| |
| Autor |
Mesaj |
cosmin02
Data înscrierii: 23/Iul/2007 Mesaje: 11 Locație: galati
|
Trimis: Lun Iul 23, 2007 4:11 pm Titlul subiectului: Schema incinta sub bass pentru orice difuzor de 300 de mm |
|
|
Cu incinta aceasta pe care am montat un Eurotec de 300 mm si 100w
am daramat tablourile de pe pereti si am speriat vecinii.
cotele sunt exterioare si sunt exprimate in milimetri cu excetia celei de 320 mm care este interioara. Rezonatorul 1 va avea diametrul 150mmxlungimea de 200mm si va fi folosit la camera care are volumul mai mic.Rezonatorul 2 va avea diametrul de 150mmx300mm si se va folosi la cea dea doua camera-cea cu volum mare.Difuzorul se va amplasa pe raftul din interior cu magnetul in camera mare.Rezonatoarele se vor amplasa la cel putin 100mm fata de orice perete al camerei inclusiv de difuzor.Tunul va fi pozitionat la cca 30 cm de un perete al camerei(preferabil colt) cu rezonatoarele spre perete in picioare  |
|
| Sus |
|
 |
adi_0106 Priceput

Data înscrierii: 11/Sep/2006 Mesaje: 553 Locație: Iashington
|
Trimis: Lun Iul 23, 2007 4:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
asta e o incinta band-pass de ordin 6
sunt niste incinte foarte pretentioase - daca nu nimeresti bine dimensiunile/volumele - risti sa sune mai prost decat difuzorul simplu in aer liber
PS: pt un dif de 12" - un volum total de peste 250 L mi se pare o cretinatate  |
|
| Sus |
|
 |
baubau Audiofil

Data înscrierii: 12/Noi/2006 Mesaje: 1155 Locație: timisoara
|
Trimis: Lun Iul 23, 2007 5:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
acum probabil ca incinta asta suna bine numai pe o anumita frecventa si pe restul...,cum ai calculat-o?
oricum este enorma ,si delayu este enorm,sunetul reprodus este probabil un buuuum continuu.
are mare dreptate adi incintele bandpass de ordinul 6 sunt extrem de pretentioase si extrem de greu de realizat. |
|
| Sus |
|
 |
cosmin02
|
Trimis: Mar Iul 24, 2007 2:54 am Titlul subiectului: |
|
|
AM CONCEPUT-O CU BAS BOX 6 PRO SI CRED CA AM ZIS DESTUL....DACA NU PUTETI POT SA VA ARAT CAM CE STIU
]  |
|
| Sus |
|
 |
cosmin02
|
Trimis: Mar Iul 24, 2007 3:06 am Titlul subiectului: |
|
|
| si am cel putin 10 incinte construite de masina pe modelul 6th cu toate ca programul nu te ajuta foarte mult in cazul acestor incinte in schim un acordaj bun face minuni...... |
|
| Sus |
|
 |
cosmin02
|
Trimis: Mar Iul 24, 2007 3:17 am Titlul subiectului: |
|
|
am un ford focus din 2007 si ma gandeam sa pun doua kicker-e de 15"/750 de w intr-o incinta bass reflex de aprox 200 de litri...amplificate cu doua statii monobloc magnat de 700 de w la 1 ohm.
la parte de alimentare is varza
cam ce mi-ar trebui...???
cabluri...???
baterie deep cycle...???
condesator de 5 F...???
eu ma pricep doar la incinte......
si la difuzoare in rest is bata........
e buna configuratia...????
doresc o inclinatie spre SPL
si bugetul se limiteaza la 3000 ron
cu mici arcuiri necesare....
multumesc anticipat pentru sfaturi..... |
|
| Sus |
|
 |
cosmin02
|
Trimis: Mar Iul 24, 2007 3:26 am Titlul subiectului: |
|
|
Si cat despre incintele de 6th sunt greu de calculat...si trebuie sa dai un pic mai usor in ele cu amp......ca altfel patiti ca mine.....in seara asta am desprins bobina de membrana la un jbl GTO de 30 caruia i-am dat maxim vreo 10 minute in incinta sus mentionata....cu un amp jbl de 290 w rms....da alea 10 minute au fost misto tareeeeeeeee.........
aa......si inca ceva...la Constanta nu prea a rasarit ceva special in materie audio pe 22....un pic dezamagit de ce am vazut........  |
|
| Sus |
|
 |
adi_0106 Priceput

|
Trimis: Mar Iul 24, 2007 2:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
| cosmin02 a scris: | | ca altfel patiti ca mine.....in seara asta am desprins bobina de membrana la un jbl GTO de 30 caruia i-am dat maxim vreo 10 minute in incinta sus mentionata....cu un amp jbl de 290 w rms |
tie ti se pare normal acest lucru ??
eu recomand moderatorilor sa stearga acest topic - pt ca incinta asta nu face altceva decat sa distruga difuzoare
la un asemenea volum de aer - controlul sistemului mobil al difuzorului tinde la 0, difuzorul face curse astronomice ceea ce in cel mai scurt timp duce la distrugere
cosmin - LASA-NE !!!
cum dracu ai simulat tu cu bass box 6 incinta asta daca parametrii Eurotecului nu exista ? |
|
| Sus |
|
 |
baubau Audiofil

Data înscrierii: 12/Noi/2006 Mesaje: 1155 Locație: timisoara
|
Trimis: Mar Iul 24, 2007 4:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
| nu cred ca ar trebui sa fii asa de rau cu el adi , din greseli se invata. |
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Mar Iul 24, 2007 11:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Citat: | | Schema incinta sub bass pentru orice difuzor de 300 de mm |
 |
|
| Sus |
|
 |
cosmin02
|
Trimis: Mie Iul 25, 2007 12:04 am Titlul subiectului: |
|
|
daca stai sa cauti parametri eurotecului chiar exista.....si jbl gto de 30 nu e un dif pe care te poti baza la o incinta de 6th.si iti demonstrez ca orice difuzor oricat de bun se distruge in momentul in care bagi in el mai mult in el decat trebuie avand in vedere tipul carcasei.....m-a inpresionat mai mult decat jbl la care ma asteptam sa fie cat de cat........si dupa ce l-am ars l-am schimbat cu un "Boshmann" de 250 w rms.....rezultatul ..........incredibil......daca vrei maine o sa va trimit parametri boshman-ului sa simulati carcasa....cote incredibile pentru un difuzor de buget redus si calitate inferioara
ATENTIE:Carcasa este bine calculata....are performante bune pentru locatii inchise si destul de mari....dar depinde ce difuzor ii oferi.....si cat tii la el...daca ii dai la maxim ai toate sansele dupa 10 minute sa fie ars....daca nu-i dai maxim...poate sa te tina 5 ani.....depinde de voi......
eu nu am zis ca e CEA MAI BUNA dar da rezultate foarte bune cu o gama foarte larga de difuzoare de bas....
ramane la latitudinea fiecaruia ce pune inauntru si cum il foloseste....... |
|
| Sus |
|
 |
cosmin02
|
Trimis: Mie Iul 25, 2007 12:11 am Titlul subiectului: |
|
|
| data viitoare promit sa abordez priecte mai simpliste |
|
| Sus |
|
 |
adi_0106 Priceput

|
Trimis: Mie Iul 25, 2007 10:23 am Titlul subiectului: |
|
|
mestere - LASA-NE !!!!
eu mananc pe paine difuzorul care se arde in 10 minute la puterea RMS
cum dracu poti debita asemenea aberatii ??
tu ai vazut cum se manifesta in difuzor in acea incinta ? sau l-ai inchis acolo si ai bagat putere de in el ca surbu`n toba
pai la ce presiune si volume de aer sunt in incinta aia - nici nu ma mir ca l-a luat dracu pe saracul JBL
auzi la el | Citat: | | si jbl gto de 30 nu e un dif pe care te poti baza la o incinta de 6th.si iti demonstrez ca orice difuzor oricat de bun se distruge in momentul in care bagi in el mai mult in el decat trebuie avand in vedere tipul carcasei |
si daca iti proiectez eu o incinta band-pass de ordin 6 - in care GTO-ul sa lucreze la puterea RMS 24/24 fara sa pateasca nimic - te lasi de meserie ?
dar daca stau putin si ma gandesc si la vorba care zice ca "daca ai destula forta poti sa muti muntii din loc, dar daca ai destula minte - ii lasi acolo ca nu te incurca cu nimic" - te intreb ce rost are sa ma complic cu band-pass de ordin 6 cand pot sa il pun in bass-reflex, unde difuzoarele GTO suna excelent ... luand in calcul si pretul lor
| Citat: | | si iti demonstrez ca orice difuzor oricat de bun se distruge in momentul in care bagi in el mai mult in el decat trebuie avand in vedere tipul carcasei |
stai ca nu inteleg - tu alegi difuzoarele dupa carcase ? iar apoi "aproximezi" si cam cata putere duc ?
du-te mestere si vezi-ti de treaba
auzi la el - cutie band-pass 6 de peste 250 L pt difuri de 12"
pai atunci la un dif de 18" sau 21" - ce incinta ii faci ?
PS: rog inca o data modearatorii/adminii - sa stearga topicul pana nu vede vre-un noob si se apuca de construit incinte "camicaze" pt difuzoare |
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Mie Iul 25, 2007 12:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
tare topic
am ras in hohote
adi nu te mai zdrobi ca nu are rost...
cosmin ascula ce zice adi ca zice bine. _________________ SERVICE statii emisie receptie si antene, calibrari, vanzari accesorii 0788.879.589 (Alba Iulia) |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
Trimis: Mie Iul 25, 2007 5:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
atata timp cat discutia nu deviaza, nu vad de ce ar fi stearsa.
in orice caz, incinta e mare, foarte mare, difuzorul deja lucreaza in ea precum in mod fre-air. in cazul asta, pentru mentinerea miscarii sub Xmax, puterea rms trebuie scazuta cu aprox 30-40%.
adi: de ars intr-adevar greu arzi un difuzor cu puterea RMS, dar totusi, un difuzor care nu e conceput sa lucreze in mod free-air isi depaseste Xmax-ul chiar si la puteri ceva mai mici decat cea RMS declarata. atata timp cat bobina isi pastreaza spirele in campul magnetic, avem o presiune acustica constanta. daca numarul de spire aflate in campul magnetic scade (prin miscarea excesiva a membranei) apar distorsiunile. in cele din urma poti ajunge sa arzi difuzorul.
cazul particular prezentat mai sus...banuiesc ca e vorba de 1202D si 75.2 de la JBL...sunt curios de nivelul gain-ului si al bass bostului...la un semnal curat, e imposibil sa arzi difuzorul in 10 minute. _________________ ptr intrebari legate de comenzi/stoc
0788.315.434 / 0788.269.156 / 021.569.26.06
NU PE MP |
|
| Sus |
|
 |
|