Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Recomandare amplificator

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto

Autor Mesaj
ktf

Data înscrierii: 21/Iul/2014
Locație: Romania

MesajTrimis: Lun Iul 21, 2014 11:16 am    Titlul subiectului: Recomandare amplificator Răspunde cu citat (quote)

Salut,

Primul meu post aici, bine v-am gasit in primul rand !

Am si eu nevoie de o recomandare : am o Skoda Octavia 2 combi si urmatoarele componente pe partea de audio :

- player Alpine CDE-9871RR
- portiere fata : Focal Polyglass 165 V1 70W RMS pe fata, cu tweeterele si filtrele aferente
- portiere spate : Focal Access 165 CA1 60W RMS coaxiale
- portbagaj : subwoofer Focal SB 30 SPL + Focal Solid 2 in bridge.

Sistemul a fost luat si montat de la be-loud acu cativa ani buni.

Portierele au partea interioara de metal si fata de plastic izolate cu folie Dynamat (nu mai tin minte exact modelul ).

Si acum vin intrebarile :

1. ma roade sa pun amplificare pe boxe, ca player-ul clar e depasit de situatie. Momentan am setat HPF setat pe intre 80hz si 160 Hz , ca altfel nu pot da tare. Ce recomandati la amplificator ? Ma uitam la niste optiuni SH, de genul Focal FP 4.75 sau niste Audison LRx sau SRx .

2. Focal Solid 2 are cablajul facut ok pana la baterie etc etc. Daca imi mai pun un amplificator, presupun ca tot in portbagaj il pun , deci imi trebuie inca un kit de cabluri (si 2 cabluri RCA stereo , pentru cele 4 iesiri). La ce grosime ar trebui sa ma uit la cablul de power ?

3. Merita sa ma chinui sa scot fetele metalice de la usi din nituri, sa izolez portiera si pe partea exterioara ? Sau eventual alte zone , sa le antifonez ? Ma gandeam la bord, dar e destul de scump sa dau tot bordul jos si sa il pun la loc (nu eu, evident, ca nu ma pricep )

Multumesc !
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
dragosdls
Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2013
Locație: Prahova

MesajTrimis: Lun Iul 21, 2014 10:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pai difuzoarele trebuiesc amplificate.
Din ce am citit pe forumurile din afara, amplificatoarele Focal nu au parte de multa simpatie.
Cel mai bine este sa faci instalatia si apoi probezi. Asa poti sa alegi ce iti place. Se gasesc o gramada de amplificatoare la preturi bune.

Daca ai o isonorizare cat de cat pe usa, este suficient pentru "auditii" normale. Daca ai timp liber si un pic de bani ar fi indicat sa dai pe ambele fete ale usii.
Eu personal nu am vazut mare diferenta intre produsele "profii" si cele gasite la magazinele locale (atunci cand vorbim de aceeasi cantitate, aceeasi grosime). Diferenta cea mai mare o face instalarea, curatarea suprafetei si conditiile de mediu din acea perioada.
Varianta foarte ieftina este vopseaua isonorizanta cauciucata. Daca se aplica 3-5 straturi este suficient pentru o masina normala.

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum