|
|
|
Autor |
Mesaj |
fxg Pasionat
Data înscrierii: 29/Iun/2011 Mesaje: 99
|
Trimis: Mie Iun 29, 2011 3:05 am Titlul subiectului: Recomandare subwoofer + amplificare |
|
|
Salutare. Primul meu post pe acest forum vine cu o rugaminte:
Poate cineva sa-mi recomande un subwoofer + amplificare [nu ma deranjeaza daca vine direct activ] pentru un Peugeot 406 sedan?
As prefera incinta sealed sau bandpass. Nu de alta, da' la bass reflex nu prea-mi place raspunsul pe plaja de frecvente. Asta in general, cu siguranta sunt si exemplare facute cu mult cap care suna excelent.
Ca buget... as vrea sa ma incadrez in 1000 lei, daca s-ar putea sa includa si kitul de montaj ar fi perfect. Ma intereseaza calitate, nu putere de neam prost. SQ vs SPL... Ma gandeam la vreo 200W RMS ca n-am chef sa-mi fuga tabla de la portbagaj.
Important ar fi de ales incinta buna, dif de calitate [aici stiu ca treaba se schimba de la model la model, nu e vorba numai de marca] si un amplificator adecvat.
Ar mai fi de precizat ca nu vreau sa sacrific prea mult spatiu, deci imi trebuie un oarecare compromis intre spatiu si calitate.
HU va fi un Alpine CDE-111RM iar in timp voi schimba si difuzoarele stock [masina a venit cu dif-uri Harman, nici macar JBL si suna excelent, dar n-au putere iar cand ascult dnb parca-as vrea mai multa vlaga]. In ideea asta, poate cineva sa-mi recomande componente de 16.5 si ovale 6"x9" decente? Dac-ar fi dupa mine, Focal Polyglass sau Hertz High Energy, da' astea se intind cam mult la pret. Ma intereseaza, din nou, ceva mediu ca putere, dar orientate spre SQ.
Nu vreau sa fac modificari la spatiile pentru difuzoare; vreau sa pastrez aspectul interior si ma intereseaza inclusiv sa folosesc grilele stock.
Thx! |
|
Sus |
|
 |
fxg Pasionat
|
Trimis: Vin Iul 01, 2011 1:43 am Titlul subiectului: |
|
|
So... 50 vizualizari si nici o parere? Poate nu am expus problema corect, desi intre timp m-am gandit ca mai bine o iau in alta ordine.
- Dif-uri pentru interior orientate SQ, un set 16.5 si un set 6x9, putere in jur de 50W RMS / bucata cred ca e suficient.
- amplificator de calitate pentru cele de mai sus
- kituri de montaj / cabluri
Pe langa asta o sa am nevoie de inele pentru usi si insonorizare, asta stiu. As vrea sa fac o insonorizare completa, dar e treaba de buget. Am facut la a doua masina si diferenta e imensa. Acolo nici n-a mai fost nevoie sa schimb sistemul de sunet, dar m-a costat aproape 3000 lei. Investitie cam mare, asa ca o sa ma limitez la usi.
Boxele stock [din usi] sunt prinse foarte sec pe niste suporti de plastic. Lame.
Recomandari pentru cele de mai sus? |
|
Sus |
|
 |
danutz9090
Data înscrierii: 29/Iun/2011 Mesaje: 15 Locație: Pitesti
|
Trimis: Mar Iul 05, 2011 1:23 am Titlul subiectului: |
|
|
fxg a scris: | So... 50 vizualizari si nici o parere? Poate nu am expus problema corect, desi intre timp m-am gandit ca mai bine o iau in alta ordine.
- Dif-uri pentru interior orientate SQ, un set 16.5 si un set 6x9, putere in jur de 50W RMS / bucata cred ca e suficient.
- amplificator de calitate pentru cele de mai sus
- kituri de montaj / cabluri
Pe langa asta o sa am nevoie de inele pentru usi si insonorizare, asta stiu. As vrea sa fac o insonorizare completa, dar e treaba de buget. Am facut la a doua masina si diferenta e imensa. Acolo nici n-a mai fost nevoie sa schimb sistemul de sunet, dar m-a costat aproape 3000 lei. Investitie cam mare, asa ca o sa ma limitez la usi.
Boxele stock [din usi] sunt prinse foarte sec pe niste suporti de plastic. Lame.
Recomandari pentru cele de mai sus? |
Salut!
Ca subwoofer iti recomand http://www.gzshop.ro/Subwoofere/10-inch-25-cm/GZRW-25C si amplificator http://www.gzshop.ro/Amplificatoare/2-canale-Stereo/GZIA-2125HPX
Si pachetul asta e foarte bun http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/MTX/Road_Thunder/Bass_Pack_RTP2000/
Ca firme pentru SQ(e normal sa aiba preturi piperate) orineteaza-te spre Focal, GZ, HERTZ, Sound Stream.
Asculta cat mai multe deoarece aici e vorba foarte mult de gusturi.
Bafta _________________ Fac incinte acustice la comanda!
[Pana la vara anului 2012 nu sunt in tara] |
|
Sus |
|
 |
fxg Pasionat
|
Trimis: Mie Iul 06, 2011 3:38 am Titlul subiectului: |
|
|
Mersi pentru recomandari, dar intre timp am ascultat JL Audio 8W3v3 intr-o masina ca a mea si suna intr-un mare fel. Bineinteles ca si acustica masinii influenteaza foarte mult rezultatul, dar mi-au placut enorm pentru ce dimensiuni au si ce spatiu ocupa [sunt de 8", 250W RMS la 4 ohm].
Motiv pentru care am si luat doua bucati si urmeaza sa caut pe cineva sa-mi faca incinte dupa specificatii.
Asa ca am nevoie acum de o recomandare pentru amplificare.
Ma gandeam la ceva clasa D, eventual sa le pun in paralel, deci in jur de 400W RMS la 2ohm mi-ar fi suficient. Prefer sa fie amp-u' mai jos decat difuzoarele, am eu o gargarita pe creier
Ceva recomandari? |
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|