|
|
|
Autor |
Mesaj |
MajeStik
Data înscrierii: 03/Ian/2011 Mesaje: 26 Locație: Ploiesti
|
Trimis: Mar Mar 18, 2014 9:15 am Titlul subiectului: Reglaje HU + Amplificator |
|
|
Salutare,
Recent am schimbat playerul stock de pe masina mea (Renault Symbol 2010) si doresc sa stiu cum pot face reglajele astfel incat sa obtin un sunet destul de bun.
HU: http://www.be-loud.ro/produse/CD-Playere-MP3/ALPINE/CDE-180RM/
Subwoofer si statie: http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere-auto/MTX/Road-Thunder/Bass-Pack-RTP2000/
Boxe fata: http://www.ebay.co.uk/ctg/Kicker-DS65-3-Way-6-75-Car-Speaker-/112094200
Am incercat eu sa fac reglajele din statie si din player insa exista urmatoarea problema:
Cat e dat incet, volum pana in 10, bassul e puternic, cand incep sa sar de 10, sa ajung pe la 15-17, parca oboseste, parca nu poate sa mai redea bassul cum trebuie. Subwooferul este dat la 8 din 15 maxim. Pe playerul original al masinii era pus pe 2 canale (cele din spate) si nu aveam aceasta problema, se auzea foarte tare, deci nu cred ca e vorba de putere de la baterie sau statie.
Alta problema, nu prea imi reda bassul acela ascutit sa zic asa, acel bass sus. Bassul jos il reda foarte bine, chiar am ramas uimit.
Asa arata spatele statiei:
Are cineva idee cum as putea sa obtin sunet bun din aceasta configuratie ?[/img] |
|
Sus |
|
 |
stoica22 Priceput
Data înscrierii: 04/Aug/2012 Mesaje: 554
|
Trimis: Mar Mar 18, 2014 2:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
tu ai pachetul rtp2000 cu ampliful de 180w nu prea e mult putere acolo, bateria nare nici o treaba in cazul asta.
incearca sa dai tot la minim bassboost etc ,da playerul la volumul maxim care asculti zilnic, apoi dute la portbagaj si ridica gainul pana vezi ca subwooferul canta cat poate el de tare.
appp vezi sa fie pus si corect in punte. _________________ Pioneer Avic F310BT / Hertz ESK165 / Hifonics Zeus zxi 4404 / Alpine R-Type SWR-1242D |
|
Sus |
|
 |
MajeStik
|
Trimis: Mar Mar 18, 2014 4:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc mult.
Am uitat sa specific, am si un condensator de 1,2 F, are vreo legatura ? |
|
Sus |
|
 |
Mihai C

Data înscrierii: 01/Apr/2013 Mesaje: 28
|
Trimis: Lun Mar 24, 2014 2:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
In primul rand unde ai setat gain-ul,intrarile sunt pe high level sau pe RCA? _________________ HU JVC KD-X50BT,1xHelix Dark Blue 4,1xSPL Dynamics ICE-800D,InPhase SXT5.1C,XT52MK2,Alpine SWR 1242. |
|
Sus |
|
 |
MajeStik
|
Trimis: Lun Mar 24, 2014 2:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mihai C a scris: | In primul rand unde ai setat gain-ul,intrarile sunt pe high level sau pe RCA? |
Gain-ul e la maxim, folosesc RCA-uri, banuiesc ca te referi la cele care ies din player si care intra in amplificator. |
|
Sus |
|
 |
hexis Pasionat
Data înscrierii: 04/Noi/2013 Mesaje: 74 Locație: PLOIESTI
|
Trimis: Lun Mar 24, 2014 6:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
Lasa gain-ul mai jos ca la maxim cum il ai o sa prajesti bobina de la distorsiuni in timp.
Il dai undeva mai la dreapta de jumatate cam pe la 70% din maxim.
Pui X-over pe LPF si il dai pe la 75-80Hz.
Apoi din player (eu am cde-170rm adica modelul de anul trecut) vezi sa faci setarile ok ca nici la mine nu se auzea.
1.incearca prima oara varianta safe si activeaza functia DEFEAT,ea anuleaza orice procesare din player ca sa vezi daca nu cumva ai vreun filtru aiurea activ din player.
Sper ca ai facut legaturile ok adica ai Subwooferul in punte adica un plus de la un canal si un minus de la celalalt canal si cablurile le ai tras de la baterie,sa fie cat de cat groase asica 20cm in sectiune nu ceva subtire sa iei foc.
Apoi masa de la amplificator sa fie prinsa bine direct pe fier curat al caroseriei nu pe vopsea.
Si inca o chestie, scapa de condensator ca e degeaba la ce ai tu si mai rau incurca.Iti trebuie condensator de la o putere mult mai mare decat ce ai tu.
Eu tind sa cred ca este vreo setare din player.
Incearca si vezi.revino cu o parere.
Bafta |
|
Sus |
|
 |
MajeStik
|
Trimis: Lun Mar 24, 2014 11:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
hexis a scris: | Lasa gain-ul mai jos ca la maxim cum il ai o sa prajesti bobina de la distorsiuni in timp.
Il dai undeva mai la dreapta de jumatate cam pe la 70% din maxim.
Pui X-over pe LPF si il dai pe la 75-80Hz.
Apoi din player (eu am cde-170rm adica modelul de anul trecut) vezi sa faci setarile ok ca nici la mine nu se auzea.
1.incearca prima oara varianta safe si activeaza functia DEFEAT,ea anuleaza orice procesare din player ca sa vezi daca nu cumva ai vreun filtru aiurea activ din player.
Sper ca ai facut legaturile ok adica ai Subwooferul in punte adica un plus de la un canal si un minus de la celalalt canal si cablurile le ai tras de la baterie,sa fie cat de cat groase asica 20cm in sectiune nu ceva subtire sa iei foc.
Apoi masa de la amplificator sa fie prinsa bine direct pe fier curat al caroseriei nu pe vopsea.
Si inca o chestie, scapa de condensator ca e degeaba la ce ai tu si mai rau incurca.Iti trebuie condensator de la o putere mult mai mare decat ce ai tu.
Eu tind sa cred ca este vreo setare din player.
Incearca si vezi.revino cu o parere.
Bafta |
Multumesc hexis, am sa revin cu un raspuns cand voi incerca. |
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|