Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Recomandare configuratie [low cost]

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii

Autor Mesaj
coldeai

Data înscrierii: 05/Oct/2016

MesajTrimis: Mie Oct 05, 2016 10:07 pm    Titlul subiectului: Recomandare configuratie [low cost] Răspunde cu citat (quote)

Salutare!
Desi sunt audiofil convins, pot spune ca sunt nou in aceasta arie, doar ca pana acum m-am multumit cu foarte putin, in ceea ce priveste calitatea sound-ului, insa incet incet vreau sa schimb asta!
Doresc sa incep cu prezentarea autovehiculul pe care doresc sa-l echipez, si anume un Volkswagen T3, ma gandesc ca este totusi relevant de adus in discutie acest aspect.
Bugetul alocat pentru sistemul de sunet, este unul mai modest, adica pana in 1500 lei. Tin sa precizez ca vorbim de intreg sistemul, de la 0. Inclusiv cablajele, deoarece cele actuale sunt facute ca pixu, cu multe impletituri deampixu. Iar la boxele actuale as renunta complet, deoarece nu sunt mare lucru de ele. Player-ul actual scoate destul de bine, doar ca si acesta este o chinezarie...
De luat mi-as putea lua si singur o configuratie in acesti bani, insa habar nu am dupa ce criterii sa ma orientez cand cumpar o statie, sau un player, ori difuzoare... Poate mai trebuie si un condensator, sau in filtre, i'm not quite sure...
Orice sfat este super bine venit!
Multumesc !
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
VanIIa
Audiofil

Data înscrierii: 25/Oct/2014
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Mie Oct 05, 2016 10:50 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Revino cu dimensiunile boxelor din uși.
coldeai

MesajTrimis: Joi Oct 06, 2016 2:57 pm    Titlul subiectului: Dimensiuni Răspunde cu citat (quote)

VanIIa a scris:
Revino cu dimensiunile boxelor din uși.

Nu as putea spune cu certitudine, deoarece masina este momentan in service.
Insa cred ca este de 13cm, dar daca este cazul ma gandesc sa o adaptez...
In ceea ce priveste locasul pentru difuzoarele din spate, am spatiu berechet as spune,
Cam asta ar fi locasul pentru difuzoarele din spate:

(Poza este luata de pe net, nu este masina mea)
Sus
VanIIa
Audiofil

MesajTrimis: Joi Oct 06, 2016 3:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Daca locul este similar, poti pune boxe coaxiale de 20cm amplificate.

Daca bugetul ar fi fost ceva mai generos, acolo mergea un sw custom de minune.

coldeai

MesajTrimis: Joi Oct 06, 2016 11:28 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu m-am gandit la urmatoarea configuratie :
Player - Player Pioneer MVH -181UB - motivatia fiind filtrele low pass si high pass, pret 248
Amplificator - Ground Zero GZTA-2155X-B - Pret 637
2 Difuzoare Bass Focal de pe OLX Pret 300 lei
2 Difuzoare - Focal R-165C Pret 160 lei
2 Difuzoare - Ground zero 16mk2 Pret 190
Total 1535
Ce parere ai ?
Sus
Razvy_Zeus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 10/Mai/2007

MesajTrimis: Vin Oct 07, 2016 12:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Amplificatorul GZ presupun ca vrei sa-l folosesti pentru cele doua difuzoare de subwoofer... caz in care nu este ce trebuie. Ai nevoie de un amplificator mono, care la 2 ohmi sa ofere de la 500 W in sus. Eu pentru amplificare iti propun :
- http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare-auto/CRUNCH/GTX/GTX-1200/

Daca vrei o varianta ok de difuzoare coaxiale pentru conectarea directa la player poti sa mergi pe :
- http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/Vibe/Pulse/6-V4/

Player-ul Pioneer este o varianta foarte ok in zona lui de pret.

Difuzoarele de bass de la Focal arata ok si la 300 de lei nu cred ca gasesti ceva mai bun. Sa verifici inainte sa nu aiba probleme sau sa fie rebobinate.
Sus
coldeai

MesajTrimis: Vin Oct 07, 2016 3:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Razvy_Zeus a scris:
Amplificatorul GZ presupun ca vrei sa-l folosesti pentru cele doua difuzoare de subwoofer... caz in care nu este ce trebuie. Ai nevoie de un amplificator mono, care la 2 ohmi sa ofere de la 500 W in sus. Eu pentru amplificare iti propun :
- http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare-auto/CRUNCH/GTX/GTX-1200/

Daca vrei o varianta ok de difuzoare coaxiale pentru conectarea directa la player poti sa mergi pe :
- http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/Vibe/Pulse/6-V4/

Player-ul Pioneer este o varianta foarte ok in zona lui de pret.

Difuzoarele de bass de la Focal arata ok si la 300 de lei nu cred ca gasesti ceva mai bun. Sa verifici inainte sa nu aiba probleme sau sa fie rebobinate.

Sincer nu stiu daca am gandit bine problema cu amplificatorul, dar m-am gandit ca toate difuzoarele sa fie alimentate de amplificator. Am sa-ti prezint logica dupa care l-am ales, din prisma puterii :
- 2x100W (4ohm) aici ma gandesc la leg difuzoarele din spate
- 2x 150W (2ohm) din cate am citit, daca pun difuzoare de 4ohm, puterea se injumatateste, asadar nu are rost sa pun ceva peste 75W
- in punte 1x400W (4ohm), sincer nu stiu care e faza cu iesirea asta "in punte", asa instinctiv m-am gandit ca e pentru subwoofer.

Am regandit putin configuratia, luand in considerare doar componente noi, fara second hand :
Player - Player Pioneer MVH -181UB , pret 248
Amplificator - Ground Zero GZTA-2155X-B - Pret 637
Woofer - Ground Zero GZIW 300x Pret 372 lei
2 Difuzoare fata - Mtx TR654 Pret 125lei
2 Difuzoare spate - Renegade RX 62 Pret 144
Total 1526
Cum sunt acele MTX-uri alese de mine comparativ cu difuzoarele Pulse sugerate de tine ?
Ce parere aveti overall? Va fi un sunet cat de cat echilibrat viz-a-viz de spectru sonor (joase,medii,inalte) ?
Sus
Razvy_Zeus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 10/Mai/2007

MesajTrimis: Vin Oct 07, 2016 7:46 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Hai sa ne axam intai pe problema cu amplificatorul ...

Nu ai cum sa legi corect toate difuzoarele la un amplificator pe 2 canale. Pentru un sistem corect ai nevoie de un amplificator pe 5 canale dar astea depasesc 1000 de lei. Pentru a te incadra in buget ceu zic ca cel mai bine e sa lasi boxele conectate direct pe player si sa mergi pe amplificatorul propus de mine pentru dufuzoarele de bass..
Sus
coldeai

MesajTrimis: Dum Oct 09, 2016 6:11 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Mersi frumos de sfat!
Probabil asa am sa fac, este cam dezamagitor faptul ca difuzoarele vor merge la 30-40% din capacitatea lor.
Din cate am citit player-ul da undeva la 17W per difuzor, chiar daca in specificatii zice 50W.
Daca as alege sa iau un amplificator pe 5 canale, second hand, ce aspecte ar trebuie sa am in vedere ?
De exemplu, am gasit la cineva un Alpine pe 5 canale, second hand, ar fi potrivit pentru configuratia de mai sus?
http://www.crutchfield.com/S-4Ymk2PZgJ6E/p_500MRVF450/Alpine-MRV-F450.html
Sus
VanIIa
Audiofil

MesajTrimis: Dum Oct 09, 2016 6:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu sunt prea stralucite astea 5ch...

Cel mai bine iti cumperi 2 amp si-un kit sanatos cu care sa le alimentezi pe amandoua.

coldeai

MesajTrimis: Lun Oct 10, 2016 11:58 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

VanIIa a scris:
Nu sunt prea stralucite astea 5ch...

Nici macar pentru sistemul de difuzoare propus de mine?
VanIIa a scris:

Cel mai bine iti cumperi 2 amp si-un kit sanatos cu care sa le alimentezi pe amandoua.

Adica un amplificator dedicat pt woofer si unul dedicat celalalte 4 difuzoare?
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum