Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Semnalul de intrare
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto

Autor Mesaj
dragosul

Data înscrierii: 15/Aug/2006

MesajTrimis: Mar Feb 06, 2007 8:11 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mihai, si eu tot octavia 2 am...deci sunt foarte interesat de subiect.
lasand la o parte aspectul cu cablurile rca pana in spate, care intradevar sunt mai bine ecranate... ma gandeam ca un convertor pus de jbl(sau oricare altul mai rasarit...) in amplificatoarele lor e mai bun dpdv calitativ fata de unul de aprox 300 de mii cumparat separat. poate ma insel ? Confused astept si parerea ta avizata.
si legat strict de octavia 2, am vazut pe alt site o mufa care scoate 2 iesiri rca (fata/spate) direct din hu. stii ceva despre asta?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ando
Pasionat

Data înscrierii: 20/Ian/2007
Locație: Suceava

MesajTrimis: Mie Feb 07, 2007 12:24 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Te sustin si eu. E o solutie ieftina ,tip DIY,munca multa si migaloasa pt un sunet mai bun,exact ce imi place si mie sa fac.
Dak te-ai documentat suficient,nu ai cum sa dai gres.
Parerea mea e k va functiona perfect.

marku_trd
Priceput

Data înscrierii: 18/Sep/2006
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie Feb 07, 2007 9:26 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Mihai, eu am decat cateva manuale de service la doar cateva cd-playere auto si cateva amplificatoare.Comenzi pe volan eu nu am, si deci nu am studiat problema amanuntit.Problema este ca marea majoritate comunica prin can-bus, deci sunt doar 2 fire,iar eu la asa ceva nu ma pricep deloc.Intra pe www.eserviceinfo.com ,unde au destul de multe manuale de service si sunt gratis.Daca vrei, voi incerca sa ma mai documentez despre asta, dar dupa ce termin sesiunea, ca acum nu prea am timp.
In alta ordine de idei, iesirea RCA care am scos-o din cd-player functioneaza, dar problema este ca e foarte zgomotoasa.Se aude zgomot de la alternator si de la diverse alte electronice ale masinii.Am o idee noua sa fac o sursa de alimentare in comutatie care sa alimenteze doar cd-playerul, astfel creand o separare galvanica intre reteaua masinii si cd-player, exact cum e la playerele foarte scumpe.Problema e ca cd-playerul meu este comandat tot prin can-bus si nu stiu cum voi putea face separarea, deci oricum va trebui sa studiez putin problema.
Eu sunt dispus sa incerc sa va ajut, atat cat voi putea, asa ca putem gandi impreuna si poate iese ceva pana la urma.
Acum in legatura cu convertoarele acelea hi-low.Cele care se cumpara separat, au in interior un mic transformator,deci semnalul care iese este separat galvanic fata de restul circuitelor electrice din masina.O mica problema pe care o va eu la acest transformator este ca nu cred ca nu cred ca are o functie de transfer constanta pe toata plaja de frecvente, adica nu cred ca este liniar.Convertoarele din interiorul unui amplificator sunt compuse de obicei din 2-3 rezistente,care, din cate am vazut eu pana acum,nu dau o referinta simetrica fata de cele 2 semnale care intra(cel de pe firul + si cel de pe firul - ale unei iesiri ale cd-playerului).Asa ca, fiecare din cele 2 metode de conversie a semnalului are dezavantajele ei.Dupa mine, cel mai bine se ia semnal preamplificat.Nu consider ca semnalul scos de orice amplificator de player este grozav,asa ca nu vad de ce as vrea sa-l trimit mai departe spre amplificare.La mine cel putin se simte clar ca se aude mai bine cu iesirea rca construita de mine, din pacate este mult prea zgomotos.Sper ca voi rezolva cumva problema asta.
Sper ca n-am vorbit prostii.Va astept si pe voi cu pareri.
Salut.
Sus
ando
Pasionat

MesajTrimis: Mie Feb 07, 2007 4:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Referitor la preamp,ai filtraj si ecranare buna la montaj?
Incearca un alt amplificator operational.
Mai sunt filtrele alea tip folosite p alimentare la maj playerelor.

marku_trd
Priceput

MesajTrimis: Mie Feb 07, 2007 6:06 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Preamp nu am mai pus.Eu decat am cules semnalul de unde trebuie si l-am trimis mai departe spre amplificator.Filtre are si playerul de fabrica la fel ca la orice player aftermarket.
Sus
ando
Pasionat

MesajTrimis: Mie Feb 07, 2007 9:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Poate se elimina zgomotele prin preamp. Nu ar fi mai usor sa incerci asa,decat cu sursa in comutatie?
marku_trd
Priceput

MesajTrimis: Mie Feb 07, 2007 10:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Preamp-ul ar trebui alimentat cu tensiune dubla ca sa fie mai bun, lucru greu de realizat.Chiar si asa,referinta semnalului tot fata de masa ar fi, deci problema ar ramane in continuare.E clar ca ideea cu sursa este cea mai buna si chiar intentionez sa o fac, ca nu este prea complicat.Mi-a luat mult pana am invatat sa fac o sursa care sa mearga asa cum ar trebui, dar acum stapanesc bine fenomenul,asa ca nu va fi o problema.Numai sa scap de sesiune sa ma pot apuca de treaba.... Laughing
Sus
ando
Pasionat

MesajTrimis: Joi Feb 08, 2007 10:05 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ai o schema la indemana pt sursa in comutatie? m-ar interesa sa vad princ d funct. In mare imi imaginez eu cum ar funct ,dar vreau s-o vad.
Faceam in liceu amp d casa,am facut si auto dar numai cu integrate k nu prea aveam documentatie(revistele Tehnium ale tatalui meu Smile) )

marku_trd
Priceput

MesajTrimis: Joi Feb 08, 2007 11:34 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu am plecat de la urmatorul proiect:
http://sound.westhost.com/project89.htm
Este extrem de educativ si daca este citit cu atentie se poate intelege cum functioneaza si chiar se pot face diverse modificari.Lectura placuta! Laughing
Sus
ando
Pasionat

MesajTrimis: Vin Feb 09, 2007 2:55 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Interesant si e bine k e testat.
La punte ultrarapida as da un contraexemplu:aveam nevoie d 20v in masina si am bobinat p traful unui amp auto niste sarma emailata,dar am folosit vreo 3 feluri d punti obisnuite si nu au pocnit.
E d ajuns cat scoate driverul nu e nevoie d etajul ala cu bd139,mai ales la puteri medii.

marku_trd
Priceput

MesajTrimis: Sâm Feb 10, 2007 12:21 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Chiar nu as recomanda o punte redresoare normala.Nu stiu daca ar crapa neaparat.Problema este ca diodele normale nu se pot deschide si bloca atat de repede.Ele sunt facute pentru 50Hz nu 30-40KHz.Cred ca numai tensiune continua nu aveai la iesire Laughing
Da, intr-adevar, nu am mai folosit acele tranzistoare.SG3525 duce destul de bine si singur.Oricum, asta nu are legatura cu puterea.Dar sa stii ca forma de unda a comenzii este mai frumoasa cu tranzistoarele puse, ceea ce se traduce intr-o eficienta sporita a sursei Wink
Sus
ando
Pasionat

MesajTrimis: Sâm Feb 10, 2007 3:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pai dak folosesti mai multe mosfeturi iti trebuie un etaj k la 500w cred k trebuie mai mult de 30mA de pe driver.
stii un model de punte rapida la vreo 5-7A?

marku_trd
Priceput

MesajTrimis: Sâm Feb 10, 2007 4:27 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

SG3525 suporta pana la 500mA la iesire, asa ca nu e nici o problema.Eu nu am auzit si nu cred sa existe punte de diode ultrarapide.Se cumpara diode ultrarapide separat si se creaza puntea din 4 diode.Bineinteles, trebuie diode in carcasa gen tranzistor (TO220), si acestea sunt de obicei cate 2 intr-o singura carcasa, avand ori anodurile ori catodurile legate impreuna.Stiu ca era o serie de diode BYV-**, dar nu mai stiu exact si care suportau pana la 20A.
Sus
ando
Pasionat

MesajTrimis: Sâm Feb 10, 2007 4:30 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

aham,o sa caut to220 atunci...ma mai interesez.
yanq

Data înscrierii: 11/Noi/2006

MesajTrimis: Dum Feb 11, 2007 9:57 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dragosul a scris:

si legat strict de octavia 2, am vazut pe alt site o mufa care scoate 2 iesiri rca (fata/spate) direct din hu. stii ceva despre asta?

Stai linistit...eu m-am pacalit cu el..mi l-au adus chiar cei de la service-ul skoda din Buzau..acel adaptor exista, se potriveste perfect in mufa C a Streamului....dar e nefunctionala (Streamul in mufa C are doar 4 pini activi..2 pt aux-in si 2 pt telefon)...
.. poti sa folosesti adaptorul acela doar pt telefon..
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3  Următoare
Pagina 2 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum