Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Recomandare sistem 13cm

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii

Autor Mesaj
vlady_sl

Data înscrierii: 20/Apr/2007
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Mar Noi 11, 2008 4:47 am    Titlul subiectului: Recomandare sistem 13cm Răspunde cu citat (quote)

Salutare!

Masina in cauza este un Fiat Fiorino(gen Dacia papuc) si momentan configuratia este formata dintr-un HU Clarion DXZ585RUSB si Hertz ESK 165 neamplificate si un wall cu 2x Magnat Xpress 15.

Momentan amplific sub-urile cu un amplificator pe 2 canale care are ~300rms la 4 ohmi/canal. Rolling Eyes
Am deja in vedere un alt amplificator pentru subwoofer dar chiar si in actuala configuratie se simte o lipsa destul de suparatoare la capitolul de medii si inalte. Sad Din acest motiv, si stiind ca voi amplifica sistemul Hertz cu amplificatorul ce il am deja, m-am gandit la inca un sistem de componente dar pe 13 cm pentru ca sunt foarte limitat in privinta spatiului de amplasare.

Nedumerirea mea este ce sistem ar merge cel mai bine....in principiu as vrea sa imi ofere mai mult pe partea de voce ce lipseste din sistem dar vreau sa fie si capabil de putin mid-bass pentru momentele cand mai si opresc subwooferul - de obicei ascult mult hip-hop dar cand trec la alte genuri sau e noapte opresc sub-ul pentru ca nu se mai potriveste la sunet/ nu imi face fata alternatorul.

As vrea sa precizez ca ma intereseaza putin si aspectul difuzoarelor/grilelor deoarece vor fi orienatate catre ocupanti pe inele de mdf/pal....(as prefera un sistem cu plasa metalica decat grila deoarece in masina mai urca si curiosi incurarabili care simt nevoia sa puna degetul Evil or Very Mad )

Sper ca nu v-am speriat cu atatea detalii si astept sugestiile voastre Very Happy

ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Mar Noi 11, 2008 9:49 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Amplifica difuzoarele fata si instaleaza-le calumea (usi izolate, inele solide, insonorizare)

Mult mai bine decat sa tot adaugi difuzoare. Mai multe nu inseamna mai bine in cazul difuzoarelor din usi.

Difuzoarele nu au venit cu grile ?

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
vlady_sl

MesajTrimis: Mar Noi 11, 2008 9:31 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Difuzorele actuale au venit cu grile dar dupa ce le-am montat nu am pus grilele imediat dar cand am vazut comportamentul unora nu am mai asteptat nici o secunda Smile

Amplificarea o am deja in plan dar ma lovesc de o alta problema, fata de usa Sad La mine e mai ciudata in comparatie cu alte masini...practic e doar o placa subtire de 2,5-3,5 mm de hdf cu o tapiterie foarte subtire peste ea si e prinsa de tabla usii cu niste cleme de plastic prea fragile dupa parerea mea si astfel fata mea de usa mai mult nu sta lipita de tabla usii Confused...motiv pentru care nu m-am pus inca sa insonorizez usile...

Ai vreo idee cum pot schimba sistemul de prindere sa scap de problema asta?...cineva mi-a spus sa incerc cu ceva suruburi infilelate direct in tabla prin fata de usa dar ma gandesc si la siguranta in caz de vreun eveniment rutier Rolling Eyes

Mai jos am atasat 2 poze sa vezi cum arata fata de usa si poate iti vine vreo idee la care eu nu m-am gandit pana acum.
Difuzoarele le-am pus in graba si nu am mai avut timp sa fac inca un set de inele sa le si inclin catre pasageri dar asta aveam in plan cand le-am montat dar stateam rau cu timpul si m-am gandit ca o sa se auda binisor si asa Smile
http://i36.tinypic.com/260to40.jpg
http://i35.tinypic.com/2dwg8ky.jpg

ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Mar Noi 11, 2008 9:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

E panoul meu de usa preferat Smile
Muuuuult peste cele ale masinilor moderne.

Idei cu ce poti face (asta depinde mult si de ce e sub panoul ala) :

Panoul e taiat dupa forma inelelor...nu mai are nici o legatura cu montajul difuzoarelor.

Sus
vlady_sl

MesajTrimis: Mar Noi 11, 2008 9:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ok, asta e o idee buna Very Happy dar tot raman cu o fata de usa pe langa care pierd presiune de la difuzoare Sad si clemele de prindere sunt al naibii de scumpe(pana acum le-am gasit numai pe original la Fiat) si nu cred ca rezolv mare lucru numai daca le inlocuiesc....
ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Mar Noi 11, 2008 10:04 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Fa o poza cu ce ai SUB panou si abia atunci pot veni cu o idee mai clara.
In ultima poza nu se pierde nimic pe langa panou. Panoul e doar cu rol estetic.

Sus
vlady_sl

MesajTrimis: Mar Noi 11, 2008 10:11 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

O sa fac o poza si cu ce e sub panou...in urmatoarele 2-3 zile sper.
Nu stiu daca inteleg bine, peste gaurile din fata interioara se pune un strat de insonorizant si se izoleaza complet "incinta" difuzorului ?

vlady_sl

MesajTrimis: Vin Noi 14, 2008 11:21 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am reusit sa fac o poza la portiera fara fata de usa. Nu e portiera mea in poza dar e de la o masina identica semi-dezmembrata Smile

Ce lipseste de pe portiera e mecanismul de deschidere a usii, locat in al 2-lea lacas din partea de sus(numarand de la stanga la dreapta)

ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Sâm Noi 15, 2008 12:30 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

vlady_sl a scris:
peste gaurile din fata interioara se pune un strat de insonorizant si se izoleaza complet "incinta" difuzorului ?

Corect.

In poza ta, o idee ar fi sa iti construiesti un suport bun de montare in drepunghiul acela din dreapta jos. O placa solida de mdf. Si apoi ridicat difuzorul cu inele pana cand ai loc pentru montaj. Fata de usa o tai in forma inelelor si ai rezolvat proboblema.

Montajul fetei de usa observ ca se face prin clipsuri rotunde, deci nu ai cleme care sa intre in acel dreptunghi, sa te incurce la panou.

Treci la treaba. Bafta ! Si pune poze cu ce lucrezi Wink

Sus
vlady_sl

MesajTrimis: Sâm Noi 15, 2008 1:36 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Multumesc pentru sfaturi Wink

De lucrat o sa incerc prin weekend-uri ca in timpul saptamanii sunt prea ocupat cu facultatea...

In privinta insonorizantului...nu prea stiu ce sa folosesc, nu vreau sa ma intind mult cu bugetul pentru a face numai usile si nu am pretentii exagerate. Din cate am mai vazut si pe la alti useri de pe forum care si-au facut usile au tot folosit StP Vibroplast M1.
Din cat m-am uitat pe site la sectiunea de Insonorizare am mai observat si Vizomat BT2 care ar fi cu tesatura peste bitum. Care crezi ca ar fi mai bun pentru situatia mea?

ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Sâm Noi 15, 2008 1:48 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

M1 all the way.
Sus
vlady_sl

MesajTrimis: Sâm Noi 15, 2008 1:59 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

M1 sa fie Smile
Promit ca o sa fac poze in timpul lucrarii Cool

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum