| |
| Autor |
Mesaj |
George05
Data înscrierii: 25/Mai/2013 Mesaje: 4 Locație: Constanta
|
Trimis: Dum Oct 26, 2014 10:38 pm Titlul subiectului: Recomandare difuzoare auto sistem |
|
|
BunĂŁ seara.
Cum domeniul ”Car Audio” mĂŁ cam depĂŁșește iar timp pentru research nu mai am cum am avut pentru alte lucruri, aș vrea sĂŁ mĂŁ ajutați cu niște sfaturi Ăźn ceea ce privește achiziționarea a douĂŁ difuzoare + douĂŁ tweetere (presupun cĂŁ e vorba de sistem) pentru un Audi A4 B5 din 1995, Ăźn portierele fațĂŁ. Din cĂąte știu, dimensiunea lor este de 13 cm.
Ce mĂŁ interesesazĂŁ este sĂŁ se audĂŁ cĂąt se poate de bine, adica mai multĂŁ fidelitate și ceva bass dacĂŁ se poate, cu player-ul pe care Ăźș am acum, și anume Kenwood KMM 357-SD. Bugetul propus pentru aceastĂŁ achiziție este undeva la 4-500 de lei, unul pe care eu il consider suficient pentru ceea ce caut.
Aștept recomandĂŁrile voastre și vĂŁ mulțumesc anticipat.
Ultima modificare efectuată de către George05 la Dum Oct 26, 2014 11:25 pm, modificat de 1 dată în total |
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
Data înscrierii: 25/Oct/2014 Mesaje: 1958 Locație: Pitesti
|
|
| Sus |
|
 |
George05
|
Trimis: Dum Oct 26, 2014 11:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
Scuze, m-am exprimat greșit Am vrut sĂŁ spun cĂŁ nu vreau sĂŁ investesc și Ăźn amplificatoare sau alte upgrade-uri de genul. Vreau sĂŁ folosesc player-ul așa cum este. |
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
|
| Sus |
|
 |
George05
|
Trimis: Dum Oct 26, 2014 11:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Probabil cĂŁ nu m-am fĂŁcut suficient de Ăźnțeles. Nu vreau sĂŁ fac nici un fel de modificare, vreau sĂŁ pun fix ce se potrivește acolo și anume difuzoare de 13 cm. AdĂąncimea de instalare estede 7.6 cm.Principalul motiv pentru care le schimb este faptul cĂŁ difuzorul din portiera dreaptĂŁ a murit și astfel sunt nevoit sĂŁ le schimb. Iar dacĂŁ tot le schimb, am spus sĂŁ iau ceva decent. |
|
| Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013 Mesaje: 921
|
Trimis: Lun Oct 27, 2014 9:10 am Titlul subiectului: |
|
|
Eu as lua un sistem de la dls helix sau focal. Doar ca din 13 cm nu o sa ai un bass multumitor..ci doar asa..un pic. _________________ ////ALPINE CDE-W233R, Â Focal Auditor R165S2, Jbl GTO938
inele mdf 0744902538 adrian |
|
| Sus |
|
 |
George05
|
Trimis: Lun Oct 27, 2014 9:30 am Titlul subiectului: |
|
|
| Știu alecspc, dar nu am ce sĂŁ fac. Și-așa, cele de 13 cm intrĂŁ cu intervenții (adicĂŁ inele adaptoare), dacĂŁ aș pune de 16 nu s-ar mai deschide geamurile la maxim. Și nu vreau sĂŁ fac modificĂŁri. Vreau sĂŁ iau ceva sĂŁ se auda cĂąt mai frumos Ăźn primul rĂąnd, cĂąt mai clar la volum cĂąt mai mare. Pentru cĂŁ cele pe care le am acum nu prea duceau mare lucru. Pentru ceva mai mult bass am alte douĂŁ difuzoare pe polita din spate, niste Blaupunkt-uri mai vechi de 20 cm, dar care Ăźși fac treaba pentru ce Ăźmi trebuie mie. |
|
| Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013 Mesaje: 921
|
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
|
| Sus |
|
 |
razvyi47
Data înscrierii: 18/Noi/2014 Mesaje: 5
|
Trimis: Mar Noi 18, 2014 10:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Dar difuzoare cu diametru de 16.5 cm cu acelasi tip de player ce sugerati? |
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
|
| Sus |
|
 |
razvyi47
|
Trimis: Mar Noi 18, 2014 11:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Vad ca esti din pitesti. Si eu tot de acolo sunt. Am nevoie de consultanta pentru a realiza un sunet de bun simt intr-o octavia 2003 cam coaja. Ma ajuti? |
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
|
| Sus |
|
 |
razvyi47
|
Trimis: Mie Noi 19, 2014 9:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am mai multe nelamuriri.
In primul rand, am doar doua incinte acustice in portierele din fata. As ramane doar la cele doua difuzoare pentru ca, deocamdata, m-ar multumi doar atat. Pe parcurs poate mai adaug doua in spate. Prinderea cu suruburi direct pe panoul de plastic influenteaza negativ calitatea basului? sunt sigur ca va produce vibratii aiurea in masina?ce alte prinderi as avea la dispozitie?
edit: greseala mea. nu sunt prinse direct pe panoul din exterior. au incinte din plastic lipite de tabla. ar trebui sa le inlocuiesc cu unele din lemn?
Referitor la antifonare. In portiere, intre tabla si panoul din plastic, nu mai am nimic, in afara de o bucata de material moale, nu stiu cum sa-i spun. Am vazut ca lumea recomanda Dynamat, un fel de pasta sau ceva in genu. Alte materiale pe care le-as putea avea mai la indemana si mai ieftine gasim ?
Am avut o Skoda Superb full option, ce avea un sistem audio de invidiat (avea un player symphony). Din pacate a trebuit sa o vand. Obiectivul meu ar fi sa am un sistem audio cat mai apropiat dpdv al acalitatii sunetului de cel din Superb... in doua difuzoare deocamdata  |
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
Trimis: Mie Noi 19, 2014 10:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
Renunta la cele din spate, sunt useless in cazul tau. Nu stiu exact cum e prinderea la tine, cel mai bine ar fi sa folosesti niste inele din MDF si 4 foi de STP (se aplica pe tabla de sub fata de usa si tabla dinspre exterior, gasesti pe google destule poze). Decat sa faci insonorizare cu Aluband si alte tampenii cum au facut si altii pe aici si nu prea au dat rezultate mai bine pui ceva bun de la inceput. Sunetul in Skoda Superb este ... mediocu dpmdv. Mediile sunt foarte retrase, inaltele sunt vai mama lor iar bassul este mult si prost. Atata timp cat ai ceva buget faci ceva cu mult peste ce ai avut in masina respectiva. Acum cred ca depinde si ce an era a ta, sistemul poate difera, sau chiar masina cu totu'.
Nu ai primit un PM de la mine ? _________________ https://i.ibb.co/gDnJydH/248672136-4487603014658514-640329769410830447-n.jpg |
|
| Sus |
|
 |
|