
Masina am cumparat-o in primavara ,iar in vara m-am gandit sa ii pun difuzaore mai bune asa ca am cumparat niste difuzaore Alpine spe de 35rms pe fata si spg de 50rms pe spate cu twitere in ele (nu sisteme) (coaxiale..cred ca se numesc) si puteam sa urc mai mult in volum cu ele decat cu astea noi... am cheltuit foarte multi bani si nu inteleg de ce haraie la volum ridicat....
Acestea sunt difuzoarele: http://www.hertzaudio.ro/hi-energy/hsk-130-2-way-system.html
De pe acest le-am si cumparat deoarece am zis ca e situl lor oficial... ,iar CD-Playerul l-am luat de pe be loud

Tin sa mentionez ca am 15 ani....si cand ziceam masina mea ma refeream masina lu tata:)) si char nu m-as supara daca mi-ati explica mai amplu

Cand aveam difuzoarele alpine de putere mult mai mica puteam urca cu vulum mai mult decat cu astea si alea au costat 150 lei si 200 iar astea 1.000- 1 set
Am auzit multa lume de hertz ca-s bune ....dar mie imi vine sa le sparg!!!!

Si altceva: la amplificatoare am vazut ca unele sunt cu MOSFET iar altele pe 14.4 V eu am cd playerul pe 14.4v ce inseamna asta ? ce face?
Ma gadeam sa strang bani sa imi iau un Amplificator extern KTP-445 ...dar nici la acesta nu inteleg 45rms si 100 max....cand baga 100? sau cum ....lafel si la difuzoare rms 100 max 200 cum e cu 200 ...pot baga 200 rms in ele maxim sau cum??
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
alexandru.antrax
Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2012
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum Ian 06, 2013 10:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

in primul rand uita de notiunea de W max !!!! (mai ales la amplificatoare)
la playerele auto nici unul nu sare de 25W reali ( sau rms cum se spune ) si cand ating volum maxim incep sa "distruga" sunetul si in timp si difuzorul!!!!

eu iti recomand sa iei un amplificator pt acele difuzoare dar un amplificator potent si de calitate
recomand un amplificator de cel putin 100W reali / canal @ 4 ohmi si apoi o sa vezi diferenta!!! va fi enorma!!!!!
Sus
catta_catalin

MesajTrimis: Dum Ian 06, 2013 10:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu ma gandeam la :
http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/Alpine/PDX_Series/PDX-F4/
Mai da-mi si tu alte exemple daca nu te superi pana in 2.000
si sa imi spui cu ce e unu mai bun ca altul si care e diferenta intre 14.4v si mosfet
Sus
alexandru.antrax
Priceput

MesajTrimis: Dum Ian 06, 2013 11:21 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ce ai ales tu acolo este un amplificator bun
ideal ar fi ca sa iti faci cablarea propriu-zisa si sa incerci 2-3 amplificatoare si sa vezi care suna mai pe placul tau

treaba cu 14,4V e in felul urmator: cei 14,4 volti reprezinta tensiunea care o ai la bornele bateriei cu motorul in functiune (daca toate circuitele de incarcare functioneaza in parametrii)
Multe amplificatoare au puterea declarata cand sunt alimentate cu 14,4V iar cand motorul e oprit tensiunea este doar de 12V doar din baterie si automat puterile sunt mai mici!!! (unii producatori de amplificatoare au prostul obicei de raporta puteri mult mai mari decat pot debita jucariile lor si trendul asta e imbratisat si de marii producatori!!!!)

mosfet-ul este o componenta electronica, un tranzistor, si este o prescurtate de la Metal Oxid -Semiconductor Field Effect Transistor
si aici e mai mult doar de fatada , in cazul playerelor auto, nici un player nu are etaj final pe mosfet !!!!! E O MINCIUNA DE MARKETING!!!!
la amplificatoare mosfetii se gasesc in toate la partea de alimentare (sursa ridicatoare de tensiune -smps) si doar la unele in etajul final - doar la cele in clasa D
Sus
catta_catalin

MesajTrimis: Dum Ian 06, 2013 11:27 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Aha....am intelesc cat de cat ... mersi.... altceva .... pot pune mai mult de 100 x4 rms pe difuzoarele alea ? si daca pun mai mult ce se intampla? ma gandeam sa pun amplificatorul acela si sa mai pun si un Amplificator extern KTP-445 care mai baga inka 45x4 rms
Sus
alexandru.antrax
Priceput

MesajTrimis: Dum Ian 06, 2013 11:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu se poate pune inca un amplificator care sa "mai bage"

poti pune amplificator mai puternic (chiar e indicat) decat box/difuzoare/subwoofer dar sa fie reglat corespunzator pt a furniza exact puterea nominala a difuzorului la care e legat
Sus
catta_catalin

MesajTrimis: Lun Ian 07, 2013 12:20 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Mi-a explicat alexandru.antrax pe mes aproape tot.... dar tot nu am inteles... cum le fac sa mearga in puterea lor maxima?? Amplificatorul acela de la Alpine e bun ?
Sus
byty007
Pasionat

Data înscrierii: 13/Oct/2012
Locație: drobeta tr severin

MesajTrimis: Mar Ian 08, 2013 9:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

salut zi si mie esty multumit de acest player Alpine CDA-137BTi ....o intrebare are reglaje pt fiecare difuzor din usi in parte sau nu ,fata si spate?
Sus
catta_catalin

MesajTrimis: Mar Ian 08, 2013 10:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Playerul este foarte bun dar iti trebuie si "unelte" specifice pentru a da tot ce poate.... RMS ul lui real este de 18Wx4 ,iar eu am pus difuzoare de 100rms fara amplificare si fac in toate felurile....daca vrei sa ti-l achizitionezi ti-l recomand numai daca ai si cele necesare de exemplu pentru MultiEQ iti trebuie adaptor....si nu are setarile de EQ cum scrie pe be loud cu jass rock si restul.... cred ca au gresit cand au scris sau acelea sunt la adaptor

Si da are o setare ...dar nu cum zici tu... se numeste Time Corection daca nu ma insel si akolo nush ce modifici in inchi sau cm la fiecare 2 boxe ... Nu mi-am bagat nasul ...eu le am pe 0 toate... Are putine setari de sunet dar foarte complicate ..multe le face el automat...

Ti-l recomand doar daca iti permiti tot ce are nevoie
A si era sa uit: pe el scrie : " Fabricat in China Montat in China " Smile)
Sus
byty007
Pasionat

Data înscrierii: 13/Oct/2012
Locație: drobeta tr severin

MesajTrimis: Mie Ian 09, 2013 12:27 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

OK MS MULT ,.....SALUT
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum