|
Autor |
Mesaj |
micu_vali
Data înscrierii: 06/Ian/2009 Mesaje: 9
|
Trimis: Lun Ian 19, 2009 6:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
sau MONITOR AUDIO, seria silver |
|
Sus |
|
 |
catalyn
Data înscrierii: 26/Noi/2008 Mesaje: 23 Locație: Suceava
|
Trimis: Lun Ian 19, 2009 6:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
CBI ....si la toti ceilalti...va multumesc pt raspuns...Comanda este facuta, maine primesc JBL ES100. am citit multe pareri despre boxele astea si 90% din raspunsuri au fost OK.raportul calitate pret este bun.M-am interesat si eu de cerwin vega dar la volum mic nu sunt stralucite , pentru o nunta sau pentru o sala mare merg fara probleme...dar eu sunt interesat pt un living.deci cred ca am facut o alegere buna.
ma repet: intrebarea mea a fost : Cum leg la statia harman kardon hk980 boxele JBL ES100.boxele au contacte pt modul bi-wire. |
|
Sus |
|
 |
CBI Priceput
Data înscrierii: 07/Dec/2007 Mesaje: 502
|
Trimis: Lun Ian 19, 2009 8:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
boxele au niste cleme care vin intre borne
le lasi asa si tragi doar 1 cablu la fiecare boxa(2 fire,+ -) de macar 2,5mmp,sau 4(daca le pui mai lungi de ~5m).Nu are rost sa le legi bi-wire pt ca nu o sa obtii nici o crestere a calitatii ,cheltui mai mult(acuma depinde si ce cabluri vrei sa pui)si o sa trebuiasca sa le ascunzi pe undeva.Acest fenomen este f discutat si controversat ,si pe jucarii mult mai scumpe si de mai calitative si nu s-a ajuns la vreun raspuns cert.
Nu are rost sa dai mai mult de 10lei/m de cablu.Sunt variante destule
Cerwin vega seria CLS suna mult mai bine ca jbl astea ,nu iti trebuie urechi de liliac.Diferentele de timbru si echilibru la volum mic provin mai mult de la sursa-amplificare.Incinta reda ce primeste!
Acum asta e,alegerea iti apartine.
Practic ..asa ca o mica paranteza,pot sa iti arat ca un (1) dif de 17cm ingenucheaza ditamai lada la toate capitolele mai putin spl exgerat,daca vrei sa di petreceri s-ar putea sa sune mai incet,e si normal.DAr in camera nu poti sa stai prea mult cu volumul spre maxim(deci pt un om cu urechile intregi este de parasuficient).Multi cand vor altceva le schimba pt ca se aud prost,nu ca nu suna tare,deci atentie!
Bafta |
|
Sus |
|
 |
catalyn
|
Trimis: Lun Ian 19, 2009 11:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
CBI....eu sunt de parere cu cineva de mai sus......."cu cat masa de aer miscata este mai mare(deci o membrana mai mare a dif)cu atat compresia este mai buna in incinta deci rezulta un sunet mai bun pe partea de joase.oricum mai vorbim dupa ce incalzesc boxele la teste vreo 2 zile.tu ce spui???sa le dau volum tare din prima zi...sau mai auzisem pe cineva ca nu e bine ....trebuie sa mearga o perioada la volum mai mic sa isi faca bobina miscarile ...si dup aia abia merge sa dai cu wati putenici in ea.de ce sustii ca un difuzor de 17cm poate ingenunchia un 25cm?de ce crezi ca se mai folosesc la diferite ocazii,concerte sau ceva de genul "difuzoare cu membrane mari"?de ce nu ar putea sa adune o gasca de difuzoare gen 17cm si sa rupa gura targului? |
|
Sus |
|
 |
CBI Priceput
Data înscrierii: 07/Dec/2007 Mesaje: 502
|
Trimis: Mar Ian 20, 2009 1:12 am Titlul subiectului: |
|
|
Incearca mai intai sa stapanesti mai bine notiunile si nu sa te iei dupa altii ca nu stii ce le poate pielea.Astffel vei putea si sa-ti sustii afirmatiile,ca 'am auzit la cutare' nu mai are 'prindere la public'(si vei afla ca difuzoarele nu scot wati,ca e de 17cm,ca e 100cm)
Din exprimarille tale imi dau seama ca nu ai prea multa experienta.
Difuzoarele nu trebuie sa miste aerul,ca nu ne trebuie ventilatie.Incearca sa reflecti asupra faptului ca nu toate difurile 'misca' la fel aerul! iar o masa in miscare mai mare aduce de la sine o latenta(da,la raspunsul tranzitoriu ma refer).Prefer oricand 2 difuri de 7-8" decat unul de 12" sau 2 de 10".Nu vorbim de care bubuie si urla mai tare! sper ca s-a inteles asta(ca vad ca pomenesti de concerte)
Nu mai zic nimic,sper ca ai inteles ideea,sa le stapanestisa sanatos si sa te bucuri de ele
Tu sa fii multumit,aia conteaza |
|
Sus |
|
 |
cristimac Priceput

Data înscrierii: 15/Apr/2008 Mesaje: 576 Locație: Arad
|
Trimis: Mar Ian 20, 2009 9:59 am Titlul subiectului: |
|
|
CBI graieste ceva adevar , da nu da in ele din prima zi la maxim, asculta o zi doua la un volum normal si nu da cu basu pe la maxim, oricum eu zic ca vei fi multumit de ele intr-o camera de apartament, iar despre ce zicea CBI cu marimea difurilor cam asa este un dif de 17 poate sa sune mai "bine" ca unul de 20 sau mai mare...dar aici vb despre calitate nu putere bruta, ii clar ca tu cu 4 difuri de 25 vei obtine o presiune mare in cameram, dar o sa vezi pe parcurs cum o sa iti faci setarile ca sa nu te doara capul de la prea mult bass  |
|
Sus |
|
 |
catalyn
|
Trimis: Mar Ian 20, 2009 10:49 am Titlul subiectului: |
|
|
cristimac si cbi....bine ca mai faceti voi ceva miscare pe forumul asta ca din partea la ceilalti greu scoti un sfat bun.inca o data ms mult pt timpul acordat .intradevar sunt incepator in ale muzicii , de aceea am accesat forumul asta si am scris chestii de genul "am auzit de la cutare" .practica nu am deloc.....ca sa imi d-au seama de diferente intre dif.va urez un an bun si multa bafta.
am sa revin cu pareri despre boxele astea si despre amplificator.
ms mult baieti .bafta |
|
Sus |
|
 |
robespierre
Data înscrierii: 07/Ian/2009 Mesaje: 5
|
Trimis: Mar Ian 20, 2009 1:34 pm Titlul subiectului: notiuni elementare de fizica - unde mecanice |
|
|
frecventa reprodusa este invers proportionala cu diametrul membranei (care-i o coarda ordinara, nu-i asa?), pe cale de consecinta pentru a obtine o frecventa cat mai joasa am nevoie de un diametru cat mai mare (asa au aparut in lume subwoofer-ele). similar, pentru a obtine o frecventa cat mai inalta am nevoie de un diametru cat mai mic. (asa au aparut in lume tweet-erele). explicatia detailata a fenomenului poate fi gasita in manualul de fizica/partea de unde mecanice.
nu jignitii oamenii, mai ales cat nivelul dvs. intelectual este modest. |
|
Sus |
|
 |
catalyn
|
Trimis: Sâm Feb 07, 2009 10:54 am Titlul subiectului: Va multumesc |
|
|
Salutare la toata lumea si va multumesc mult pt timpul acordat.vreau sa va spun ca configuratia a iesit foarte bine , sunt foarte uimit de claritatea sunetului scos de HK 980 cu boxele JBL ES100.boxele au un bass foarte puternic si inaltele sunt foarte bine filtrate.deci sunt tare multumit de sistem si va multumesc inca o data. |
|
Sus |
|
 |
catalyn
|
Trimis: Sâm Feb 07, 2009 10:59 am Titlul subiectului: |
|
|
si inca ceva......AFECTEAZA cu ceva daca am conectat boxele la amplificator printr-un cablu mai subtire decat scrie in manualul boxelor??
catalogul recomanda la peste 4 metri lungime cablu cu grosime de 2.5
eu am pus cablu de lungime peste 4 metri cu grasime de 0.5
ce simtome apar?? |
|
Sus |
|
 |
Body28 Audiofil

Data înscrierii: 08/Iul/2008 Mesaje: 861 Locație: Panciu/now Iasi
|
Trimis: Sâm Feb 07, 2009 12:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
Simptome: pierderi de putere. nu e nimic grav. In timp le poti schimba, ca sa fie totul ca la carte, dar nu e o urgenta. |
|
Sus |
|
 |
hondahornet
Data înscrierii: 17/Sep/2011 Mesaje: 7
|
Trimis: Joi Sep 22, 2011 9:58 am Titlul subiectului: |
|
|
Sal catalyn,m-ar interesa si pe mine jbl es100 o parere despre ele.au un bass puternic pe cat par?la partea de inalte,medii se aud clar,detaliat?vad ca le ai din 2009,ai avut probleme cu ele pana acum?mersi |
|
Sus |
|
 |
pianoblackfinish
Data înscrierii: 07/Mar/2012 Mesaje: 1 Locație: Cluj-Napoca
|
Trimis: Mie Mar 07, 2012 5:39 pm Titlul subiectului: Finisaj piano black pentru boxe |
|
|
Realizam pe baza de comanda finisaj piano black pentru boxe . Folosim lacuri speciale , iar finisajul este unul profesionist.
0741747485, Radu Man , Cluj-Napoca |
|
Sus |
|
 |
|