|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
George_Costin
Data înscrierii: 05/Apr/2011 Mesaje: 2 Locație: Suceava / Falticeni
|
Trimis: Mar Apr 05, 2011 10:08 pm Titlul subiectului: Seat Cordoba 2005 |
|
|
Sunt nou pe forum asa ca daca voi gresi va rog sa ma corectati. Situatia sta in felul urmator. Am un Seat Cordoba 2005 care momentan are un cd player Sony + difuzoare medii in portierele fata si tweetere (probabil tot Sony. Nu am umblat sa vad, asa a venit "echipata masina" din dealer). Nu sunt multumit adica vreau ceva mai performant. Nu se aud nici clar (distorsiuni la volum ridicat) si nici destul de tare pe gustul meu.
M-am documentat cat de cat si m-am gandit sa aloc proiectului 500-700 de euro maxim. As dori sa imi oferiti sfaturi referitoare la toatele etapele, necesitati, tips and tricks si tot asa.
1.La insonorizare banuiesc ca trebuie sa insonorizez portierele (toate) -vreau sa pun difuzoare si pe fata si pe spate- dar si portbagajul pentru a facilita performantele unui subwoofer. Ca material am citit despre Dynamat ca ar fi de top. Ideea e ca nu as vrea sa insonorizez si podeaua, plafonul deoarece cred ca masina este destul de potrivita pentru asa ceva si nu lucrez la nivel "pro". As vrea sa imi explicati pe larg cum sta treaba cu insonorizarea si daca 2 maini cat de cat pricepute vor reusi sa se descurce cu materialul. Din cate am inteles sunt mai multe straturi autoadezive si unele care au o folie suplimentara de aluminiu. Poate imi explicati cum sta treaba, rolurile lor, cum se aplica, precautii, indicatii.
2. Ca HU m-am gandit la un Pioneer / Alpine. Desi inclin mai mult spre Pioneer. Am inteles ca sunt importante filtrele HPF / LPF. Pentru acesta am studiat piata si pe la 800 - 900 de RON mi se pare complete.
3. Ca subwoofer m-am gandit la un Ground Zero: GZRW 30SPL. Mi se pare interesant ca pret/performante. Am citit explicatia parametrilor si pare performant. Incinta o voi construi singur dupa proiect si astept si sfaturi referitoare la material, izolare interior etc. Incinta bass-reflex.
4. Ca difuzoare sunt sigur ca vor fi component. Sa merg tot pe Ground Zero? Sau ce altceva ar fi indicat? Isi merita banii http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Ground_Zero/Componente_Sistem/GZRK_160XP/
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Ground_Zero/Componente_Sistem/GZRK_65X/
Nu sunt la pachet cu tot cu tweeter si crossover. Banuiesc ca sunt mai avantajoase sistemele gata facute. Difuzoarele din Seat din cate stiu sunt de 16.5. Am citit ca trebuie inele de MDF sunt cele mai recomandate. Gasesc pe forum persoane care comercializeaza asa ceva? Ce ar trebui sa am in vedere la alegerea difuzoarelor de medii /tweetere ?
5. La amplificare sunt total in ceata. Vreau 2 amplicatoare. Unul pentru difuzoarele si unul monobloc pentru subwoofer. Ma gandeam la subwoofer sa aleg unul stabil in 1 ohm (leg bobinele in paralel nu ?). La amplificatoare la ce ar trebui sa ma uit? La distorsiuni THD, filtre hpf / lpf. Amplificatorul trebuie sa aiba o putere egala cu a difuzoarelor nu?. La subwoofer e simplu. Monobloc - 1000W pe un 1 ohm. La difuzoare ar trebui sa aleg unul pe 4 canale cu impedanta de 4 ohm?
Nu stiu ce brand sa aleg sincer.
6. Conectica / condensatori (banuiesc ca sunt necesari).
Ce cabluri, ce grosime, etc. , conectori...?
Multumesc anticipat! |
|
| Sus |
|
 |
George_Costin
Data înscrierii: 05/Apr/2011 Mesaje: 2 Locație: Suceava / Falticeni
|
Trimis: Mar Apr 05, 2011 10:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Imi puteti explica si treaba cu crossoverele? Am inteles menirea lor: impart frecventele in functie de aplicatie: pt tweeter / woofer etc. Dar ce inseamna valorile "crossover: 6 / 12 dB (cu protectie tweeter) "? Totodata raspunsul in frecventa inseamna valorile in care difuzorul coboara / urca ? In ce parametrii lucreaza? |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
|
|