|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
sor Pasionat
Data înscrierii: 11/Iul/2006 Mesaje: 93 Locație: Timisoara
|
Trimis: Mie Iul 18, 2007 12:25 am Titlul subiectului: Schimbare tweetere |
|
|
| Se pot inlocui tweeterele dintr-un sistem (PS5A) cu unele cu specificatii diferite? Concret, as pune DLS UR1 in loc de T25, diferenta dpdv tehnic dintre ele find filtrele, taierea. UR1 taie mai jos cu 1.5KHz decat T25. Eu inteleg ca s-ar suprapune astfel cu wooferul pe plaja respectiva. Am dreptate? Daca da, impieteaza asta asupra sunetului sistemului? Pe de alta parte, ar fi o combinatie nepotrivita, avand in vedere ca UR1 e in alta clasa? |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
Trimis: Mie Iul 18, 2007 8:06 am Titlul subiectului: Re: Schimbare tweetere |
|
|
le poti inlocui. s-ar putea sa fie un surplus pe frecventa de suprapunere, dar nu ceva foarte sesizabil. mai exista si varianta lasarii filtrelor T25-urilor pe UR1. ce s-a intamplat cu T25-urile? _________________ ptr intrebari legate de comenzi/stoc
0788.315.434 / 0788.269.156 / 021.569.26.06
NU PE MP |
|
| Sus |
|
 |
sor Pasionat
|
Trimis: Mie Iul 18, 2007 9:13 am Titlul subiectului: |
|
|
Nu mai sunt multumit de cum presteaza ... Comparativ cu altceva, bineinteles. Daca las filtrele de pe T25, pierd plaja aia de 1.5KHz pe care UR1 o are in plus. Pierd si bani... |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Mie Iul 18, 2007 9:58 am Titlul subiectului: |
|
|
plaja intre 1000 si 1500 Hz e impropriu spus ca o pierzi. e redata de woofer. oricum...diferente notabile sa nu te astepti sa gasesti. sensibilitatea e identica, doar diametrul mai mare al UR1 permite redarea frecventelor ceva mai "joase", pana la 1 Khz. oricum...nu stiu cine-si doreste un surplus de dB la acea frecventa . pe frecvente inalte (8-12 Khz) nu prea vezi diferente. daca vrei niste medii mai bine pronuntate, de ce nu lasi T25-ul, si cumperi o pereche de UR2,5? cu modificarea filtrelor bineinteles. un LPF pentru woofer pe la 500-600 Hz 12db/oct si un HPF ptr tweeter pe la 6 Khz. _________________ ptr intrebari legate de comenzi/stoc
NU PE MP |
|
| Sus |
|
 |
_vrx_ Priceput
Data înscrierii: 17/Apr/2007 Mesaje: 551
|
Trimis: Mie Iul 18, 2007 10:52 am Titlul subiectului: |
|
|
este diferenta majora intre aceste tweetere... nu va mai luati dupa specificatii (nu mai pun la socoteala unde sunt facute fiecare).
in privinta filtrelor nu iti recomand sa le folosesti pe cele vechi ...ori le refaci ori mergi full active. |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Mie Iul 18, 2007 11:24 am Titlul subiectului: |
|
|
full active ar fi ideal. iar tweeterele...iti spun sigur ca sunt facute amandoua in suedia. a..inca ceva...eu am o mica slabiciune pentru sunetul DLS, si am facut tot posibilul sa ascult cat mai multe produse din acest brand. am avut me masina mea atat T25, si UP1C cat si UR1. iti spun sigur, diferenta mare intre ele nu e (si aici ma refer in special la sensibilitate), decat daca ai in spate un sistem hotarat, o amplificare pe masura si un player care sa scoata in evidenta calitatile componentelor. e adevarat, nu stiu restul sistemului pe care il are sor. _________________ ptr intrebari legate de comenzi/stoc
NU PE MP |
|
| Sus |
|
 |
_vrx_ Priceput
|
Trimis: Mie Iul 18, 2007 2:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
| asus a scris: | | full active ar fi ideal. iar tweeterele...iti spun sigur ca sunt facute amandoua in suedia. a..inca ceva...eu am o mica slabiciune pentru sunetul DLS, si am facut tot posibilul sa ascult cat mai multe produse din acest brand. am avut me masina mea atat T25, si UP1C cat si UR1. iti spun sigur, diferenta mare intre ele nu e (si aici ma refer in special la sensibilitate), decat daca ai in spate un sistem hotarat, o amplificare pe masura si un player care sa scoata in evidenta calitatile componentelor. e adevarat, nu stiu restul sistemului pe care il are sor. |
si mie imi place cum suna dls..."problema" lor ar fi ca nu coboara in frecventa (am incercat mai multe modele) .
eu imi pastrez afirmatia in legatura cu diferenta majora dintre cele doua tweetere...am compatat pe acelasi setup r6 si m6 (m6 are tw up1c) si diferenta a fost semnificativa.
daca tweeterele le-ai comparat pe acelasi filtru e foarte probabil ca diferenta sa nu fie prea mare. |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Mie Iul 18, 2007 2:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
si asta e adevarat, n-am stat sa desfac portierele, am folosit aceleasi filtre. oricum, frecventele vizate de mine au fost cele foarte inalte (10-12 khz) unde n-am sesizat diferente majore. pe frecventele de "jos" (1-2 Khz) nici nu comentez, sigur sunt diferente, doar vorbim de diametre diferite. _________________ ptr intrebari legate de comenzi/stoc
NU PE MP |
|
| Sus |
|
 |
sor Pasionat
|
Trimis: Mie Iul 18, 2007 3:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca puteam merge full-active, nu va mai deranjam ... Din pacate, SRx2 nu-mi da posibilitatea asta si nu o sa schimb inca o vreme ampliful. Nu am auzit UR1 ce-i drept, dar banuiam ca e in alta clasa de calitate. Nu caut volum la tziuiala, ci un plus de finete, de detaliu. Intr-adevar, e posibil ca ampliful, sau sursa (Pio 5800), sa nu-mi dea semnal mai fin, ori mai detaliat. Daca stie cineva asta, va rog...
Mersi.
P.S. Faptul ca tweeterele sunt setate pe low din filtrele lor da si alte pirderi decat de volum? Intreb asta findca, la montaj, filtrele au ajuns in locuri in care, pt a avea acces, trebuie sa desfac toate prinderile cablajului... |
|
| Sus |
|
 |
_vrx_ Priceput
|
Trimis: Mie Iul 18, 2007 5:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
| sor a scris: | Daca puteam merge full-active, nu va mai deranjam ... Din pacate, SRx2 nu-mi da posibilitatea asta si nu o sa schimb inca o vreme ampliful. Nu am auzit UR1 ce-i drept, dar banuiam ca e in alta clasa de calitate. Nu caut volum la tziuiala, ci un plus de finete, de detaliu. Intr-adevar, e posibil ca ampliful, sau sursa (Pio 5800), sa nu-mi dea semnal mai fin, ori mai detaliat. Daca stie cineva asta, va rog...
Mersi.
P.S. Faptul ca tweeterele sunt setate pe low din filtrele lor da si alte pirderi decat de volum? Intreb asta findca, la montaj, filtrele au ajuns in locuri in care, pt a avea acces, trebuie sa desfac toate prinderile cablajului... |
pentru full active iti trebuie un hu ce are posibilitatea de a selecta 3way network in loc de sdt (cum e la tine)...nu are legatura ampliful, "taierile"le faci din aparat nu din amplificator (exisa si amplifuri cu aceasta posibilitate dar sunt f scumpe)
pio 5900 e un aparat bun, iar combinatia cu ur1 este ok daca ai rezolva problema filtrului.
tweeterele le-ai cumparat sau urmeaza ? |
|
| Sus |
|
 |
sor Pasionat
|
Trimis: Mie Iul 18, 2007 7:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu am cumparat tweeterele, de aceea intreb. HU e 5800, nu 5900, nu stiu daca sunt diferente intre ele in ccp filtrele. Nu reusesc sa-mi dau seama cum as putea folosi filtrele de pe HU in conditiile in care eu am un singur amplif de doar doua canale ... Sau ideea ar fi sa leg tweeterele doar pe HU? Atunci chiar n-ar avea rost sa le cumpar. |
|
| Sus |
|
 |
_vrx_ Priceput
|
Trimis: Mie Iul 18, 2007 9:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
iti recomand sa cumperi un set de componente si sa lasi la o parte "combinatiile"
nu ai cum sa legi tw-le direct pe hu  |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Mie Iul 18, 2007 9:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
aici sunt de acord cu _vrx_. daca vrei sa faci o treaba calumea, fa-o pana la capat. sistem complet, woofer/tweeter cu crossover-ele de rigoare. _________________ ptr intrebari legate de comenzi/stoc
NU PE MP |
|
| Sus |
|
 |
sor Pasionat
|
Trimis: Mie Iul 18, 2007 10:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
Word!
Mersi. |
|
| Sus |
|
 |
bezz Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007 Mesaje: 1011 Locație: on a vibe
|
Trimis: Joi Iul 19, 2007 12:10 am Titlul subiectului: |
|
|
| _vrx_ a scris: | iti recomand sa cumperi un set de componente si sa lasi la o parte "combinatiile"
nu ai cum sa legi tw-le direct pe hu  |
un prieten a legat o pereche de HT 25 pe HUD, un alpine 9855 pus pe 3 way network
culmea se aude bine {in combinatie cu HV 165 si un ken pe doua canale} fara vreun subwoofer.
daca vrei iti dau id-ul lui sa-l intrebi cum, ca eu nu-mi pot imagina legaturile .
LE: a pastrat in functie amplificatorul intern la HUD, se pare ca 3 way net nu-l inchide si a zis ca 25W sunt suficienti pentru tweeter, kenwood-ul ca amplificator e slabut rau, nu are nici un reglaj, totul se face din dsp-ul alpine-ului, ken da doar putere.
s-a curatat binisor sunetul si e mai bine decat cu filtrele. asta ca sa va dati seama cat conteaza un HUD bun.
ps pacat ca 5800-le nu are 3 way network. _________________ loud & proud member of SQNLL team
high energy music expression  |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|