Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

sectiune cabluri difuzoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
naiba

Data înscrierii: 04/Mai/2010

MesajTrimis: Vin Mai 02, 2014 5:32 pm    Titlul subiectului: sectiune cabluri difuzoare Răspunde cu citat (quote)

vad ca se vorbeste mult despre sectiunea cablurilor de alimentare dar cele pentru legarea difuzoarelor la statie ce sectiune e bine sa fie? exista vreun tabel ceva cu valorile respective in functie de putere si lungime? de ex eu pt ampliful PY-A4E76R PEIYING si doua difuzoare sa zicem la vreo 100 W nominali ma gandeam ca ar fi suficienti niste cabluri de sectiune 2,5mm2 insa cautand n-am gasit decat facute din aliaj. adica nici unul nu era din cupru. de asta intreb nu pot folosi niste cablu electric din cupru litat cu sectiunea de 2.5mm?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Sugar20
Priceput

Data înscrierii: 19/Iun/2010
Locație: Timis

MesajTrimis: Vin Mai 02, 2014 7:10 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

1. 2 x 2,5mm e suficient pentru un difuzor de 100w RMS
2. Ar fi de preferat unul dedicat pt asa ceva, dar merge linistit si cel de uz casnic de 2 x 2,5mm daca nu ai altceva la indemana.
3. Cel pentru difuzoare dedicat se gaseste usor din cate stiu eu. E undeva intre 2-3 lei/m

naiba

MesajTrimis: Vin Mai 02, 2014 7:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

stiu ca dedicat se gaseste si am gasit de la marca Well si din ce-am vazut ca zic ei este din aluminiu cuprat http://www.dedeman.ro/ro/cablu-difuzor-n-r-2x0-5-lsp-111-br-vv.html. acu ma gandesc ca totusi firele electrice litate fiind din cupru sunt mai bune conducatoare de curent nu? zic si eu din cultura mea generala asa ca nu aruncati cu pietre in mine daca gresesc cu ceva. iar fir electric litat am gasit la 1Ron/m cu sectiune de 2.5mm (normal ca o sa trebuiasca sa dublez lungimea pentru ca e un singur fir).
Sus
LooSeR
Priceput

Data înscrierii: 03/Mar/2007

MesajTrimis: Vin Mai 02, 2014 10:58 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cupru e cel mai bun conductor - ieftin ca sa zic asa . dupa el vine argin si aurul Very Happy

Well am si eu, versiunea clasica fara camasa transparenta. E aceeasi branza dar mai ieftin Very Happy

N-am Probleme
Sus
naiba

MesajTrimis: Sâm Mai 03, 2014 2:51 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mai am o nelamurire. am vazut ca se specifica la cablul electric litat ca are un curent maxim de 33 A. are vreo importanta asta la difuzoare?
Sus
LooSeR
Priceput

Data înscrierii: 03/Mar/2007

MesajTrimis: Sâm Mai 03, 2014 8:27 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu din cate stiu, nu conteaza amperajul asa mult. Nu e curent continuu ci alternativ. ma rog.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum