|
Autor |
Mesaj |
radhoo
Data înscrierii: 05/Iul/2006 Mesaje: 13
|
Trimis: Mie Iul 05, 2006 7:01 pm Titlul subiectului: radhoo |
|
|
as dori sa-mi cumpar un dif de bass INFINITY KAPPA 120.3 SE si as vrea sa stiu ce cutie ar fi buna pt el: tub bass reflex sau compresie. o statie de 200w rms in punte e de ajuns pt el? |
|
Sus |
|
 |
o_kh3 Priceput
Data înscrierii: 29/Iun/2006 Mesaje: 560
|
Trimis: Mie Iul 05, 2006 8:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
ok
deci din cate am citit in manualul difuzorului kappa KAPPA120.3se am aflat ca merge :
1. incinta inchisa de volum mic care poate sa redea undele subsonice foarte bine.
2 incinta bass-reflex (vented) acordata la 40hz 50 hz vei avea un sound excelent in mashina acum diferentele fata de o incinta inchisa:
A: necesita o cutie dubla fata de cea inchisa
B: dintr-un amplificator mai slab poti scoate un bass puternic dar daca ii pui un amplif mai puternic poti sa pierzi din cotrolul puterii difuzorului
C: neceita mai mult spatiu in portbagajul mashini
3 incinta band-pass este folositoare pt creerea unui SPL cat mai mare dar si costurile devin mai mari deoarece incinta este alcatuita dintr-o incinta cat cea bass reflex si una inchisa!!!!
partea nasoala acum este ca cei de la infinity nu au parametrii difuzorului si este cam greu sa faci o incinta fara ei poti sa o faci ochiometric si sa ai o sannsa foarte mica sa iti iasa perfect!!!
iti doresc bafta apropo incinte tub bass reflex nu prea cred ca o sa gasesti sau o sa gasesti si nu o sa se auda calumea ?!?!!? |
|
Sus |
|
 |
o_kh3 Priceput
|
Trimis: Mie Iul 05, 2006 9:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
noroc cu niste prieteni ... am facut rost de parametrii la acest dif... daca te intereseaza o incinta vb cu mihai
o zi buna |
|
Sus |
|
 |
radhoo
|
Trimis: Mie Iul 05, 2006 11:38 pm Titlul subiectului: sal |
|
|
mersi mult pt sfaturi. deci daca iau un tub bass reflex si statie de 200 rms ar trebui sa dea bine in el. am gasit undeva incinta de cumparat, nu ma bag eu sa o fac
ai idee cumva diferentele calitative intre cele 2 incinte. ma intereseaza sa se auda si bass puternic dar si clar sa fie un tot unitar cu melodia nu un bass continuu si sa nu intelegi nimik din melodie. |
|
Sus |
|
 |
o_kh3 Priceput
|
Trimis: Mie Iul 05, 2006 11:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
deci cum ti-am mai zis nu te arunca la o incinta TUB bass reflex s-ar putea sa nu corespunda cu difuzorul dupa cum ti-am zis in manualul diufzorului nu zice nimika de vreun TUB ceva
deci mai bine iti faci o incinta calculata la parametrii
sal o zi buna |
|
Sus |
|
 |
radhoo
|
Trimis: Mie Iul 05, 2006 11:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
pai incinta este calculata la parametrii difuzorului doar ca este tub bass reflex.
mersi inca o data si scuze pt deranj |
|
Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Joi Iul 06, 2006 12:23 am Titlul subiectului: |
|
|
Tuburile au un raspuns tranzitoriu slab si redau exact sunetul pe care nu il vrei tu, mai ales la volum mare Citat: | nu un bass continuu si sa nu intelegi nimik din melodie |
Difuzorul despre care vorbim este un difuzor BUN si e pacat de el sa-l pui in tub. Stiu ca tubul este mai ieftin dar numai cu o cutie facuta special pentru el va functiona optim. Diferenta de maxim 150 de lei data pe cutie e cea mai buna investitie, mai bine iei un difuzor ceva mai slab dar il pui intr-o incinta buna.
Un difuzor ieftin, slab, poate sa sune mai bine intr-o incinta corecta decat un woofer bun si scump intr-un tub sau incinta universala.
Referitor la amplificator, 200W il misca binisor dar depinde ce fel de "200W". Daca sunt 200W JBL, de exemplu GTO 301.1, ar fi OK, dar si mai bine ar fi cu un Infinity REF 7521A sau ceva similar.
Si DLS sunt foarte bune si un CA23 ar fi ideal. |
|
Sus |
|
 |
o_kh3 Priceput
|
Trimis: Joi Iul 06, 2006 8:34 am Titlul subiectului: |
|
|
hmm ma rog
de obicei cei care produc difuzoare dau toate detaliile depsre incintele in care functioneaza bine.Ti-am zis eu nu am gasit nimka care sa imi arate ca functioneaza bine in TUB!!!! oricum sunt banii tai sincer mi-am cumparat si eu un tub si l-am ascultat de multe ori in mashina dar la volum mare parca nu se mai auzea bine asa ca l-am pus intr-o incinta facuta la parametrii si se aude mult mai bine decat un tub!!!!
si eu eram innebunit dupa tuburi dupa ce am vazut un S-type pe un tub de 120 litri se auzea de nu aveai treaba dar mi-am schimbat parerea in ce priveste tuburile cumparand si eu un tub
bafta |
|
Sus |
|
 |
radhoo
|
Trimis: Joi Iul 06, 2006 6:15 pm Titlul subiectului: sal |
|
|
va multumesc mult pt raspunsuri. m-am lamurit cu tubul. mihai imi poti spune cat ar costa o cutie facuta ca la carte si daca cei de la be-loud o pot face? |
|
Sus |
|
 |
radhoo
|
Trimis: Joi Iul 06, 2006 6:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
si inca ceva....jbl GTO 300.1 nu ar fi bun? sau DLS CA 22? sunt putin mai ieftine si chiar stau prost cu banii. un MAGNAT la 200 de w e bun? multumesc si scuze daca sunt prea stresant dar vreau sa fac o treaba buna. multumesc inca o data |
|
Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Joi Iul 06, 2006 7:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da, putem face si cutia, avem colaboratori cu care lucram pentru asta.
Pretul ar fi intre 200 si 250 RON, revenim cu un pret exact si o simulare luni cel tarziu.
In legatura cu amplificatorul, da, poate merge si cu JBL CS 300.1 dar gandeste-te totusi ca difuzorul e cotat la 300W RMS... Nu vei scoate din el tot ce poate decat cu un amplificator pe masura, preferabil putin mai puternic chiar.
Pe un CA22 ar merge foarte bine un DLS W312B in cutie bass reflex... Nu te lasa inselat de cei "doar" 150W la care e cotat... Se aude foarte bine si poti sa-l si auzi pe masina colegului meu Vlad daca vrei o proba. |
|
Sus |
|
 |
radhoo
|
Trimis: Dum Iul 09, 2006 12:28 am Titlul subiectului: |
|
|
ma mai gandeam la alte variante de amplif: Magnat Phantom 2000 sau the rock 800 (sau 1000 ca sunt apropiate ca pret). ce parere aveti? sunt bune calitativ comparativ cu jbl sau infinity? multumesc mult |
|
Sus |
|
 |
o_kh3 Priceput
|
Trimis: Dum Iul 09, 2006 9:57 am Titlul subiectului: |
|
|
eu zic ca da |
|