Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

recomandare sistem difuzoare 16.5 1000 RON

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
cata04

Data înscrierii: 12/Noi/2012

MesajTrimis: Dum Dec 07, 2014 3:47 pm    Titlul subiectului: recomandare sistem difuzoare 16.5 1000 RON Răspunde cu citat (quote)

Vreau si eu un ajutor din partea voastra in privinta unor difuzoare tip sistem pentru usile din fata. Am avut in trecut aceste difuzoare de la MAC http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/Mac-Audio/Star-X/Star-X-2.16/ care dupa parerea mea se auzeau destul de clar fiind folosite pe un cd player Clarion si anume http://www.be-loud.ro/produse/CD-Playere-MP3/Clarion/CZ-702E/. Noile difuzoare vor fi folosite pe acelasi cd player (momentan Twisted Evil ) si amplificate de un amplificator D&W mai precis D&W 1200-5 Titanium line Limited edition (nu stiu prea multe detalii despre el doar ca este pe 5 canale poate ma ajuta cineva in acest sens). Tin sa precizez ca sistemul este completat de un subwoofer de la hifonics si anume http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere-auto/Hifonics/ATLAS/AS-12BP/. Masina este un Seat Leon 1M care o sa primeasca multe modificari dar despre asta o sa vorbim in alta parte Very Happy . Astept recomandarile voastre. Va multumesc.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
cata04

MesajTrimis: Mar Dec 09, 2014 8:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

revin cu o completare. cd playeru in cauza poate sa redea 2-way sau 3-way speaker system. vreau un set de boxe care sa poata fi folosite astfel sa pot conecta inaltele si midbasii pe canale separate in statie. presupun ca atunci fac un system ,,activ,, si principala sursa va seta fiecare difuzor dupa cerintele mele. un exemplu de astfel de boxe cred ca sunt Focal polyglass ps165. alt model de boxe mai bune ca acestea care sa poata fii folosite in astfel de sistem in jurul sumei alocate de mine (+/- 1000 ron). Ce recomandati?
Sus
dragosdls
Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2013
Locație: Prahova

MesajTrimis: Mie Dec 10, 2014 9:37 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Daca vrei sa faci modificari la masina in timp, atunci poate iei in calcul un sistem pe trei cai ( activ sau pasiv).
Difuzoarele de medii pe bord sau stalpi (recomandarea mea pe bord- este mai usor pentru TA)

Player-ul pe care il ai este unul complet din pct de vedere al setarilor, si poti merge pe un setup activ, insa dezavantajul este ca ai nevoie de mai multe canale de amplificare.
Din cate am studiat, difurile de la Focal merg mai bine pasiv (probabil datorita membranei- nefiind de hartie necesita crossover mult mai pretentios si mai bine "tunat").

Recomandare mea pe trei cai (pentru un buget redus):
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/DLS/Performance/Classic-C36/

Despre amplificatorul tau nu stiu nimic, nu ma pot pronunta.

cata04

MesajTrimis: Mie Dec 10, 2014 8:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

modelul recomandat de tine este mai bun decat cele de la Focal/Mac deoarece le-am gasit la un pret incredibil de mic ,sau mai pun ceva bani si cumpar ceva din seria reference. cu amplificatoru acela nu stiu ce sa spun dar o sa ii fac cateva poze si interior si exterior poate este cineva care isi poate da cu parerea.
Sus
VanIIa
Audiofil

Data înscrierii: 25/Oct/2014
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Mie Dec 10, 2014 9:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Orice e mai bun decĂąt mac Smile))))
cata04

MesajTrimis: Mie Dec 10, 2014 10:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

O sa ma conving pe pielea mea.oricum o sa cumpar ceva de la Dls sau Focal pentru ca la Brax doar visez si nu ma duc la competitii
Sus
dragosdls
Priceput

MesajTrimis: Mie Dec 10, 2014 10:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

La DLS mergi pe prima sau ultima gama. Cea de mijloc (referance) nu prea justifica diferenta de bani.
Daca vrei un "sound" un pic peste medie si cu un raport foarte bun calitate/pret, atunci C36, zic eu ar fi alegerea potrivita.
Dar trebuie sa fi pregatit sa tai bordul, sa lucrezi cu fibra de sticla......
De ce zic asta:
- membrana din hartie, la midbass dar si la medie.........;
- media are constructie normala (con....) ceea ce ii permite un "raspuns" normal si o frecventa de rezonanta cat mai joasa, nu foarte pretentioase la orientare in comparatie cu mediile tip "dom";
- tweeter-ul T20 din matase, are un "sound" destul de cald si destul de corect.
Trebuie totusi tinut cont de categoria de pret din care fac parte, adica nu poti avea pretentii exagerate.

Varianta propusa de mine este doar una din multele posibile.

Toata "smecheria" este sa te gandesti de la inceput cati bani vrei sa bagi si care este nivelul de "calitate" pe care vrei sa il atingi.
Apoi conteaza foarte mult instalarea, pozitionarea, orientarea.

Dezavantajul la un sistem pasiv este ca trebuie sa faci TA, din pozitioare si orientare. Adica nu prea poti sa ai orientare on-axis....... Altul este ca trebuie sa mergi pe punctele de crossover date de producator

Mai trebuie sa ti cont si de faptul ca player-ul tau este din categoria medie, asadar daca optezi pentru difuzoare pentru SQ (gen MicroPrecision, Morel ...), vei simti lipsurile acestuia.

Mai sunt multe de spus......

EDIT:
Poti lua in considerare si Helix. Gama Precision mai ales este ok.
Plus ca mai sunt si variantele sh.
Nu te grabi sa cumperi ca oricum nu prea poti sa montezi nimic pe vremea asta.
Mai studiaza, mai vezi si alte pareri, mai asculta pe la unu, pe la altu.....

cata04

MesajTrimis: Joi Ian 08, 2015 7:56 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dragos sper sa ma ajuti in acest sens.cred ca voi cumpara pana la urma 2 midbasii si 2 tw de la DD. am inteles ca suna foarte bine chiar daca o sa folosesc filtrare din playeru actual momentan.treaba cu a 3 boxa si taiatu din bord nu o sa fac deoarece imi place prea mult bordul de la leon asa cum e si nu voi avea loc de o amplasare buna din cauza altor ceasuri care o sa isi faca aparitia pe acolo. in legatura cu statia am o poza care arata asa(din cauza frigului nu am apucat sa o dau jos si sa o desfac sa vedem ce are inauntru)

111111.jpg
 Description:
 Filesize:  282.81 KB
 Viewed:  281 Time(s)

111111.jpg

Sus
dragosdls
Priceput

MesajTrimis: Joi Ian 08, 2015 11:31 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Faptul ca folosesti "filtrarea" din player nu este o problema .

Despre difuzoarele de la DD am auzit ca ar fi ok, dar nu pot sa iti spun nimic despre "caracteristicile timbrale". Poate le-a ascultat cineva.....

Daca le-ai gasit la un pret bun si sunt in stare buna de functionare, atunci este ok. Cel mai bine ar fi sa ai posibilitatea de a le asculta.

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum