Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Recomandare CD player 9812rb vs 9853r

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> CD si MP3 Playere

Autor Mesaj
Liviu69GLM

Data înscrierii: 17/Apr/2015

MesajTrimis: Vin Apr 17, 2015 9:05 am    Titlul subiectului: Recomandare CD player 9812rb vs 9853r Răspunde cu citat (quote)

Buna ziua! Doresc sa cumpar un Cd-player SH. Am gasit pana acum:

Alpine 9812RB si 9853R. Cam la acelasi pret. Am inteles ca 9853 ar avea egalizator pe benzi, iar 9812 nu.

Insa am inteles ca 9812 ar avea mai multa putere. (max 4x60 , 27x4 RMS ,iar 9853 18x4RMS , 4x50W ). Pe mine ma intereseaza ,care din ele doua scot mai tare bass-ul ? (9812 e putin mai ieftin ca 9853)

Momentan am un Sony F5550 care sunt multumit ,dar la bass parca e cam slabut.

Am montate ,in fata, doua Monacor SP-108 PRO (Difuzor compact bass-medii Monacor SP-6/108PRO. 16.5cm (6.5") professional bass-midrange speaker for PA and HiFi . High-quality carbon fibre cone . Excellent sound and dynamic characteristics . Heat-resistant voice coil wound on the inside and outside . Low frequency response and low distortion, but nevertheless of a high efficiency . Well-suited for the combination with the DT-300 dome and the waveguide WG-300 . Ideally suited for small PA systems and PA applications in adjoining areas . Proven to be very reliable in HiFi, PA and monitor applications.
Diametru (inch): 6.5

Putere maxima (W): 150

Putere garantata (W): 100

Raspuns in frecveta (Hz): 30-4500

Sensibilitate (dB): 92

Impedanta (Ohm): Cool

Precizez ca am in masina doar astea 2 Midbass pe fata, iar pe spate am doar doua tweetere + un midbass care nu ii merge bass(originala oem, doar vocalele din ea functioneaza). Deci ,in mare parte, va alimenta cam 2 boxe.

Sau pot lua ceva SH mai bun in 200 lei?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AnDrUx

Data înscrierii: 31/Mar/2015

MesajTrimis: Vin Apr 17, 2015 8:56 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

9853R.
celalalt pare o chinezarie - ma refer la aspect. sau cel putin asta e impresia pe care mi-o lasa mie culoarea plasticului.
cat despre putere.. nu te gandi ca diferenta aia de 10W ar face sa sune de doua ori mai tare sau mai bine. faptul ca majoritatea producatorilor pun in playere mosfeturi de max 50w in loc de 60w ar trebui sa spuna ceva
9853r e dintr-o serie mai sus, mult mai aspectuos dupa parerea mea, egalizator pe 5-7 benzi, fata motorizata.. deci ar trebui sa fie destul de simplu de ales dintre cele doua

a, si muta tweeterele in fata
Sus
calin_czy

Data înscrierii: 22/Ian/2010
Locație: Cluj-Napoca

MesajTrimis: Lun Apr 20, 2015 12:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ambele fac parte din aceeasi clasa, cu diferente de setari, preout si (mici) diferente de putere.
Desi 9812RB sustine ca are 4x60 datorita tehnologiei v-drive, player-ul e de fapt recunoscut si cautat pentru preout-urile de 4V, nicidecum pentru amplificarea interna. Am avut 9812RB pe masina si, cel putin pe boxele mele ieftine, nu am simtit "diferenta" de putere.
9853R se lauda cu setarile de egalizator si cu iluminarea variabila. E posibil ca setarile alea sa te ajute sa il faci sa sune mai pe gustul tau, dar fara sa incerci nu ai cum sa stii.

Daca nu esti dispus sa investesti in amplificare separata(din specificatii, difuzoarele alea au nevoie de ceva putere), singura varianta e sa le incerci pe amandoua, sa vezi care se potriveste cu gusturile tale.
Sus
dragosdls
Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2013
Locație: Prahova

MesajTrimis: Lun Apr 20, 2015 11:17 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Aceste playere au fot apreciate la vremea lor datorita posibilitatilor de aliniere temporata si a crossover-elor. Dar nici pe acestea nu le face mai bine decat un procesor extern....
Pe partea de "calitate a sunetului" nu sunt cu nimic speciale, ba din contra.

Tinand cont de vechimea lor si de preturile exagerat de mari la care se vand nu sunt o investitie rentabila.

Cauta un player care sa poata reda FLAC si /sau Wav si vei fi mult mai multumit. Iar daca ai nevoie de procesare, atunci cauta un procesor extern.

Puterea pe care o furnizeaza un player (indiferent care ar fi el) nu va fi niciodata suficienta pentru a rivaliza cu un amplificator.
Se gasesc amplificatoare la sh cu 150-250lei

Liviu69GLM

MesajTrimis: Mar Apr 21, 2015 2:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pana la urma am luat rb9812.
Sus
calin_czy

Data înscrierii: 22/Ian/2010
Locație: Cluj-Napoca

MesajTrimis: Mar Apr 21, 2015 3:16 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

La modelul asta se recomanda sa-i tragi traseu de alimentare direct de la acumulator (AWG10), ca sa aiba destul curent pentru puterea extra.

Oricum, dupa cum zicea mai sus si dragosdls, sunt cam supra-apreciate modelele astea si destul de invechite. Am inlocuit 9812RB cu un pioneer cu usb care citeste flac, si chiar face toata diferenta (cel putin pe boxele mele ieftine si pentru urechea mea). Si cand ma gandesc ca Pioneer-ul nou m-a costat per total mai putin decat Alpine-ul SH ..... Neutral Dar a fost o lectie pe care am invatat-o pe pielea si buzunarele mele. Am citit si atunci multe idei/sfaturi pe forum, dar am ramas fixat pe ideea de "ceva SH, dar din clasa superioara" - ei bine, pentru mine s-a dovedit a fi o investitie proasta.
Sus
Liviu69GLM

MesajTrimis: Lun Mai 11, 2015 10:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu, cel putin, nu am auzit vreun cd playuer la 200 lei-300 lei nou care sa scoata ca unul sh in banii astia.

iar faza cu alimentarea, cum vine?
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> CD si MP3 Playere Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum