| |
| Autor |
Mesaj |
themichael Pasionat
Data înscrierii: 15/Ian/2007 Mesaje: 144 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Dum Mar 25, 2007 10:59 pm Titlul subiectului: Setari amplificator |
|
|
| Salut! Eu am o statie infinity ref7520A aproximativ la fel cu http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/Infinity/REF_7521A/ cu filtre high pass si low pass 32 - 320 Hz . Cam unde ar trebui sa tin setat filtrul asta,la ce frecventa si de ce? Va multumesc frumos! Si inca o intrebare: statia asta a mea scoate 260w iar subwoofer-ul are 300w http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Infinity/Kappa_120.3se/ in tub. Eu le tin setate in felul urmator,asa imi place mult cum se aude. nivelul statiei un pic peste jumate,bass boost-ul un pic sub 6db (are reglaj de la 0 la 12db) iar frecventa aia in jurul la 50hz. Cum ar trebui sa le tin? merci |
|
| Sus |
|
 |
dgdgaby Audiofil

Data înscrierii: 06/Dec/2006 Mesaje: 1202 Locație: BUCURESTI
|
Trimis: Dum Mar 25, 2007 11:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
pune bass bostul la zero prima oara
si trb sa pui la maxim 150hz pt sub
apoi reglezi bostu la cat vrei tu si cum iti place |
|
| Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
Data înscrierii: 15/Aug/2006 Mesaje: 952 Locație: bucuresti
|
Trimis: Dum Mar 25, 2007 11:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
| dgdgaby a scris: | pune bass bostul la zero prima oara
si trb sa pui la maxim 150hz pt sub
apoi reglezi bostu la cat vrei tu si cum iti place |
reglajele astea sunt aiurea,...pt sub se aude perfect ceva setat in jurul valorii de 60hz, evident si cu bass-boost, care pluseaza mai mult bass in 45hz,
daca vrei sa faci un bass care doar se simte si nu se aude, dai LP la 32hz si bass boost la max,.. dar in cazul asta boxele din interior trebuie sa fie cu hp la 50hz,..astfel basul se va auzi exact ca vine din difuzoare si numeni nu va banuii dc ai sau nu subwoofer. evident trebuie respectata proportia bass-medii-inalte |
|
| Sus |
|
 |
dgdgaby Audiofil

Data înscrierii: 06/Dec/2006 Mesaje: 1202 Locație: BUCURESTI
|
Trimis: Dum Mar 25, 2007 11:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
| un subwoofer normal merge pana in maxim 150 hz si io am zis sa puna lp la max. 150hz |
|
| Sus |
|
 |
themichael Pasionat
|
Trimis: Dum Mar 25, 2007 11:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Aha. Am vorbit acum cu Marku_trd si mi-a zis ca a fost Sambata la intalnirea aia. Mi-a zis ca i-a placut subwoofer-ul tau,Audi_A6. Am stabilit sa ma intalnesc cu el sa vedem cum reglez astea. Adica m-am mai intalnit o data si mi le-a reglat el dar nu mi-a placut ca nu prea aveam bass si am umblat eu la toate si mi-e sa nu ard sub-ul,sa nu il fortez cu statia data prea tare. Am inteles ca daca dau si bass boost solicit statia si o pun sa dea mai mult decat poate ea sa ofere calitativ si o fac sa bage aiurea in sub. Acum cum am scris mai sus ca le am reglate se aude misto,tub-ul nu miroase,nu se aude aiurea dar cica se poate sa il chinui si sa nu il aud ca il chinui. |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Lun Mar 26, 2007 1:29 am Titlul subiectului: |
|
|
themichael, tu aici nu intrebi de fapt cum se face un reglaj CORECT de bass... tu aici intrebi cum sa faci sa scoti untul din scule fara sa risti prea mult un dezastru.
Tu intrebi "Cum ar trebui sa le tin?" dar daca le reglezi "cum ar trebui" n-o sa-ti placa, o sa zici ca nu ai bass.
Asa ca degeaba ceri sfaturi, degeaba ti le regleaza altcineva, tu tot cum iti place tie le vei tine, adica asa cum le ai acum.
Sfatul meu ar fi sa nu dai level-ul peste jumatate si sa nu exagerezi cu bass boost-ul.. un sfert maxim... poti in schimb sa mai urci LPF-ul spre 70 Hz. |
|
| Sus |
|
 |
marku_trd Priceput

Data înscrierii: 18/Sep/2006 Mesaje: 236 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Lun Mar 26, 2007 9:14 am Titlul subiectului: |
|
|
Mihai, eu am vazut statia lui si cred ca ceva este in neregula acolo.Am masurat la iesire cu ton de 50Hz si mai mult de 32v nu urca, indiferent ce as face. 75.4 al meu urca pana la 70v in gol.Deci eu zic ca ceva este in neregula.Teoretic ar trebui sa fie cam acelasi amp ca si al meu.O sa ma intalnesc cu el zilele astea si sper sa rezolvam cat de cat problema.La el chiar nu prea se simte bass-ul in interior.Avand in vedere ca nu are boxele din interior amplificate, ar trebui sa fie destul de puternic subwooferul.O sa vad ce pot face cand ma voi intalni cu el. _________________ Alpine 9887
DLS Nobelium 6.2+Focal 2.150
DLS Nobelium 12+Alpine850
Octavia II |
|
| Sus |
|
 |
themichael Pasionat
|
Trimis: Mar Mar 27, 2007 12:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Intr-un fel tu ai dreptate Mihai. Reglate corect nu mi se pare ca se aude mai deloc. Adica m-am urcat in mai multe masini cu subwoofer si se auzea mult mai tare,chiar si in scule de 200W. Mie mi se pare ca nu se aude de 260w cat are statia,nici pe aproape. Daca tin bass boost-ul pe la jumate,se aude dara fara ala parca nu am bass deloc. Serios. Poate o fi ceva instalat gresit,nu stiu. |
|
| Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
Data înscrierii: 15/Aug/2006 Mesaje: 952 Locație: bucuresti
|
Trimis: Mar Mar 27, 2007 1:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
ehe, si subul meu poate mult mai multe dc uit de specificatiile producatorului, adica intr-o cutie bass reflex,..dar pe undeva pe la 80L
daca tot zici ca nu e ceva in regula pe acolo, verifica polaritatea rca-urilor si alimentarea. |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Mar Mar 27, 2007 3:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
themichael, watii nu inseamna sunet, nu inseamna presiune sonora.
inseamna putere electrica (= tensiune x curent).
legatura dintre cele 2 nu e chiar asa de simpla...
Sunetul se masoara in dB, nu in Watti.
bate cu lingura intr-o oala cu fundul in sus si sa vezi ce tare suna... pentru ce putere mica se foloseste
nu mai compara rezultatele tale cu rezultatele altora cu alte scule. Rezultatul final depinde de sursa semnalului, de masina, de alimentare, de reglaje etc etc... de tipul incintei... multe altele pe langa sculele in sine.
vino la urmatoarea intalnire si ne uitam toti sa vedem daca e ceva de facut. |
|
| Sus |
|
 |
themichael Pasionat
|
Trimis: Joi Mar 29, 2007 5:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Ok. Merci frumos! De-abia acum am citit mesajul tau. O sa incerc sa vin la urmatoarea intalnire. Sper sa imi si permita timpul! Merci inca o data |
|
| Sus |
|
 |
chris Priceput

Data înscrierii: 21/Oct/2006 Mesaje: 220 Locație: bucuresti
|
Trimis: Joi Mar 29, 2007 10:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Audi_A6 a scris: | | daca tot zici ca nu e ceva in regula pe acolo, verifica polaritatea rca-urilor si alimentarea. |
si eu am avut cam aceeasi problema cu subul, dar s-a rezolvat cu fixarea cablului de masa al statiei in alta parte - cred ca nu facea contact bine. |
|
| Sus |
|
 |
|