Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Receiver SONY STR-DH500

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare 5.1, Receivere

Autor Mesaj
tudor04

Data înscrierii: 02/Mai/2010

MesajTrimis: Dum Mai 02, 2010 11:45 pm    Titlul subiectului: Receiver SONY STR-DH500 Răspunde cu citat (quote)

Salut si bine v-am gasit! Primul meu post la voi pe forum so go easy on me, please Smile Am pus ochii pe receiverul din titlu si anume SONY STR DH500 si vreau sa va cer cateva detalii despre el. Inca nu l-am achizitionat, dar planuiesc...

1) Ce sistem audio 5.1 ar trebui sa conectez la el astfel incat ansamblul rec + sist 5.1 sa fie functional? Mai exact, ce fel de subwoofer si cu ce tip de conexiune pentru ca la sateliti e clar. Buget de austeritate maxima 1000 de lei maxim 1200. PS: Ce ziceti de Canton Movie CX80?

2) Odata ales sistemul 5.1, pot conecta prin HDMI la rec. un notebook de pe care sa rulez winamp si aud sunetul in sist 5.1?

3) Momentan rulez filme pe notebook si le "scot" prin HDMI pe un TV LCD (LG 32LH3000), sunet si imagine. Cum procedez in momentul in care in ecuatie intra si rec.? Conectez NB la rec. prin HDMI si mai departe conectez rec. tot prin HDMI la LCD? Ce se intampla cu sunetul: merge prin HDMI in boxele de la TV sau este redat de sist 5.1? Parca am citit undeva intr-un rewiev ca acest rec. nu trimite sunet mai departe prin HDMI ci doar imagine, e adevarat?

Tin sa mentionez ca nu sunt pretentios in ceea ce priveste calitatea sunetului. Pentru mine, atat timp cat muzica sau filmul se aud fara bazaiala si intreruperi inseamna ca se aude bine. Am spus asta pentru ca as vrea sa-mi recomandati un sistem audio care sa se incadreze in suma mai sus mentionata chiar daca nu este top of the line. Astept parerile si raspunsurile voastre. Multumesc!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
cristimac
Priceput

Data înscrierii: 15/Apr/2008
Locație: Arad

MesajTrimis: Lun Mai 03, 2010 8:29 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pai ai nevoie de un subwoofer activ si de sateliti pasivi.
tudor04

MesajTrimis: Lun Mai 03, 2010 8:59 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Subwoofer activ inseamna ca are alimentare proprie, nu? Eu pana acum ceva timp foloseam un PC cu placa de sunet 5.1 la care aveam conectat un sistem Genius 5.1, avea 3 jackuri verde, portocaliu si negru care intrau in PC si cu asta basta. Intrebarea mea este cum voi conecta nou subwoofer la receiver? Prin ce fel de cablu se realizeaza conectarea?

Am gasit la be loud urmatoarele:

http://www.be-loud.ro/produse/Sisteme_5.1/JBL/SCS_178/ sistem 5.1 cu subwoofer activ

sau

http://www.be-loud.ro/produse/Sisteme_5.1/Kenwood/KS-5200HT/ impreuna cu
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere/Kenwood/SW-40HT-BK/

Pareri, sugestii?
Sus
cristimac
Priceput

Data înscrierii: 15/Apr/2008
Locație: Arad

MesajTrimis: Lun Mai 03, 2010 10:03 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pai ai zis ca ai hdmi la notebook, atunci cu hdmi mergi in receiver si ai si video si sunet asa (digital), iar subwoofer-ul are cablurile lui de alimentare si de semnal. Cel de semnal este un cablu jack-jack, nu este mare scofala Smile , din cele enumerate de tine m-as duce spre jbl.
tudor04

MesajTrimis: Lun Mai 03, 2010 11:22 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

spre JBL m-as duce si eu, problema e ca satelitii si difuzorul central au impedanta 4 ohmi iar receiverul are 8 ohmi. Nu vor aparea oare probleme?
Sus
tudor04

MesajTrimis: Lun Mai 03, 2010 7:45 pm    Titlul subiectului: completare Răspunde cu citat (quote)

Se pare ca nu pot folosi notebookul pentru a trimite sunet prin hdmi

"Another thing to point out, the STR-DH500's HDMI inputs are video-only, meaning you'll have to run a separate optical or coaxial cable to the back of the receiver to pull audio from your DVDs or Blu-ray discs."
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare 5.1, Receivere Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum