Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Recomandare difuzoare VW-Bora

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
cristinel.casu

Data înscrierii: 25/Feb/2015

MesajTrimis: Mie Feb 25, 2015 2:25 am    Titlul subiectului: Recomandare difuzoare VW-Bora Răspunde cu citat (quote)

Salut,

Detin un VW Bora, 2000 si de curand, dupa ce mi-am montat si pe spate boxe OEM VW (nu avea cand am cumparat-o), pentru ca nu se aude chiar atat de bine pe cat ma asteptam, m-am decis sa imi fac un upgrade la sonorizare. Acest upgrade ar presupune schimbarea celor 4 boxe + tweetere existente. Ca buget, as vrea sa ma incadrez undeva pana in 1500 lei (cu tot cu amplificare pentru ca momentan detin un Pioneer - MVH-170ui). Sunt constient deasemeni ca trebuie si o izolare a usilor.

As fi recunoscator daca cei cu experienta m-ar putea ajuta si recomanda ceva de calitate.

De mentionat ar mai fi faptul ca nu doresc subwoofer ci doar mid-bass (ceva cu limita inferioara a frecventei cat mai joasa pentru a scoate cat de cat un bass mai profund - sper sa nu ma insel deoarece nu sunt chiar atat de experimentat in domeniu) + tweetere.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Razvy_Zeus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 10/Mai/2007

MesajTrimis: Mie Feb 25, 2015 1:22 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Salut,

Daca vrei sa faci un sistem foarte bun eu iti propun sa il faci in doua etape si sa mergi pe o configuratie mai buna dar si ceva mai scumpa.
In prima etapa e bine sa te concentrezi pe fata, sa montezi amplificatorul si sa insonorizesi si usile :

- boxe fata : http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/Audison/Prima/APK165/
- amplificator 4 canale : http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare-auto/MAC-Audio/ZXS/ZXS-4000/
- insonorizant : http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii-instalare/Insonorizare/Standartplast/STP-Antirust-Bulk-Pack/
Pentru usile fata nu ai nevoie de tot pachetul, poti sa iei 5 folii la 200 de lei si iti ajunge.

Ulterior poti sa montezi aceleasi boxe si pe spate si sa insonorizezi si spatele.
Sus
cristinel.casu

MesajTrimis: Joi Feb 26, 2015 12:55 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

In primul rand, multumesc pentru raspunsul prompt. Deoarece nu pot spune ca am prea multa experienta in domeniu, dupa cum am spus si mai sus, ce ar mai fi de intrebat:
- Am observat ca in general persoanele au ceva cu amplificatoarele MAC... e doar un mit / concept cu privire la parerea lor 'proasta' asupra acestui brand in cadrul amplificatoarelor sau ... ?
- Boxele recomandate de tine par OK - cel putin din punct de vedere al sensibilitatii si puterii RMS (presupun ca tu ai avut ocazia sa le auzi in actiune). Sunt totusi putin nelamurit in legatura cu limita inferioara a raspunsului in frecventa, in sensul ca... nu-i putin cam sus?

Nu ca sunt carcotas sau alte chestii... sunt doar curios si vreau sa fac o treaba ca la carte, daca tot investesc atatia bani Very Happy
Sus
VanIIa
Audiofil

Data înscrierii: 25/Oct/2014
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Joi Feb 26, 2015 2:15 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu numai pe parte de amplificatoare e slabĂŁ firma, cu Ăźn tot ceea ce produce. Cei de la beloud le numesc scule dar mai sunt și oameni care doresc difuzoare la 200 de lei și posibil sĂŁ renteze la prețul ĂŁla.

În legĂŁturĂŁ cu frecvența, cĂąt de aștepți sĂŁ scoți dintr-un mid bass? Nu e subwoofer sĂŁ coboare mult.

cristinel.casu

MesajTrimis: Joi Feb 26, 2015 9:53 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

@VanIIa:

Sunt constient ca e mid-bass si ca nu poate sa coboare precum un subwoofer, dar sunt boxe pe be-loud care coboara si pana la 40hz (e.g. http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/Ground-Zero/Hydrogen/GZHC-65C/) sau ale tale din descriere (DSK 165.3 - pana la 50hz). Acei 10-20 hz sunt destul de importanti, zic eu...
Sus
VanIIa
Audiofil

Data înscrierii: 25/Oct/2014
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Joi Feb 26, 2015 10:20 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ale mele nu coboarĂŁ mai jos de 70. Și jbl are sensibilitatea 94 la boxe de 250 de lei. Asta nu ĂźnseamnĂŁ cĂŁ e adevĂŁrat ce scrie acolo. ProducĂŁtorul nu specificĂŁ la ce atenuare s-au mĂŁsurat acei Hz. DacĂŁ sunt la -12db/octava sunt inutili.

Probabil la boxele acelea audison cei 60hz sunt mĂŁsurați fĂŁrĂŁ pic de atenuare. 60hz pt. un midbass amĂŁrĂąt mi se pare excelent.

Razvy_Zeus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 10/Mai/2007

MesajTrimis: Vin Feb 27, 2015 1:01 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Amplificatorul Mac este o solutie buna pentru gama lui de pret. Ofera putere suficienta pentru boxele respective si noi nu am avut probleme de garantie cu gama asta.
Eu am cautat si o varianta cu care sa te incadrezi in bugetul propus (dar si asta depaseste).
Daca vrei poti sa cauti alt amplificator dar automat o sa fie ceva mai scump.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum