Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

R6A nu mai exista! Ce altceva sa iau?

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
s_64177

Data înscrierii: 01/Mar/2010
Locație: dulcele targ

MesajTrimis: Joi Apr 08, 2010 2:21 pm    Titlul subiectului: R6A nu mai exista! Ce altceva sa iau? Răspunde cu citat (quote)

Acum cateva saptamani incercam sa ma decid intre DLS R6A si Focal Acess 165 A1. M-am hotarat sa merg pe DLS dar...pana m-am hotarat eu au disparut...nu se mai gasesc nicaieri si importatorul a spus ca nu se mai fabrica si nu mai aduce! Focal nu vreau din cauza tweeterului...

Acum nu stiu ce sa fac. Ce sa aleg pt sistemul fata? Bugetul e de 400 RON!
Am gandit asa: http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HERTZ/Sisteme/Dieci_DSK_165/ ...in prima instanta ar fi OK pt ca nu am inca amplificare dar mai tarziu cand va trebui sa le amplific ar fi inutile.

Mi-au ramas urmatoarele variante:

1. http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HELIX/Sisteme/DB_62.1_Dark_Blue/

2. http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HIFONICS/Sisteme/Zeus_ZXi_6.2C_Mk2/

3. http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Ground_Zero/Sisteme/GZTC_165T/

Care sa fie mai buna? Helixu pare slabut ca si putere si sensibilitate...si nu stiu cat de multumit as fi de ele pana apuc sa le amplific. Hifonicsu pare OK...e laudat, are caracteristici tentante...dar nu gasesc un datasheet a lor sa le verific cu datele de pe site...si tinand cont ca in america sistemul asta costa 60$ ...ma gandesc ca mai mult de jumate din pretul lor e de fapt transportul pana aici...De GZ nu stiu nimic...

Ce ma sfatuiti sa fac? Pe care din ele sa merg, sau ce altceva mai de calitate imi recomandati in banii astia?

Multumesc!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
cipry

Data înscrierii: 30/Mai/2009
Locație: dolj

MesajTrimis: Joi Apr 08, 2010 11:35 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sal.am avut aceeasi problema ca si la tine,dar la recomandarea celor de la be-loud am ales http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HIFONICS/Sisteme/TITAN_TX6.2c/ .astept doar sa vina data de 15 a lunii sa le pot cumpara.si la mine vor merge amplificate .bafta
Sus
blacired
Priceput

Data înscrierii: 14/Noi/2009

MesajTrimis: Vin Apr 09, 2010 9:44 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Daca bugetul este 400 ron, la recomandarea celor de la be-loud, cum a scris si cipry, ai avea inca ceva posibilitati:
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/In_Phase/SXT_6.1C/
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/CRUNCH/Sisteme/Blackmaxx_MXB_6.2c/
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Infinity/REF_6020CS/
Nu-ti recomand nici eu Focalul, din cauza tweeterului prea eficient.
Sus
costy_suceava
Audiofil

Data înscrierii: 15/Oct/2009
Locație: suceava

MesajTrimis: Vin Apr 09, 2010 11:12 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

salut daca ai de unde sa iei ..... un sistem de la audio system
x ion 165 sau un radion 165 cum am eu ai sa fii uimit...numai ca trebuie amplificat
eu le dau nota 10

tonu_adrian
Priceput

Data înscrierii: 27/Iul/2008
Locație: TECUCI

MesajTrimis: Vin Apr 09, 2010 12:02 pm    Titlul subiectului: sal Răspunde cu citat (quote)

recomand helix dark blue ..le-am avut si mi-au placut..atat pe player cat si amplificate de un audison..ce e drept le-am dat ~50 rms maxim hpf 85 hz park...tweeterul de la ele e fff bun.
s_64177

MesajTrimis: Vin Apr 09, 2010 1:21 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Multumesc pt sfaturi.
In cele din urma, dupa o discutie cu baietii de la be-loud m-am hotarat, la fel cum recomanda si adrian, sa merg pe Helix DB 62.1. Si cum avem nevoie si de coaxiale am preferat in loc de DB 6.1 un Esprit 106, nu cu mult mai scumpa, insa o coaxiala de exceptie. Astfel am usurat putin urmatorul upgrade si nici nu am cheltuit prea mult...
In mare parte celalalte sisteme pareau OK, insa k si raport pret/calitate/stoc nu cred ca bate niciunul Helixu!
Acu ma apuc de inele si alte pregatiri Very Happy Teoretic maine ar trebui sa le am...insa daca nu, pana luni-marti vor fi pe masina si promit sa revin cu impresii.
Sus
tonu_adrian
Priceput

Data înscrierii: 27/Iul/2008
Locație: TECUCI

MesajTrimis: Vin Apr 09, 2010 1:52 pm    Titlul subiectului: sal Răspunde cu citat (quote)

f bune coaxialele alese..it mai ramane de cumparat un amplif micutz pt toate difurile sau macar pt difurile fata.

Bine k ai mers pe esprit la coaxiale...k dark blue ..coaxialele..is doar pt player..dak le amplifici probabil iese fum din ele rapid..
bafta!

app am de vanzare un amplif pe 4 canale...helix h400 esprit

s_64177

MesajTrimis: Vin Apr 16, 2010 8:13 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Gata, am montat difuzoarele. A durat mai mult pt ca am mai avut d insonorizat anumite zone problema, dar in cele din urma am terminat treaba.
Ca si impresii DB 62.1 face toti banii! Surprinzator de loud pt un dif de 90 dB...calitate a sunetului extraordinara. Piesa de rezistenta a sistemului fiind de departe tweeterul. Singurul minus observat ar fi crossoverul putin cam restrictiv. Pe partea de bas filtrarea pare destul de severa...am ascultat midbassul si pe crossover si pe direct si am observat ca odata pus pe crossover dispare basul de jos. Shocked Nu ma deranjeaza foarte mult acest lucru pt ca oricum le filtram la 80 Hz din HU, ca de partea de bas se ocupa subwooferul. Bine...recunosc ca difurile sunt momentan amplificarte de...15W de la 9880R...adica neamplificate Very Happy
Despre Esprit nu stiu ce sa spun. Par o completare buna a sistemului insa acum sunetul vine predominant din fata, si Espriturile din spate nu prea le simt.
Per total cred ca am facut alegerea ideala pt bugetul asta.
Sunt foarte multumit de Helix si le recomand persoanelor interesate de SQ! Laughing
Sus
bebeko
Pasionat

Data înscrierii: 18/Mai/2007
Locație: Cluj-Napoca/Bistrita

MesajTrimis: Vin Apr 16, 2010 8:45 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Crossoverul nu se poate regla ?
Sus
s_64177

MesajTrimis: Vin Apr 16, 2010 8:50 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

bebeko a scris:
Crossoverul nu se poate regla ?

NU! Crossoverul e fix, nu are nici un fel de reglaj!
Dar cred ca stie el mai bine ca mine ce are de facut. Laughing
Sus
bebeko
Pasionat

Data înscrierii: 18/Mai/2007
Locație: Cluj-Napoca/Bistrita

MesajTrimis: Dum Apr 18, 2010 12:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Impresii noi ?
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum