Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Reglaj amplificator auto

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto

Autor Mesaj
aurass05

Data înscrierii: 19/Feb/2015
Locație: Braila

MesajTrimis: Joi Feb 19, 2015 2:43 am    Titlul subiectului: Reglaj amplificator auto Răspunde cu citat (quote)

Salutare ! dupa cum se vede sunt nou pe aici Very Happy si as dori sa cer si eu putin ajutor daca se poate.

Am achizitionat de curand si eu acest amplificator http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare-auto/MTX/Xthunder-X702/ si as dori sa stiu si eu cum trebuie sa-l reglez pentru un bass puternic si profund (doar bass nu vreau si inalte in subwoofer).
L-am cumparat special pentru acest subwoofer http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere-auto/Hifonics/TITAN/TX12R/

Vreau sa stiu exact cum trebuie setat la :
Gain: 1, 04, 0.25v, 5v, 3
Hpf: 40Hz - 8KHz
Lpf: 40Hz - 8KHz
Si la Hpf si la Lpf are 2 "butoane" care merg sa apas pe ele la primul scrie OFF - On si la al 2 lea x10 - x1 (trebuie apasat vreunul ?)

x702.jpg
 Description:
 Filesize:  57.93 KB
 Viewed:  798 Time(s)

x702.jpg

Ultima modificare efectuată aurass05 la Joi Feb 19, 2015 2:46 am, modificat de 2 ori în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
dragosdls
Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2013
Locație: Prahova

MesajTrimis: Joi Feb 19, 2015 9:27 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

HPF- ON, reglezi potentiometrul la 40Hz, X1

Folosesti searea aceasta daca nu poti sea HPF din player-ul tau.

Daca player-ul are functie HPF, atunci setezi din player ~20Hz, iar la amplificator selectezi HPF-OFF.

LPF - ON, reglezi potentiometrul intre ~60 - `150 Hz, in funcie de peferinte, X1

Gain-ul il setezi la aceeasi valoare cu cea de "iesire" a player-ului.
EX: daca player-ul are 2V pe iesire RCA, setezi Gain-ul amplificatorului la 2V.

Problema setup-ului pe care il ai:
- puterea amplificatorului este insuficienta pentru sub. Iti trebuie un amplificator de minim 300W.
- amplificatorul nu coboara mai jos de 40 Hz

The_Audio_Dog
Priceput

Data înscrierii: 02/Mar/2014

MesajTrimis: Joi Feb 19, 2015 6:17 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dragosdls a scris:
HPF- ON, reglezi potentiometrul la 40Hz, X1
DE CE?

Folosesti searea aceasta daca nu poti sea HPF din player-ul tau.

Daca player-ul are functie HPF, atunci setezi din player ~20Hz, iar la amplificator selectezi HPF-OFF.

LPF - ON, reglezi potentiometrul intre ~60 - `150 Hz, in funcie de peferinte, X1

Gain-ul il setezi la aceeasi valoare cu cea de "iesire" a player-ului.
EX: daca player-ul are 2V pe iesire RCA, setezi Gain-ul amplificatorului la 2V.

Problema setup-ului pe care il ai:
- puterea amplificatorului este insuficienta pentru sub. Iti trebuie un amplificator de minim 300W.
- amplificatorul nu coboara mai jos de 40 Hz

PE BUNE?

de acolo se regleaza frecventa de taiere adica pragul pana la care poate sa urce amplificatorul cand este setat pe LPF !!!
Peste aceasta valoare frecventele sunt atenuate cu 12dB / octava
Sus
dragosdls
Priceput

MesajTrimis: Joi Feb 19, 2015 9:42 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

De acolo pana dincolo nu se intelege nimic din ce vrei sa spui.
Omul a cerut ajutor pentru reglarea amplifului.
Daca il poti ajuta, atunci descrie cum sa isi faca setarile si lasa offtopic-ul.
Poate alegi singur care varianta ii convine Very Happy

JARRELL
Audiofil

Data înscrierii: 23/Mar/2011
Locație: TG JIU

MesajTrimis: Joi Feb 19, 2015 11:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Interesant amplificator si in una din variante cred ca poate sa coboare si sub 40 Hz Smile
Sus
aurass05

Data înscrierii: 19/Feb/2015
Locație: Braila

MesajTrimis: Vin Feb 20, 2015 1:48 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

multumesc frumos de raspunsuri ! Very Happy dar inca mai astept raspunsuri daca mai exista si alte setari Very Happy

Playerul care l-am achizitionat este http://www.be-loud.ro/produse/CD-Playere-MP3/JVC/KD-X210/ ceva ieftin dar la banii astia mi s-a parut cel mai bun...stiti ceva setari si pentru el ? adica pentru el si amplificator ?

Multumesc frumos inca o data celor care imi da o mana de ajutor !
Sus
dragosdls
Priceput

MesajTrimis: Vin Feb 20, 2015 9:58 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

La pagina 11 din maualul de utilizare al player-ului se afla setarile pentru sub.
Din nefericire player-ul nu are functie HPF.

Ce inseamna asta?
Daca anulezi functia HPF (hpf-off) din amplificator, frecventele "subsonice" (de la 0- ~20HZ) vor ajunge la subwoofer.
Tinand cont de faptul ca amplificatorul este deja subdimensionat (fata de sub) si cel mai probabil vei seta gain-ul la o valoare gresita,(mai mare dacat cea admisa) va determina "prajirea" bobinei.

Asa cum am explicat si mai sus, poti folosi functia HPF din amplificator pentru a proteja sub-ul de "subsonice".
Este adevarat , HPF la 40Hz, este o valoare destul de ridicata, insa iti va proteja sub-ul.

Pe viitor cere sfaturi inainte de a face cumparaturi, deoarece acest amplificator este perfect pentru a fi folosit intr-ul sistem activ (Bandpass pentru midbass mid, sau highpass pentru tweeter), dar total neinspirat pentru subwoofer.

alecspc
Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013

MesajTrimis: Vin Feb 20, 2015 11:51 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Iar la banii aia mergea un player kenwood
dragosdls
Priceput

MesajTrimis: Vin Feb 20, 2015 5:40 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Daca te referi la seria KMM, nici aceasa nu are functie HPF.
Ca de alfel marea majoriate, daca nu cumva toate player-ele din categoria 'low budget".

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum