Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Setare sistem audio

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse

Autor Mesaj
77xel
Pasionat

Data înscrierii: 25/Iul/2008

MesajTrimis: Mar Feb 15, 2011 4:27 pm    Titlul subiectului: Setare sistem audio Răspunde cu citat (quote)

Sistemul :
HU - PIONEER P88RS 2
Dif : Focal Access 165 a1
Subw : GZ GZRW 10S-AL
Amplif dif+sub : lanzar 4*100

As avea si eu cateva intrebari :

Difurile au crossover 4.8KHz la cat setez HPF-ul ?
Cutia de la sub nu stiu la cat e acordata.Avand in vedere ca subul are 400w rms si amplif decat 200 in bridge, cam cat ar fi o valoare ok a gainului si la cat sa setez LPF-ul.
Este de preferat sa fac setarile din HU sau din amplif ?

Multumesc.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Pigoo
Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008
Locație: Constanta

MesajTrimis: Mar Feb 15, 2011 8:07 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

setarile ar fi de preferat sa le faci din hu, ar fi pacat sa nu le folosesti .

acum vorbim despre crossovere(filtre)
foloseste crossoverul pe 3 cai al playerului,
pune tweeterele pe canalul front si pune crossover HPF 4.8KHz, 12dB/oct
midbasii pune-i pe canalul rear si pune crossover LPF 4.8KHz, 12dB/oct, un filtru HPF minim de 50hz, 6db/oct ar fi cel putin recomandat, poti urca pana la 80hz/12db din cauza subwooferului care va prelua restul spectrului .
subwooferul... mai sus de 80hz/12db nu e nevoie, poti cobori mai jos insa conteaza restul instalatiei si cel mai important.... gustul si auzul tau .
filtru hpf(subsonic) pentru subwoofer , minim 25hz, maxim 35hz, depinde de incinta.

acum vorbim despre setarea gain-ului, singurul lucru care va fi facut din amplificator, restul ar fi recomandat sa il faci din player .
tinand cont ca playerul tau are iesiri de 6v, o putere de 100w rms iar difuzoarele duc 60w rms(120 max), gain-ul pe canalul midbasilor ar trebui sa fie aproape de minin(in stanga), nu mai sus de 1/4, evident... in cazul asta cel mai bine ar fi sa folosesti urechea.

si in cazul subwooferului gain-ul ar trebui sa fie tot pe acolo pus.

subwoofer level din player ar trebui lasat maxim, egalizatorul sa nu aibe benzi pe plus, decat pe minus, volumul nu ar trebui sa depaseasca 4/5 din maxim .

exista 2 tipuri de setari... cele perfecte si cele dupa gusturi, eu ti le-am spus pe cele oarecum perfecte.
Sus
77xel
Pasionat

Data înscrierii: 25/Iul/2008

MesajTrimis: Mar Feb 15, 2011 11:56 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

in primul rand multumesc mult de sfaturi m-au ajutat f mult.
in al 2-lea rand am facut setarile in felul urmator(mie mi se pare ca se aude mult mai bine acum)

1.LOW : LPF - 50HZ - 12db/oct
2.MID : HPF - 63HZ -12db/oct
LPF - 4KHZ - 6db/oct
3.HIGH: HPF - 4KHZ -6db/oct

gain boxe = 0 gain sub<=1/4
level sub = 0
equalizer auto

pe viitor (prin mai) ori o sa mai adaug inca un amplif numai pt sub si acesta o sa ramana pt sistem, ori il schimb cu unul pe 5 canale (daca fac rost de $ probabil o sa il schimb si pe asta ca imi pare slabut).
Sus
Pigoo

Data înscrierii: 08/Oct/2008
Locație: Constanta

MesajTrimis: Mie Feb 16, 2011 12:01 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mare atentie ! cand folosesti tweeterele in filtraj activ, sa nu dai foarte tare daca filtrajul este sub cel recomandat de producator ! si mai ales... NU LE FOLOSI FARA FILTRAJ adica panta 0db
arzi tweeterele daca le folosesti la un volum tare, daca vrei 4khz.. macar pune panta de 12db .

la subwoofer 50hz/12db e cam jos, probabil ca iti bubuie cam tare... si asta ma face sa cred ca acordajul e cam sus si neplacut .
din player nu mai ai ce face, hpf(subsonic) pentru subwoofer nu poti seta decat din amplificator(daca are), punei un minim de 25hz cat sa nu zapacesti difuzorul daca e prea tare..

la midbasi e ok.
Sus
otzy
Audiofil

Data înscrierii: 14/Feb/2007
Locație: timisoara

MesajTrimis: Mie Feb 16, 2011 3:23 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Rolling Eyes
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum