| |
| Autor |
Mesaj |
BOOM
Data înscrierii: 15/Iul/2006 Mesaje: 33
|
Trimis: Sâm Noi 04, 2006 1:33 am Titlul subiectului: putin ajutor |
|
|
| Salut,am si eu un vectra din 92....vreau sa schimb sist audio de pe el.are 6 dif 2 spate 2 usi 2 twetere si un cas blaupunkt.ca hu vreau un pioneer 2820 mp sau 30 mp pt ca am azt ca sunt bune.nu stiu marimea la dif pt ca nu am inca banii si nu am vrut sa le desfac...ma gandesc poate stiti voi.vreau pe fata un sist de dif cu tweter si pe spate nush daca se mai poate decupa ...vreau niste dif de 20 cm ....dar nu vreau sa le amplific sa mearga perfect pe hu adika sa nu baraie daca dau blana ca nu mai duk dif dar nici sa dau blana si sa nu se auda calumea ca sunt prea puternice.... si sa fie aceasi firma (jbl sau magnat).pe viitor o sa imi achizitionez si un sub de 200-300w si amplificator si vreau sa se auda destul de bine adika sa am destul medii si inalte incat sa nu fie acoperite de bassu de la subwoofer.si inca ceva pioneeru are volum independent pt subwoofer...si daca stiti pana la cat urca vol ...am un tov care are niste boxe cat de cat bune pe masina si cand da vol cam 20 din hu incep sa baraie ...sunt curios pana la ce volum urca.multumesc mult |
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Sâm Noi 04, 2006 8:17 am Titlul subiectului: |
|
|
BOOM orice player sau amplificator NU SE VAUZI BINE IN "BLANA" INDIFERENT CE DIFURI II PUI.
eu zau ca nu inteleg de ce tre sa dai blana ???? vrei doar zgomot sa uvrei muzica in ultima vereme tot persoane care zic "nu se aude bine daca dau blana"
daca vrei sunet puternic cumperi un amplif pe la 3 mil macar pentru difuzoarele fata si atunci nu o sa mai simti nevoia de a da blana. |
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
Trimis: Sâm Noi 04, 2006 10:55 am Titlul subiectului: |
|
|
Ca sa stii si tu (si novicii care n-au mai auzit): player-ele au 4*23W RMS, iar 4*50W cu distorsiuni infricosatoare. La puterea de 50W redata de player nu se poate asculta la calitate calumea. Difuzoare de 200W daca le pui pe player si-i dai blana se aude la fel de nasol daca ai pune difuri de 35W la puterea respectiva.
Faza cu decupajul portierelor este o greseala, pentru ca usile au fost gandite cu niste compartimente pentru difuzoarele native.
Solutia de fidelitate pentru tine daca vrei e o statie. sa stii ca e mai important pentru auditie daca se aud bine mid-bass, mediile si inaltele decat daca se aude basul "de cartier". De aia iti zic sa investesti in difuzoare fata-spate si o statie macar pentru a amplifica difuzoarele din fata.
Subwoofer-ul iti ofera o gama redusa de frecvente intre 25-300 HZ, pe cand difuzoarele din interior it dau 200hz-20000Hz. Tu decizi importanta medilor si a inaltelor. _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Sâm Noi 04, 2006 11:02 am Titlul subiectului: |
|
|
@ Silviu in ceea ce priveste subul ai dreptate...ofera o gama restransa de frecvente,dar alea sunt frecventele care iti dau "putere". Asta e parere mea...acum daca si tu esti ca tata care zice sa subul doar face zgomot....ce sa zic....gusturile nu se discuta.
oricum niste difuri bune pe fata, amplificate, pot oferi un bas cat de cat...dar nu o sa poata oferii senzatiile oferite de sub niciodata !
totul depinde de buget...asta e romania...totul se prabuseste cand vine vb de bani  |
|
| Sus |
|
 |
BOOM
|
Trimis: Sâm Noi 04, 2006 11:14 am Titlul subiectului: |
|
|
nu era vb de decupat portierele...ci in spate vroiam sa decupez...in portiere boxele au 10-13 cm iar in spate 13-16.nu stiu sigur.acu incepe treaba mai nasoala ...daca voi ziceti ca imi trb amplif sa am un sunet bun va trebui sa iau unu pe 4 canale ....2 pt subwoofer in punte si 2 pt boxele din fata.nu prea le am eu asa cu astea ...se va putea de ex regla din amplif sa dea mai mult in subwoofer decat in dif ??sau sa dea in ele cu mai putin bass decat in subwoofer??si mai vine faza si cu hu -ul are vol independet pt sub??poate vreau sa dau mai mult bass sau chiar numai bass?si cum ramane cu boxele spate atata vreme cat cele din fata sunt amplificate si ele si subu cu cat cresc volumu din hu cu atata ele se vor auzi mai tare iar cele din spate nu or sa dea decat ce da hu-ul in ele.acum ca tot m-ati convins ca trb amplificate zicetzi-mi cam ce anume ..difuzoare 4-5 mil bugetu pt dif fata+spate....si zicetiz-mi si un amplif care sa mearga pt ele si pt un sub de 250w-300.daca o sa fac asa ceva e nevoie de condensator ?? sau se pun numa la puteri mari.... ms  |
|
| Sus |
|
 |
BOOM
|
Trimis: Sâm Noi 04, 2006 11:16 am Titlul subiectului: |
|
|
| si inca ceva ...siste de e acum pe masina cu dif din 92 de carton se aude exceptional de bine ...adika clar ....din toate partile ....numa ca la vol putin mai mare s-a dus...incepe se baraie...deci asta as vrea sa fie sunet calumea sa fie si bass si tot da sa mearga si la volum mult mai mare... |
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
|
| Sus |
|
 |
|