|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
ozenel
Data înscrierii: 17/Noi/2011 Mesaje: 44
|
Trimis: Mie Oct 10, 2012 3:19 pm Titlul subiectului: recomandari subwoofer orientat SQ |
|
|
Salut,
Vreau sa fac incinta la sub.
Pentru ca e prima, intai vreau sa ma documentez si dupa sa trec la 'praftica'.
1 - care si de pe unde a cumparat mdf din bucuresti mai gros de 18mm?
Asta e singurul pe care il gasesc dar vreau mai gros pentru fetele mari sa nu baraie. Totusi in lipsa de altceva asta este, voi folosi de 18 mm cu ranforsari
2 - pentru calitatea sunetului ce se recomanda: incinta cea mai mica dintre dimensiunile recomandate de producator sau cea mai mare?
Nu ma intereseaza buhaiala ci doar sa cresc calitatea perceputa, ca de ex acum daca vreau sa dau basu tare incep saracele difuzoare sa distorsioneze. Si vreau sa elimin distorsiunile acestea.
Optional, pentru ca nu stau la curte si nici nu prea am unde sa bricolez, care stii pe cineva care face incinte de subwoofer pe aici pe forum?
Ca nu gasesc nimic pe nicaieri.
Ideea e ca vreau sa am un subwoofer care si canta nu produce doar vibratii.
Difuzorul in cauza care va fi folosit - Focal Access 30A1
Fs 37.4 Hz
Vas 52.97 I
Qts 0.42
Qes 0.45
Qms 6.37
Re 3.2 ohms
Sd 510.71 cm2
Cas 3.77E-07 m5/N
Mas 48.02 kg/m4
Ras 1771.39 ohms.ac
Cms 1.45E-04 m/N
Mms 125.24 g
Rms 4.62 kg/s
Ces 598.43 mF
Les 30.26 mH
Res 45.3 ohms
BI 14.47 N/A
SPL 89.73 dB/W/m
Am facut doua simulari cu winisd pentru difuzor.
producatorul recomanda incinta BR intre 30 si 60 de litri.
programul recunoaste aspectul asta si zice ca BR e cea mai buna varianta.
dar da o incinta de 60 de litri.
oricum am facut simulare si la BR si pentru incinta sealed.
la sealed da volum 30 de litri.
tinand cont ca vreau calitatea nu cantitatea, asa cum am scris mai sus...
voi pe ce ati merge?
Focal recomanda si incinta de 30 litri BR.
dimensiuni incinte:
- incinta 60 litri BR (data de winisd): tuning freq=35.89, 1 port BR - fi 8.2 cm si lungime 14 cm, lungime 42.2 cm, inaltime 66.1, adancime 26.3;
- incinta 30 litri BR (data de focal) cu partea dinspre bancheta inclinata: lungime 38 cm, inaltime 37 cm, adancime partea de jos 37 cm, adancime partea de sus 23,7.
toate dimensiunile sunt externe, volum cica e calculat luand in considerare si grosimea MDF-ului de 19 mm, 1 port BR - fi 8 cm si lungime 17 cm.
am pus si grafice cu raspunsul in cele doua incinte simulate cu winisd - BR de 60 litri si sealed de 30.
img 1 - gain in BR 60 litri
img 2 - gain in sealed de 30 litri
img 3 - phase BR 60L
img 4 - phase in sealed 30 L
|
|
| Sus |
|
 |
ozenel
|
Trimis: Joi Oct 11, 2012 9:39 am Titlul subiectului: |
|
|
sau o sa folosesc dimensiunile unei incinte folosite de Focal pentru un difuzor asemanator.
cele din poza de mai jos adica.
| Description: |
|
| Filesize: |
33.45 KB |
| Viewed: |
390 Time(s) |

|
|
|
| Sus |
|
 |
ozenel
|
Trimis: Vin Oct 12, 2012 11:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
| nu pot sa cred asa ceva...nimeni, nimic, nicio parere?
|
|
| Sus |
|
 |
ozenel
|
Trimis: Joi Oct 18, 2012 4:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
Vad ca nu se inghesuie lumea sa se afirme prin cunostintele bazate in domeniu si sa imi dea si mie un sfat.
Intre timp (in week-end) am produs o incinta din MDF de 16mm cu dimensiunile interioare
lungime 400 mm
inaltime 320 mm
adancime 270 mm.
Volumul e vreo 35 litri.
Pana la acest moment este in format de incinta inchisa, urcata in portbagaj la break si legata direct la player. Acesta are o functie de Direct Sub Drive prin care anuleaza iesirile de rear, face punte la integrat si pune un LPF pe iesire mono rezultata. Totul ajunge in firele difuzorului dreapta spate sub forma de 70 de wati curati (la 2ohmi 70 deci cam jumate la 4ohmi) de curent de subwoofer.
Calitate exista, sau cel putin asa mi se pare mie.
solutia e temporara, doar pentru rodaj.
minusuri - se simte incinta sealed ca nu da voie la ce e foarte jos sa iasa la iveala. deci cel mai probabil va ajunge sa fie BR.
de exemplu cu un generator de tonuri am observat ca la 60 de Hz are un varf de decibeli de iti infunda urechile si simti plamanii vibrand
imediat dedesupt si deasupra (la 50 respectiv 70 hertzi) sunetul este in grafic.
problema e urmatoarea, pentru ca la 35 de litri imi da focal ce dimensiune trebuie sa aiba portul, unde naiba gasesc tuburi de BR?
aaa...si conectori de montat pe incinta sa am la ce sa prind firele?
|
|
| Sus |
|
 |
todyandrei
Data înscrierii: 12/Oct/2012 Mesaje: 15 Locație: botosani
|
Trimis: Joi Dec 06, 2012 11:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
mai bine ti-ai cumpara un amplificator separat
si ai sa vezi diferenta,oricum mare smecherie nu scoti din micutul ala!
bafta
|
|
| Sus |
|
 |
Geo_atb

Data înscrierii: 23/Noi/2006 Mesaje: 23 Locație: Pitesti
|
Trimis: Vin Dec 07, 2012 7:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
si pe mine ma intereseaza o incinta pentru Acces 30A1, si nu stiu ce dimensiuni sa aleg pentru incinta subwooferului
cei care stiti sa realizati incinte ajutati-ne!
mai ales ca eu nici nu stiu sa folosesc programele de calculat volumul incintelor.
_________________ It ain't over till the fat lady sings! |
|
| Sus |
|
 |
zuzu11 Pasionat
Data înscrierii: 06/Mai/2012 Mesaje: 84 Locație: Timisoara
|
Trimis: Sâm Dec 08, 2012 7:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
| da-mi un PM cu id-ul tau de mess, daca te intereseaza de unde poti achizitiona tub bass reflex, cat si priza de fire, iti spun eu de unde, ca nu stiu daca am voie sa postez aici, fara se considere ca fac reclama.
|
|
| Sus |
|
 |
ozenel
|
Trimis: Dum Dec 09, 2012 1:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
@ tody - care micut? La ce te referi? Ca nu are decat 12" ? Sau nu are suficienta putere? Sau te refereai la HU?
Cat despre amplificator, citeste cu atentie ce am scris. ERA o solutie temporara la momentul respectiv. Impusa de mai multe lucruri. Intre timp am luat si ceva amp, mai slabut dar "egzista".
@ george - am dat dimensiunile cutiei in postul anterior. Intre timp am finalizat-o. Mocheta, insonorizant in interior, cabluri grose, conector, etc. E de vanzare, cauta la bursa.
|
|
| Sus |
|
 |
ozenel
|
Trimis: Joi Dec 20, 2012 2:21 am Titlul subiectului: |
|
|
omul cand nu are ce face isi gaseste, asa si eu.
ca sa experimentez, am mai facut o incinta la care tubul de bass reflex imi da din winisd cu diametrul de 102 mm.
problema mea, de care mi-am dat seama abia la final e ca adancimea cutiei e doar de 214 mm.
adica tubul nu o sa fie decat la max 55 mm de fata pe care va fi difuzorul si tot asa de partea din spate a cutiei.
o avea ceva??? stiu ca se cere o distanta minima egala cu diametrul tubului.
se poate face ceva? hai ca va pun si o poza sa va dati seama ce zic, poate la ora asta nu sunt suficient de clar.
| Description: |
|
| Filesize: |
28.88 KB |
| Viewed: |
274 Time(s) |

|
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|