|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
PanzerProblem
Data înscrierii: 19/Aug/2006 Mesaje: 6
|
Trimis: Vin Aug 25, 2006 8:38 am Titlul subiectului: seria de difuzoare de la DLS |
|
|
Salutare. Doresc sa stiu daca difuzoarele din seria Basic sau Reference de la DLS si anume modelele B6, B6A, PS6, PS6A, RS6 si RS6A care au 50 W RMS merg pe HeadUnituri.
Eu am Sony CDX-GT200 [ S-MOSFET 4 x 50 W, Redare Mp3 / WMA / ATRAC3 ]DAC (Convertor Analogic/Digital) pe 24 biĂŸi ]
Dau spre exemplu specificatiile la PS6A
Speaker type : 2-way system
Woofer size : 16,5 cm (6,5")
Power handling capacity : 50 W RMS / 80 W max
Tweeter : 25 mm (1") tweeter
Sensitivity : 92 dB (1W/1m)
Magnet size : 90 mm (3,54")
Outer diameter of woofer : 165 mm (6,5")
Installation depth : 53 mm ( 2,09")
Mounting hole : 146 mm (5,75")
Crossover : Separate box filters: LP: 6 dB and HP: 12 dB slope
Si asha arata modelul B6A
Speaker type : 2-way system using DLS EFR-technology
Woofer size : 16,5 cm (6,5")
Power handling capacity : 50 W RMS / 80 W max
Tweeter : 16 mm (0,6") tweeter
Frequency range : 50-18.000 Hz
Sensitivity : 91 dB (1W/1m)
Magnet size : 80 mm (3,15")
Outer diameter of woofer : 165 mm (6,5")
Installation depth : 63 mm ( 2,48")
Mounting hole : 146 mm (5,75")
Crossover : Cable filter LP: 12 dB & HP: 12 dB slope
Oare la ce se refera "EFR-technology" ....care este inglobata in modelele cu extensia A in coada.
Ce spuneti care din aceste modele ar merge direct pe HU fara amplificare? |
|
| Sus |
|
 |
3ldiablo Pasionat
Data înscrierii: 31/Iul/2006 Mesaje: 81 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Vin Aug 25, 2006 12:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
o chestie des intalnita asta cu care difuri merg pe HU si care nu.
nu exista asa ceva! toate difurile merg pe HU! toate o sa se auda bine.
singura problema care se pune e sa iti amplifici difuzoarele pentru un sunet mai bun! atat! absolut toate coaxialele si componentele merg pe HU! cititi in manual la instructiunile de montaj si cum se leaga firele. Acolo scrie ca firele pleaca de la HU/Amplifier.si nu numai la DLS, ci la toate marcile! deci ori HU, ori amplificator. Cine nu e multumit de sunetul din HU poate sa isi ia amplificator |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Vin Aug 25, 2006 6:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cred ca PanzerProblem vroia de fapt sa stie ce difuzoare merita puse pe amplificator si ce difuzoare suna optim fiind amplificate doar de player.
3ldiablo ai dreptate, dpdv tehnic toate difuzoarele de minim 4 ohmi merg pe playere.
alta regula universal valabila e ca orice difuzor se aude mai bine pe amplificator - playerele din zilele noastre cu cei ~25W RMS pe canal nu prea scot totul nici din difuzoarele relativ ieftine.
Ca sa revenim la difuzoarele DLS, pe baza experientei directe cu toate difuzoarele mentionate de tine pot sa zic urmatoarele:
B5, B6 - player (daca e un player BUN, se cunoaste foarte tare)
C5, C6 - am eu C5 pe un Clarion 658 momentan si suna bine - pot si mai mult insa, suna foarte bine amplificate. Chiar si pe player suna ceva mai bine decat B pe partea de inalte din cauza tweeter-ului superior. Le recomand daca ai de gand sa le amplifici in viitor sau daca vrei sa obtii maximul de calitate cu difuzoare miscate de player.
La C5 si C6 este si mai important ca player-ul sa fie potent.... Si nu te uita la cei 50W MOSFET. majoritatea playerelor au 4 x 50W RMS dar suna diferit... Sunt si cateva modele de 4 x 60W RMS pe piata si ar fi foarte bune pentru asta. Daca nu, ceva de varf. Clarion 948 / 958 ofera de exemplu sensibil mai multa putere decat alte modele din gamele respective desi pe hartie par a avea amplificatoare similare.
Cu un entry level ca GT200 iti recomand B5/B6.
Daca iei C5/C6 nu te vei putea bucura de performantele lor maxime.
Tot ce e peste (PS5, PS6, R6, RS6, MS6, nu mai zic de iridium etc) nu merita puse pe player. Nu vei obtine mare lucru peste ce ofera C5/C6.
Este chiar posibil sa sune MAI SLAB decat B6 pentru ca player-ul nu le va putea misca asa cum poate misca ceva entry level (C5 au sensibilitatea mai mica pe woofer decat B5 si teoretic au nevoie de mai multa putere).
Modelele cu A in coada sunt noile modele 2006/2007.
Au aceleasi specificatii si aproximativ aceleasi preturi (si aceleasi performante) cu modelele cu nume similar dar fara A. Cam toate sunt deja disponibile si la noi. Nu am apucat inca sa updatez site-ul insa la comenzile de DLS trimitem deja noile modele acolo unde sunt disponibile si nu mai exista cele vechi pe stoc. |
|
| Sus |
|
 |
PanzerProblem
Data înscrierii: 19/Aug/2006 Mesaje: 6
|
Trimis: Vin Aug 25, 2006 8:36 pm Titlul subiectului: Multumesc pentru raspunsuri |
|
|
Mihai astept cat mai curand posibil datele contului unde sa platesc ...pentru DLS --- B6A sau C6A tu hotarasti care din ele merg mai bine pe playerul meu....da-mi te rog e-mail pe panzerproblem@yahoo.com
de Clarion SRS 1726 ce spui ??? |
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
Trimis: Vin Aug 25, 2006 10:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ca sunetul sa fie cat se poate de klumea, playerul ar trebui sa aiba posibilitatea de a-i ocoli amplificarea incorporata, care baga inevitabil erori. Player-ul Sony al lui se aude mai slab ca si calitate decat un Alpine la pretul echivalent.
Se merita sa-ti cumperi C6A pt viitor, nu se stie niciodata ce-ti vei mai dori. _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Sâm Aug 26, 2006 12:16 pm Titlul subiectului: Re: Multumesc pentru raspunsuri |
|
|
| PanzerProblem a scris: | Mihai astept cat mai curand posibil datele contului unde sa platesc ...pentru DLS --- B6A sau C6A tu hotarasti care din ele merg mai bine pe playerul meu....da-mi te rog e-mail pe panzerproblem@yahoo.com
de Clarion SRS 1726 ce spui ??? |
Comenzile / detaliile de plata / verificarile de stoc etc trebuie trimise pe email sau prin formularul de pe site. Pe forum sunt multe mesaje si nu il citim la fel de des ca email-ul. Te rog trimite comanda prin formularul de pe site. Intre B6A si C6A tu decizi, diferenta de pret nu e tocmai mica si tinand cond de player/amplificare diferenta de sunet s-ar putea sa nu fie imensa. Daca ai vreun plan de amplificare sau schimbat player in viitor, ia C6.
Clarion SRS 1726 nu am ascultat inca, nu stiu. Par a fi difuzoare pentru player. |
|
| Sus |
|
 |
Vladutz Priceput
Data înscrierii: 11/Iul/2006 Mesaje: 493
|
Trimis: Dum Aug 27, 2006 11:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Am ascultat eu si ii dau dreptate lui mihai, SRS-ul in discutie este un sistem "de player". Iti recomand un sistem B6. Asteptam comanda ta pe mail sau telefonic. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|