Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Recomandare sub pt incinta inchisa

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
GZN

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Lun Iul 17, 2006 8:31 am    Titlul subiectului: Recomandare sub pt incinta inchisa Răspunde cu citat (quote)

Salutare,

Intentionez sa construiesc un sub inchis, si am nevoie de sfat pentru alegerea difuzoarelor. Suma pe care sunt dispus sa o investesc in difuzoare e pana la 600 RON
Cutia as dori sa iasa pana in 100l
Ar fi mai multe variante:

- un singur difuzor de 12" - Maximus 3000 sau Kappa Perfect 12.1
- 2 difuri de 12" JBL 1202D
- 2 difuri de 10"DLS Classic OA10
- 3 difuri JBL GT4-10

... etc

Ce ma intereseaza la difuzoarele de mai sus: sa fie bine controlate si cu distorsiuni cat mai mici.
Orice alta sugestie gen Ground Zero Nuclear, Plutonium ... etc e binevenita, daca ma incadrez in suma respectiva Mr. Green

Multumesc,
GZN
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
o_kh3
Priceput

Data înscrierii: 29/Iun/2006

MesajTrimis: Lun Iul 17, 2006 9:04 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

hmm.... Rolling Eyes

ce sa zic de postul tau nu prea am ce sa zic Rolling Eyes

vei avea mult de munca daca vrei sa faci un subwoofer cu 2-3 difuzoare pt ca va trebui sa lucrezi mult la impedante... dupa cum stii in mashina se folosesc impedante de la 4 in jos (2 1) si nush cumo sa scoti tu asa ceva din 2-3 dfiuzoare......

ce ai putea sa faci este sa montezi difuzoarele in paralele dar astfel gandestete ca iti va trebui o putere foarte mare in amplificator cu distorsiuni foarte mici la volum maxim.

eu as ramane pe Kappa 12 Perfect.... am auzit ca e asa bun incat iti deschide portbagajul de la mashina Wink

o zi buna

tu ce vrei sa cauti un SPL cat mai mare????
Sus
GZN

MesajTrimis: Lun Iul 17, 2006 9:53 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu ar fi problema cu impedantele, pentru ca pun cate un amplif pe fiecare dif in parte.
Ce ma intereseaza mai mult este controlul membranei.
In principiu o membrana de 12" flexeaza mai usor decat una de 10", dar stiu ca exista si difuri de 12"-15" cu un bun control al membranei.
Nu stiu daca difuzoarele din gama 80-100 euro sunt destul de "controlate", sau trebuie sa ma uit peste 200 euro Rolling Eyes

De aici provine dilema mea ... sa pun 2-3 mai ieftine, cu suprafete mai mici (10") sau unul mai scump, de 12" ?

Doresc mai multa "calitate" dacat SPL.
Sus
o_kh3
Priceput

MesajTrimis: Lun Iul 17, 2006 10:08 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

calitate ai si cu un dif de 8",10",12",15" si oricum mergi pe mana mea si alege kappa perfect 12 Wink

de exemplu mihai(adminul forumului) are un HELIX 8W(8") iar eu un JBL (10") vreau sa iti zic ca al lui coboara mai bine in frecvente prima oara cand l-am auzit am zis ca are un monstru ceva si cand colo un dif de 8" in incinta trapezoidata Wink o sa ti-l prezinte cu prima ocazie Razz cand te itnalnesti cu el Very Happy

aici in poza nu o sa it dai seama decat daca il vezi in realitate dar te asigur are dif de 8" si vreo 250RMS iar al meu de 10" are 150rms....

deci prin urmare eu iti zic: calitatea unui subwoofer nu este data de cat mai multe difuzoare ..... subwooferele cu mai multe diufzoare sunt facute ca sa coboare mai bine in frecventa si sa aibe un SPL cat mai mare deci mergi pe incredere pe kappa perfect 12 Wink meritaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ultima modificare efectuată de către o_kh3 la Lun Iul 17, 2006 11:23 am, modificat de 1 dată în total
Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Lun Iul 17, 2006 10:47 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

kh3, nu mai spune oamenilor ce am ca imi strici surpriza... Very Happy

GZN> Ai putea sa iei in calcul si DLS Ultimate UR10. Fa-i o simulare... cutia va fi foarte mica. Ce dai in plus pe woofer scoti la cutie Smile
Ia GZ numai pentru SPL. Din cate inteleg tu vrei calitate, nu SPL... Pentru calitate un UR10 ar fi beton...

Vezi aici un test pentru UR12: http://www.dls.se/Test%20reports/UR12australia.jpg
Sus
GZN

MesajTrimis: Joi Iul 20, 2006 2:15 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Multumesc pentru sugestii.

Am avut ocazia sa aud un Infinity (120.3 SE) si mergea decent.

Am mai testat un JBL W10GTI ... ceva mai bun Smile

Kappa 12.1 si DLS Ultimate 10 inca nu am gasit, dar mai caut Wink
Sus
o_kh3
Priceput

MesajTrimis: Joi Iul 20, 2006 2:29 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mergi pe kappa perfect... Very Happy se gasesc filmulete pe net facandu-si treaba Wink
Sus
Leutzu

Data înscrierii: 21/Iul/2006
Locație: student

MesajTrimis: Mie Aug 09, 2006 5:30 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Un 1202D in sealed poti asculta la mine...
Sus
danmoise

Data înscrierii: 28/Iul/2006

MesajTrimis: Joi Aug 10, 2006 9:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

@GZN: cu 6 mil rol vrei nuclear sau plutonium? gama nuclear variaza de la 466 la 750 euro, asta fara incinta, iar plutonium dela 884 la 1259euro, din nou fara incinta.

cu 6mil nu iei nici kitul de cabluri necesare acestor suburi...
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum