Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Schimbare sunet in E39

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii

Autor Mesaj
santinelu

Data înscrierii: 21/Feb/2008

MesajTrimis: Joi Feb 21, 2008 6:40 pm    Titlul subiectului: Schimbare sunet in E39 Răspunde cu citat (quote)

Salutare,

Dupa cum se spune si in titlu as dorii sa schimb sistemul audio intr-un BMW 530D E39 din 2002. Ideea este ca doresc sa pastrez headunit-ul original deoarece am navigatie pe masina care as vrea sa ramana ( plus toate comenzile, computerul de bord, etc ).

Nu ma deranjeaza sa pun o unitate de disc in torpedo, daca este posibil.

Din cate am cautat pe internet am gasit urmatoarea interfata, care pare sa interactioneze cu sistemul masinii : http://www.caraudio24.de/Zubehoer/Aux-In-Adapter/KfZ-spezifisch/BMW/Dension-Gateway-300-Active-Cradle-iPod-AUX-USB-BMW::16225.html

Astept cau nerbdare propuneri.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Schetzu
Pasionat

Data înscrierii: 16/Iul/2006
Locație: Sibiu

MesajTrimis: Joi Feb 21, 2008 10:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pai ce anume vrei sa schimbi ? si partea cu computerul de bord nu are cum "sa dispara" Smile
santinelu

MesajTrimis: Vin Feb 22, 2008 1:56 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

As vrea sa schimb difuzoarele. De asemenea ma intereseaza un subwoofer. Stiu ca parte cu computerul de bord nu are cum sa dispara, idde este ca eu vreau sa o vizualizaz pe ecranul navigatieti, nu pe display-ul de sub ceasurile de bord.
La subwoofer-e am intele ca exista unele care se pot monta in masina sub scaune. Stie cineva la ce ma refer?
Sus
Schetzu
Pasionat

Data înscrierii: 16/Iul/2006
Locație: Sibiu

MesajTrimis: Vin Feb 22, 2008 3:18 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

difuzoarele le poti schimba fara probleme, iar un subwoofer nu e greu de pus . daca ai iesire auxiliara din HU este perfect, daca nu ai atunci iei semnal de la o boxa prin intrare de semnal mare in statie , ori prin adaptor high-low pe intrare RCA.

nu ti se schimba absolut nimic la navigatie, ramane totul la fel la sistemul tau, doar ca ai difuzoare mai bune si bas puternic.

despre subwooferul sub scaune, cred ca te referi la cele active de dimensiuni mici. insa nu sunt asa puternice si sunt si scumpe. cred ca ai un portbagaj imens, ai de unde sa oferi loc unui subwoofer + statie. la banii care iai da pe unul activ iti poti lua un woofer+statie cu putere cel putin dubla.

operatiune completa nu este grea, dar trebuie sa apelezi la cinevea cu experienta. cel ma simplu te duci la o firma specializata, dar o sa iesi mult mai scump decat daca ai gasi pe un prieten sau cineva sa te ajute

daca erai din sibiu, te puteam ajuta.......bafta oricum

ihearto
Pasionat

Data înscrierii: 18/Iul/2006

MesajTrimis: Dum Feb 24, 2008 3:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

In primul rand, pentru montarea unui subwoofer, trebuie sa ai gaura de ski, in cotiera spate, altminteri n-o sa auzi mare lucru inauntru. Si o sa-ti vibreze capacul portbagajului de n-o sa-ti vina sa crezi (acesta trebuie neaparat insonorizat, in spatele plasticului mochetat in care sta trusa de scule).
In al doilea rand, daca ai navigatie, modulul de sunet se afla in portbagaj, in stanga - opusul bateriei. Nu ai treaba cu "ecranul" din bord sa tragi cablu RCA pt amplificator tocmai din fata. Din punctul asta de vedere, e un castig.
Daca ai desfacut vreodata usile...ai sa intelegi de ce se complica foarte mult treaba. Difuzoarele stock, pe 13 cm, stau in niste cutii de plastic. Prea mici pentru a oferi un volum decent.

Eu am incercat toate posibilitatile, iar varianta la care m-am oprit nu merita din punct de vedere al efortului si cheltuielilor.

Iti recomand:

- difuzoare sistem in fata, in locul celor "originale" care, ca paranteza, sunt facute din carton. Neamplificate, pur si simplu le schimbi pe cele originale.
Eu as lua asta: http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Alpine/Type-E/SPE-13CS/

- difuzoare coaxiale pe spate (si astea stau in niste cutii de plastic, mai mici ca cele din fata), respectiv http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Alpine/Type-E/SPE-13C2/

Cutiile in cauza, pentru un sunet mai bun, insonorizate, pe exterior.

In felul acesta pastrezi cablajul original, si scapi de batai de cap...imense. Sunetul se va imbunatati in mod consistent.

Cum nu vrei sa schimbi head-unitul masinii, din motive lesne de inteles, vei cumpara un adaptor high-low, din care sa iei semnal RCA pentru amplificatorul dedicat subwooferului. Semnalul o sa-l iei din acel modul de sunet sau de la cablurile difuzoarelor spate. Amplificatorul dedicat subwooferului si subwooferul raman alegerea ta, eu iti recomand peste 300 W RMS, si asta numai in conditiile in care ai gaura de care vorbeam mai sus, in cotiera. Statia mono, dedicata sub-ului, o legi la baterie (iarasi, un avantaj, bateria fiind in portbagaj) cu un kit de cabluri si siguranta aferenta, semnalul remote luandu-l de la modulul antenei, situat pe unul din "umerii" spate ai masinii, la care vei ajunge oricum, cata vreme inlocuiesti difuzoarele spate. Imagini interesante, care sa te ajute, gasesti si pe youtube. cauta dupa "bmw e39 speakers install guide".

Si crede-ma pe cuvant, sunt un om "patit"
Numai bine.
Sus
santinelu

MesajTrimis: Lun Feb 25, 2008 9:35 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Multumesc tuturor pentru sfaturi. Cred ca ma voi apuca de treaba in vreo saptamana si ceva. Va tin la curent cu progresul.

Numai de bine.
Sus
zkg_60

Data înscrierii: 10/Apr/2008

MesajTrimis: Mar Apr 15, 2008 2:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ihearto a scris:
In primul rand, pentru montarea unui subwoofer, trebuie sa ai gaura de ski, in cotiera spate, altminteri n-o sa auzi mare lucru inauntru. Si o sa-ti vibreze capacul portbagajului de n-o sa-ti vina sa crezi (acesta trebuie neaparat insonorizat, in spatele plasticului mochetat in care sta trusa de scule).
In al doilea rand, daca ai navigatie, modulul de sunet se afla in portbagaj, in stanga - opusul bateriei. Nu ai treaba cu "ecranul" din bord sa tragi cablu RCA pt amplificator tocmai din fata. Din punctul asta de vedere, e un castig.
Daca ai desfacut vreodata usile...ai sa intelegi de ce se complica foarte mult treaba. Difuzoarele stock, pe 13 cm, stau in niste cutii de plastic. Prea mici pentru a oferi un volum decent.

Eu am incercat toate posibilitatile, iar varianta la care m-am oprit nu merita din punct de vedere al efortului si cheltuielilor.

Iti recomand:

- difuzoare sistem in fata, in locul celor "originale" care, ca paranteza, sunt facute din carton. Neamplificate, pur si simplu le schimbi pe cele originale.
Eu as lua asta: http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Alpine/Type-E/SPE-13CS/

- difuzoare coaxiale pe spate (si astea stau in niste cutii de plastic, mai mici ca cele din fata), respectiv http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Alpine/Type-E/SPE-13C2/

Cutiile in cauza, pentru un sunet mai bun, insonorizate, pe exterior.

In felul acesta pastrezi cablajul original, si scapi de batai de cap...imense. Sunetul se va imbunatati in mod consistent.

Cum nu vrei sa schimbi head-unitul masinii, din motive lesne de inteles, vei cumpara un adaptor high-low, din care sa iei semnal RCA pentru amplificatorul dedicat subwooferului. Semnalul o sa-l iei din acel modul de sunet sau de la cablurile difuzoarelor spate. Amplificatorul dedicat subwooferului si subwooferul raman alegerea ta, eu iti recomand peste 300 W RMS, si asta numai in conditiile in care ai gaura de care vorbeam mai sus, in cotiera. Statia mono, dedicata sub-ului, o legi la baterie (iarasi, un avantaj, bateria fiind in portbagaj) cu un kit de cabluri si siguranta aferenta, semnalul remote luandu-l de la modulul antenei, situat pe unul din "umerii" spate ai masinii, la care vei ajunge oricum, cata vreme inlocuiesti difuzoarele spate. Imagini interesante, care sa te ajute, gasesti si pe youtube. cauta dupa "bmw e39 speakers install guide".

Si crede-ma pe cuvant, sunt un om "patit"
Numai bine.

Tu ai un E39 si ai optat pt configuratia de boxe alpine? Aiincercat sa iti pui woofer si nu se auzea bine?
Astept raspuns pt ca si eu vreau sa imi modific sunetul in e39 pt ca nu are pic de bass. Woofer nu stiu daca mi-as pune avand in vedere ca nu am gaura de ski sioricum la o berlina nu se aude bine bas-ul
Merci
Sus
malakay088
Pasionat

Data înscrierii: 12/Mar/2008
Locație: in sound....

MesajTrimis: Mar Apr 15, 2008 6:54 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pt bmw iti trebuie ceva puternik....400rms...ca sai potzi simti...altfel,nu o sa ai parte decat de mangaieri usoare Laughing
ihearto
Pasionat

Data înscrierii: 18/Iul/2006

MesajTrimis: Mar Apr 15, 2008 7:01 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu am montat DLS R6A pe fata si R5A pe spate. Sfatul l-am dat in cunostinta de cauza, deoarece cheltuielile si munca depusa nu justifica rezultatul obtinut. Difuzoarele de pe spate nu suna "cum trebuie" datorita volumului mic al incintei (si ele sunt de putere destul de mare) iar cele din fata sunt puse direct pe fata de usa, intarita in prealabil.

Solutia care am recomandat-o, daca ar fi sa ma apuc, din nou, pe ea as alege-o, eventual in alta configuratie de difuzoare sistem pe fata si coaxiale pe spate, de 13 cm, care sa apartina altui producator, dar care sa nu trebuiasca amplificate, si care sa aiba o adancime cat mai mica de instalare.

cat despre subwoofer, da, neaparat iti trebuie gaura in cotiera, si capacul (cel putin el) portbagajului insonorizat.
Sus
cojocaru_robert

Data înscrierii: 03/Mar/2009

MesajTrimis: Mar Mar 03, 2009 11:53 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

1.Varianta cu sub in portbagaj PROASTA - nu se va auzi mai nimic indiferent de cat de tare dai subul deoarece este foarte bine izolata fonic de portbagaj, plus ca pierzi volum din portbagaj si arata ca porcu.

2. Varianta cu gaura de ski - PUTIN MAI BUNA, dar foarte incomoda. Va trebui sa renunti la bas daca rabatezi cotiera spate sau daca pui a 3-a persoana in spate. Plus ca iarasi ocupa locul din portbagaj. Iar subul va trebui sa fie neaparat incinta inchisa sau cu gaura de basreflex altundeva decat pe panoul frontal, ceea ce e mai rar intalnit. Va trebui deasemenea sa fii atent la cum pozitionezi difuzorul sa nu frece membrana de panoul din spate si in acelasi timp sa nu ai scapari datorita neetanseitatii.
Eu nu as face asa ceva decat daca nu as avea varianta 3.

3. Singura varianta buna este asta

http://www.bmwtips.com/tipsntricks/tips_pages/M%20audio%20upgrade%20review.htm

Am folosit-o si eu si sunt FOARTE multumit. Am pus 2 difuzoare de bas de 10" MOREL cu VAS=60 litri si QTS=0,4 si se potrivesc perfect. Basul suna absolut corect, fara lalaieli si bubuieli specifice wooferelor auto de 3 lei.
Sus
STO

Data înscrierii: 12/Apr/2009

MesajTrimis: Joi Mai 07, 2009 1:39 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cojocaru_robert a scris:
1.Varianta cu sub in portbagaj PROASTA - nu se va auzi mai nimic indiferent de cat de tare dai subul deoarece este foarte bine izolata fonic de portbagaj, plus ca pierzi volum din portbagaj si arata ca porcu.

2. Varianta cu gaura de ski - PUTIN MAI BUNA, dar foarte incomoda. Va trebui sa renunti la bas daca rabatezi cotiera spate sau daca pui a 3-a persoana in spate. Plus ca iarasi ocupa locul din portbagaj. Iar subul va trebui sa fie neaparat incinta inchisa sau cu gaura de basreflex altundeva decat pe panoul frontal, ceea ce e mai rar intalnit. Va trebui deasemenea sa fii atent la cum pozitionezi difuzorul sa nu frece membrana de panoul din spate si in acelasi timp sa nu ai scapari datorita neetanseitatii.

Am folosit-o si eu si sunt FOARTE multumit. Am pus 2 difuzoare de bas de 10" MOREL cu VAS=60 litri si QTS=0,4 si se potrivesc perfect. Basul suna absolut corect, fara lalaieli si bubuieli specifice wooferelor auto de 3 lei.

presupun ca nu vorbesti in cunostinta de cauza. EU am e39 si recent am montat un alpine tipe r de 12 si un amplif in phase 2001d si iti zc ca suna foarte foarte bine si are un bass excelent cu bancheta inchisa si sacu de sky la locul lui. bassul se simpte foarte bine vibrezi pe scaun deci nu e nevoie de alte smecheri sa se auda.
Sus
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Joi Mai 07, 2009 11:12 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

de auzit subwooferul o sa se auda, dar randamentul este mic datorita izolatii foarte al dracu dintre portbagaj si restul masinii.
intr-adevar usa de la portbagaj o sa vibreze relativ puternic.

oricum doar din difuzoare de kick bas nu ai putea scoate un bas ca dintr-un woofer cat de cat potent, fie el (wooferul) bagat intr-un portbagaj de E39.

sa te apuci de modificari majore in spate la locul difuzoarelor mie mi se pare mai complicat decat sa instalezi un woofer...
oricum amplificatorul se leaga relativ usor pt ca bateria e in spate, iar semnal pt adaptorul HI-low poti lua de pe dif spate.

lexu_s86

Data înscrierii: 04/Iun/2009

MesajTrimis: Joi Iun 11, 2009 6:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cojocaru_robert a scris:

salut,
Da-ne mai multe detalii cu privire la acele difuzoare,pret de achizitie precum si de unde au fost achizitionate.Ma intereseaza si pe mine sa efectuez aceeasi operatine insa te rog sa imi spui daca se poate face acasa sau este necesar sa o faci la un service autorizat,evetual o recomandare.As mai dorii sa aflu daca in spate difuzoarele se imbina perfect astfel incat sa se poata prinda si ornamentul de plastic(sita aceea).ms frumos
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum