|
Autor |
Mesaj |
adyamg
Data înscrierii: 03/Feb/2009 Mesaje: 21
|
Trimis: Mar Aug 18, 2009 9:50 pm Titlul subiectului: Recomandare 6*8/5*7 |
|
|
Am un Ford Focus si cred ca e nevoie sa inlocuiesc difuzoarele fata.
As merge pe o dimensiune ca cele mentionate mai sus sa nu fie nevoie de modificari.
Mie personal imi plac cel mai mult http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HIFONICS/Coaxiale/ZEUS_ZXi_683_Mk2/ si atat cei ce se ocupa de suport la be-loud si caraudiomag au spus ca sunt f buna ... dar parca as mai cere o parere
Am uitat sa spun ca am un player Pio4000UB si o sa folosesc difuzoarele fara amplificare.
Bugetul cam aici e 250-300 de pereche. Mersi |
|
Sus |
|
 |
moisoiu Priceput
Data înscrierii: 11/Apr/2008 Mesaje: 211 Locație: Oradea
|
Trimis: Mar Aug 18, 2009 10:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
e pacat de difuzoare.... niste difuzoare asa de potente ... si fara amplificare e chiar pacat de ele .. ca ar duce mai mult de 25 de rms si ... sa le pui in usile din fata... sigur le-ai zis la cei de la caraudio ca le pui in fata si neamplificate? ca mi-e greu sa cred ca ti-ar zice ei asa ceva ... sau fac oric sa isi vanda produsele |
|
Sus |
|
 |
adyamg
|
Trimis: Mar Aug 18, 2009 11:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu mai stiu exact daca am precizat cum o sa le folosesc .. adica neaplificate insa sigur nu am zis ca le pun pe fata.
Ideea e ... citind pe forum am vazut ca e indicat sa se foloseasca inele de mdf si insonorizare. Daca insonorizarea imi este clar la ce foloseste si chiar aveam ceva planuri in sensul asta, patea cu inelul mdf nu prea stiu la ce ajuta. Daca e sa fac indel de mdf atunci as merge pe difuri de 16.5 ca intra cu inel adaptor si am inteles ca sunt mai ok ca cele ovale, si am si de unde alege.
Am vazut ca va plac mult Helix pe aici. Cum stau Hifonics in fata unor Helix la acelasi pret? |
|
Sus |
|
 |
moisoiu Priceput
|
Trimis: Mar Aug 18, 2009 11:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
scz nu stiu ce are de nu pot sa scriu tot si nu imi arata ce am scris
Ultima modificare efectuată de către moisoiu la Mar Aug 18, 2009 11:53 pm, modificat de 1 dată în total |
|
Sus |
|
 |
adyamg
|
Trimis: Mar Aug 18, 2009 11:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cei de la be-loud au spus ca se aud foarte bine atat neamplificate cat si amplificate. |
|
Sus |
|
 |
moisoiu Priceput
|
Trimis: Mar Aug 18, 2009 11:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
da dar neamplifiacte da doar 25 de rms ... si boxele au 95 W rms adica nu le folosesti 100%
Edit:
cat despre coaxiale eu am inteles ca le pui in fata cand ai zis ca vrei sa schimbi pe fata boxele si cat despre neamplificare am inteles cand ai zis despre player ca vrei sa le pui neamplificate
daca am spus ceva gresit scuze _________________ New Car -> New Audio System |
|
Sus |
|
 |
adyamg
|
Trimis: Mie Aug 19, 2009 12:03 am Titlul subiectului: |
|
|
Pai ... calculele le-am facut cam asa.
Pioneer zice ca playerul ala are 4*50 si are defapt 4*20
Hifonics spun ca au 90w si probabil si astea au o valoare reala mult mai mica probabil un 40-50w
Sa zicem ca as lasa o rezerva pe difuzoare ca poate ma razgandesc si pun vreodata si o statie, insa deocamdata sunt interesat de cum ar merge Pioneer 4000UB+Hifonics ZEUS ZXi 683 Mk2 cu ceva insonorizare si eventuale inele mdf. |
|
Sus |
|
 |
moisoiu Priceput
|
Trimis: Mie Aug 19, 2009 12:07 am Titlul subiectului: |
|
|
mai ... ce-i drept bombeaza astia rms-urile sa fie cat mia inalte si nu stiu ce ... dar chiar cu 50% diferenta ma cam insel ... hai nu fie 90 w rms dar 70 w rms cam 100% sigur.. dar da daca pui insonorizare si inele mdf o sa fie o diferenta se va auzi clar si nu vei avea virbatii in tabla si sunetul acela un pic mai nasol _________________ New Car -> New Audio System |
|
Sus |
|
 |
adyamg
|
Trimis: Mie Aug 19, 2009 11:10 am Titlul subiectului: |
|
|
Pai cum sunt umflate puterile la playere banuiesc ca sunt umflate si la difuzoare. in fine nu aia conteaza. Ci ... se aud bine Hifonicsurile astea direct pe player? |
|
Sus |
|
 |
moisoiu Priceput
|
Trimis: Mie Aug 19, 2009 11:46 am Titlul subiectului: |
|
|
personal nu le-am ascultat dar daca ai putea asculta o pereche de boxe (indiferent care) amplificate si alta pereche neamplificate ai vedea o diferenta _________________ New Car -> New Audio System |
|
Sus |
|
 |
Pigoo Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008 Mesaje: 1625 Locație: Constanta
|
Trimis: Mie Aug 19, 2009 1:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu e umflat nimic . nu sunteti voi informati bine .
playerul are 4x50w MAX , o putere cu distorsiuni 10%
difuzoarele au 90rms si 180max , la 180w este punctul unde se topeste bobina adica .
daca ai un amplificator serios.. care scoate 90w rms fara distorsiuni, poti sa dai in ele linistit . |
|
Sus |
|
 |
Hades
Data înscrierii: 21/Apr/2009 Mesaje: 44 Locație: Campia Turzii
|
Trimis: Mar Ian 05, 2010 4:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si eu am acest tip de difuzoare in usi (4 usi) insa vibreaza urat cand dau mai tare. Oare scap de vibratiile astea daca insonorizez usile? |
|
Sus |
|
 |
otzy Audiofil

Data înscrierii: 14/Feb/2007 Mesaje: 1666 Locație: timisoara
|
Trimis: Vin Ian 08, 2010 11:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
stai asa. eu am ascultat un ford ( era mondeao, cert ) si avea un sunet cel putin ok, player stoc, difuzoare stock daca as avea asa usi pe masina mea nu as mai schimba nimic
la fel si pe un audi A6 de prin 2000. un sistem stock foarte multumitor.
la tine care ar fi buba de tre sa schimbi difuzoarele? _________________ fac sport extrem cu dacia...cu ochii inchisi o calc, imi place senzatia |
|
Sus |
|
 |
|