Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Recomandare pentru un sunet altfel!

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii

Autor Mesaj
Adi-GVA

Data înscrierii: 26/Mai/2017

MesajTrimis: Vin Mai 26, 2017 10:35 pm    Titlul subiectului: Recomandare pentru un sunet altfel! Răspunde cu citat (quote)

Buna! Rasfoiesc de ceva timp acest forum, iar acum m-am hoatarat sa cer un sfat:
Sunt posesorul unui Logan PH2 2008 si vreau sa aduc ceva nou la interior.
Am montate pe spate doua difuzoare Pioneer TSA 1703i de care sunt foarte multumit.. As vrea sa up-gradez HU si difuzoarele din usile fata (acum sunt stock) ca sa echilibrez un pic sistemul. Imi dorersc un sunet de calitate: clar si profund (nu decibeli in exces), fara amplificare. Vreau BT la HU si sa raman pe 13 cm pe fata. Ca buget ma gandesc la 500-600 lei pt HU, 200-300 pt difuzoare.
Eu m-am orientat la urmatoarele configuratii:
Pentru player:
1 http://www.be-loud.ro/produse/CD-Playere-MP3/Pioneer/DEH-3900BT/
2 http://www.be-loud.ro/produse/CD-Playere-MP3/Kenwood/KMM-BT203/
Pentru difuzoare:
3 http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/Pioneer/TS-A/TS-A1333i/
4 http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/Focal/Access-AC/130-AC/
5 http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/Focal/Auditor/RCX-130/
As dori o recomandare argumentata pentru o combinatie intre cele de mai sus sau orice alte variante.

20170520_135549.jpg
 Description:
 Filesize:  121.86 KB
 Viewed:  276 Time(s)

20170520_135549.jpg

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
dulearadu
Pasionat

Data înscrierii: 14/Ian/2015

MesajTrimis: Sâm Mai 27, 2017 12:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

din pacate ,din difuzoare de 13 cm nu o sa scoti niciodata ceea ce vrei tu .mai ales ca nu le vrei nici amplificate ,si mai mult ca sigur le vrei coaxiale
Sus
alecspc
Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013

MesajTrimis: Sâm Mai 27, 2017 1:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ia macar playerul ala de 100 w x 4 de la pioneer iar pe fata pune ceva sistem pe 16 cm. E f simplu de montat..ai nevoie doar de niste inele mdf. Ce pretentii ai tu nu faci treaba cu dif pe 13.
Adi-GVA

MesajTrimis: Sâm Mai 27, 2017 10:35 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Multumesc pentru raspunsuri:
Totusi as vrea sa lansez o provocare: (discutie)!
In opinia mea argumentul ca din difuri de 13 si fara amplificare nu poti scoate calitate nu este convingator.
Sunt producatori consacrati care scot calitate din difuzoare mult mai mici:
https://www.youtube.com/watch?v=zew8RlN_qcU
si alea au 3.5 cm si nu au amplificare suplimentara.
Din experienta mea, un difuzor incepe sa distorsioneze la volum mare cand se ajunge la 80-90% din RMS.
Personal ma deranjaza sa ascult muzica in masina la volum foarte mare, asa ca ma limitez pe un interval 0 - 50% din volum.
Eu consider ca un difuzor de 50W RMS care va funnctiona cam la 50% din puterea sa nu va ajunge sa distorsioneze sunetul; deci un model reusit al unui producator consacrat ar trebui sa faca fata cu brio.
Oricum stim cu totii, ca un Logan nu exceleaza la insonorizare, dar se mai poate imbunatatii pe aici pe-dincolo...
Am ales produsele din primul post dupa datele scrise pe hartie; nu le-am vazut/auzit live sa zic asa:
As dori argumente de la cei care au experimentat deja produse respective sau asemanatoare cu specificatiile prezentate de mine, si rezultatele obtinute (pozitive sau negative).
De exemplu, eu banuiesc ca Focal 130 AC avand conul din fibra de sticla (e mai grea si mai dura) functioneaza mai bine cu amplificare decat fara (doar de la player), in schimb cred ca Focal RCX-130 cu con de polipropilena, e mai potrivit pentru mine; Pioneer TSA 1333i par mai aproape ca specificatii (desi mi se par SF) de TSA 1703i care le am montate deja. etc.
Poate ca era mai bine pusa intrebarea altfel:
Care sunt cele mai bune (calitativ) difuzoare de 13cm (coaxial sau sistem) ce se pot pune pe Logan si un player cu bluethoot adecvat pentru ele la un buget de 700-900lei.
Sus
dantt
Pasionat

Data înscrierii: 21/Apr/2017
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Dum Mai 28, 2017 9:04 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

"Producatori consacrati" prin matketing,nu prin calitate,gen Bose,folosesc un anumit algoritm de sunet care cumva pacaleste urechea.Nu inseamna ca e un sunet curat,real,neutru.Exemplele in clipul din link date de tine nu au relevanta fiindca acele boxe au amplificator intern.Contrar opiniei generale,boxele distorsioneaza sau se ard mult mai usor cu amplificare slaba (gen cea din H.U.) decat cu amplificare mai puternica,peste valoarea RMS a boxelor.Ia in considerare aceasta ultima fraza ca regula generala!Nu ma dau guru,ca nu sunt,in car audio,insa am o oarecare experienta in home HI-FI,din simplu motiv ca-mi place sa ascult muzica mai tot timpul (cand am).
Sus
VanIIa
Audiofil

Data înscrierii: 25/Oct/2014

MesajTrimis: Dum Mai 28, 2017 10:40 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

DacĂŁ e sĂŁ comparĂŁm strict dpdv al dimensiunilor, 16.5 va fi mereu peste 13 datoritĂŁ suprafeței de con care este mai mare.
alecspc
Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013

MesajTrimis: Dum Mai 28, 2017 11:39 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Dar se pot monta atat de usor dif pe 16..si neaparat sistem. Ai vrut calitate nu? Pune si cate o folie de ctk in spatele difuzorului macar si aia e. Nu te supara dar dif alea de pe spate sunt mediocre. Pe fata mergi pe ceva focal ..hertz..helix..poate si dls desi am dubii cu dls-urile

teoriile tale despre distorsiuni sunt doar speculatii si.s total false. Si eu sunt chiar f amator dar asculta de altii cu experienta ca o sa ai numai de castigat .

VanIIa
Audiofil

Data înscrierii: 25/Oct/2014

MesajTrimis: Dum Mai 28, 2017 11:57 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

DacĂŁ nu vrea nu poți sĂŁ-i bagi alte idei Ăźn cap. Fiecare face ce vrea cu mașina și banii lui. Majoritatea pĂąnĂŁ nu ĂźncercĂŁm diferite "artificii" nu vrem sĂŁ Ăźnțelegem. Și eu am avut vreo 3 seturi de ovale și cu și fĂŁrĂŁ amplificare și mĂŁ Ăźntrebam de ce nu am bass, și eu eram ferm convins cĂŁ 100w trebuie sĂŁ se audĂŁ mai tare decĂąt 50w. Lipsa de experiențĂŁ Ăźși spune cuvĂąntul. Partea nasoala e ca atunci cĂąnd ești ĂźncĂŁpĂŁțĂąnat o cam capeți pe propriul buzunar.
Adi-GVA

MesajTrimis: Lun Mai 29, 2017 9:27 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ok! merg pe calea batatorita: Am sa studiez cu atentie varianta pe 16 cm, cel mai probabil Focal (sistem).
Inelele adaptoare se pot gasi pe undeva, corespunzatoare pt logan ph2, sau trebuie sa le confectionez singur? Din cate i-mi dau seama dif-urile vor ajunge exact la nivelul fetei de usa, iar grilele vor fi aplicate exact la nivelul acesteia.
Un player ok pentru noua configuratie? (ramane cerinta cu bluetooth).
Sus
dulearadu
Pasionat

Data înscrierii: 14/Ian/2015

MesajTrimis: Joi Iun 01, 2017 2:01 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

esti din buc?
Sus
Adi-GVA

MesajTrimis: Joi Iun 01, 2017 9:58 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu. Sunt din Alba Iulia.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum