|
Autor |
Mesaj |
floryn1987
Data înscrierii: 18/Apr/2017 Mesaje: 11
|
Trimis: Mar Apr 18, 2017 6:42 pm Titlul subiectului: Setari corecte amplificator+subwoofer pentru un bass clar |
|
|
Salut.
Am BMW E60 din 2008 cu navigatie originala CCC si am achizitionat urmatoarele:
1. JL Audio CP212-W0v3 (600WRMS)
2. Bass Face DB1.2 Class-D Monoblock Amplifier (1000W RMS/2 Ohm
750W RMS/4 Ohm
3. Celsus LC2A Radio Line Converter (pentru ca nu am iesire pentru subwoofer, am facut conexiunea de la boxele de sub scaune la adaptor)
4. Bass Face CAP2.1 12V - 2 Farad Power Capacitor
5. Boss Audio KIT-2 Complete 8 Gauge Amplifier Installation Kit
As dori sa stiu cum sa fac setarile la amplificator si cum sa fac setarile in player-ul masinii ca sa se auda cel mai bine, bass puternic si fara sa deteriorez aparatura.
Precizez ca semnal audio am luat de la boxele de bass de sub scaunele din fata. Totul montat corect, masa legata, rezistenta pe cabluri totul merge bine.
Am nevoie de setari din urmatoarele motive:
1. Inainte de acest subwoofer am avut JBL GT5-2402BR Dual 12 Inch Subwoofer si a cedat. Nu stiu ce a cedat la el dar a tot inceput sa se intrerupa bass-ul si la un moment dat nu s-a mai auzit deloc, doar barait. L-am trimis pentru ca era in garantie si l-am primit pe acesta.
2. Dupa demontarea subwoofer=ului am ramas cu player-ul masinii si culmea cu bass-ul la maxim ascultand o melodie, din cand in cand mai intrerupea bass-ul si apoi revenea. Ce poate fi? Player-ul dus? Difuzoarele masinii?
Precizez ca si inainte cand am avut totul montat, se auzea super bine, bass curat. Aveam din player-ul masinii bass-ul undeva putin peste jumatate iar din amplificator gain-ul era la minim si toate setarile pe default position. Nu m-am atins de ele, bass boost era la normal si culmea tot a picat.
Inca ceva ce vreau sa aflu este daca pot sa fac bridge cu acest amplificator si cu subwoofer-ul? si cum se face?
Astept sfaturi si pareri. Multumesc
Description: |
|
Filesize: |
37.88 KB |
Viewed: |
322 Time(s) |

|
|
35.6 KB |
336 Time(s) |

|
|
376.04 KB |
347 Time(s) |

|
|
150.79 KB |
359 Time(s) |

|
|
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
Data înscrierii: 25/Oct/2014 Mesaje: 1958 Locație: Pitesti
|
Trimis: Mar Apr 18, 2017 7:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
La ce cabluri de tot rahatul ai nu e de mirare ca s-a ars cel vechi și la ĂŁsta ai probleme. Ma mir totuși cum de ți l-au schimbat pe garanție. Ia niște cabluri de 35-50mm și da porcĂŁria aia de condensator jos.
Sw e destul de bun, doar cĂŁ e pĂŁcat cĂŁ-ți bați joc de el deoarece nu alimentezi amplificatorul corect. Sunt curios Ăźntre sw și amp ce secțiune ai? 1.5mm?
Amplificatorul tĂŁu are doar un singur canal... Nu existĂŁ bridge.
_________________ https://i.ibb.co/gDnJydH/248672136-4487603014658514-640329769410830447-n.jpg |
|
Sus |
|
 |
floryn1987
|
Trimis: Mar Apr 18, 2017 8:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
Spune-mi ce cabluri sa cumpar. Sa stii ca m-am gandit intr-o zi la cablurile astea de proasta calitate. Dar spune-mi cum de si fara subwoofer, cand ascult normal muzica si tot se intrerupe cateodata bass-ul la sistemul audio original al masinii??? Si de ce nu am nevoie de condensator? sau este si el de proasta calitate? Precizez ca inainte cand intra bass-ul se vedea la faruri cum lua din baterie.
|
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
Trimis: Mar Apr 18, 2017 8:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
Tu sw de sub scaune inca le ai conectate? Daca da, de ce? Din moment ce ai pus ceva aftermarket dpmdv cele de sub scaun sunt cam depasite/inutile. Dar in ceea ce priveste respectivele intreruperi, exista un contact imperfect pe undeva.
Cauta cablu de sudura de 35-50mm, si papuci sanatosi pt. el si o sa se vada diferenta. Kituri bune la un pret decent mai greu gasesti. Ai bateria in fata sau in portbagaj?
Ar fi ok daca ai inlocui si cablurile RCA cu ceva gen Hollywood PRO 225 sau Ground Zero GZCC 5.3X
Despre condensator ai mai multe pareri pe google. Deja s-a scris de mult prea multe ori pe forum.
Tip: cele negative sunt cele corecte.
_________________ https://i.ibb.co/gDnJydH/248672136-4487603014658514-640329769410830447-n.jpg |
|
Sus |
|
 |
floryn1987
|
Trimis: Mar Apr 18, 2017 10:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
Woofer-ele de sub scaune le am inca conectate da. Am taiat cablurile aproape de difuzor si am adaugat cabluri la ambele, le-am tras pana in portbagaj unde intra in Convertor pentru ca player-ul meu nu are iesire pentru sub si a trebuit sa improvizez.
Am gasit cablu gros 50mm dar se vinde numai la 1m. Sa fie de ajuns? imi trebuie mai multe bucati. Bateria este in portbagaj.
Cablu RCA am luat unul de calitate, scurt de 1m pentru ca nu imi trebuie mai lung. Insa nu stiu de cablurile prin care primesc semnalul audio, sunt unele foarte subtiri, o sa le inlocuiesc si pe alea.
Si ce ma sfatuiesti sa fac cu difuzoarele de sub scaune? sa le mai tin conectate sau nu? Si semnal de unde pot sa iau, numai de acolo sau pot sa iau si de la boxele mai mici din spate de pe plafon? este acelasi semnal audio nu?
|
|
Sus |
|
 |
floryn1987
|
Trimis: Mie Apr 19, 2017 12:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am vorbit azi pe chat online aici, si mi-a spus ca amplificatorul este prea puternic pentru subwoofer-ul meu. Deci sa inteleg ca o sa ard subwoofer-ul cu acel amplificator?
Mi-a spus ca imi trebuie un amplificator cu 100W peste cat are subwoofer-ul.
Inca astept un raspuns in legatura cu difuzoarele mele de dub scaune daca sa le mai tin conectate sau nu si daca sa desfintez condensatorul.
|
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
Trimis: Mie Apr 19, 2017 4:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
floryn1987 a scris: | Woofer-ele de sub scaune le am inca conectate da. Am taiat cablurile aproape de difuzor si am adaugat cabluri la ambele, le-am tras pana in portbagaj unde intra in Convertor pentru ca player-ul meu nu are iesire pentru sub si a trebuit sa improvizez. |
Nu e tocmai in regula. Leaga-te direct de la boxe.
Nu e in nici un caz prea puternic.
Sw de sub scaune, amplificatorul si condensatorul le poti elimina din start.
Semnal poti lua de la boxele spate sau de la mufa din spatele player-ului, in functie de cum iti e mai usor.
|
Sus |
|
 |
floryn1987
|
Trimis: Mie Apr 19, 2017 4:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
Asa am zis si eu daca amplificatorul este mai puternic este mai bine, iar daca este setat corect nu are ce sa se intample.
Deci Sw de sub scaune nu are rost sa le mai tin active? cineva mi-a zis sa incerc sa vad daca distorsioneaza sau nu impreuna cu subwoofer-ul si in functie de asta sa le anulez sau nu !?!
Amplificatorul? cred ca vorbesti de amplificatorul care este deja montat pe masina din fabrica nu? acela care este doar pentru Sw de sub scaune?
pentru ca celelalte boxe sunt amplificate din player daca nu ma insel ?!?
Si condensatorul o sa il dau jos, sau o sa incerc si fara el sa vada daca mai fluctueaza luminile.
Semnal audio as putea sa iau de la boxele din spate, ar fi mult mai usor... insa cineva mi-a spus ca poate semnalul audio de joase a fost taiat sau restrictionat pentru acele difuzoare si nu o sa am bass? Difuzoarele sunt unele micute pe spate. Este adevarat?
Inca ceva? Deci daca Amplificatorul masinii, amplifica semnalul audio si il trimite la Sw de sub scaune... asta inseamna ca eu am luat semnal audio de acolo si l-am amplificat inca odata prin amplificatorul montat de mine?!?!?!?!
As putea sa anulez acel amplificator din fabrica si sa iau semnal direct din player-ul masinii nu?
|
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
Trimis: Mie Apr 19, 2017 8:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
cineva mi-a spus ca poate semnalul audio de joase a fost taiat sau restrictionat pentru acele difuzoare si nu o sa am bass
E foarte posibil. Trebuie sa te interesezi cum a fost conceput sistemul tĂŁu de fabricĂŁ.
asta inseamna ca eu am luat semnal audio de acolo si l-am amplificat inca odata prin amplificatorul montat de mine?!?!?!?!
AvĂąnd Ăźn vedere ce ai povestit pĂąnĂŁ acum, exact asta ai fĂŁcut.
As putea sa anulez acel amplificator din fabrica si sa iau semnal direct din player-ul masinii nu?
La e60 nu știu cum e sistemul dar mari șanse sĂŁ ai mufĂŁ most care pleacĂŁ din player spre amp de fabricĂŁ iar ca sĂŁ anulezi amp stock și sĂŁ scoți un semnal bun direct pe rca Ăźți tre un convertor de vreo 200e dar care isi meritĂŁ banii.
|
Sus |
|
 |
floryn1987
|
Trimis: Sâm Apr 22, 2017 6:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am inceput sa fac ceva teste:
Cablul alimentare si masa gros, insa nu stiu ce sa zic de cablurile pe care vine semnalul audio catre adaptor si apoi catre subwoofer, mi se par cam subtiri acele cabluri gri dar se aude clar fara probleme.
Am luat semnal audio de la boxele de pe spate insa bass-ul se aude mult mai incet si se aude spart insa se aude... Iar daca leg cablurile de la boxele de sub scaune se aude foarte bine bass-ul si clar. Toate acestea cu gain-ul aproape de minim si bass-ul din casetofon la minim.
In concluzie boxele acelea de pe spate nu trimit semnal audio suficient ori nu trimit bass. Odata legate boxele de sub scaube bass-ul este mai profund si clar. As vrea totusi sa fac ceva diferit.
Daca bass-ul este la minim din casetofon atuncj se aude bass doar in portbagaj iar in masina nu... Daca ridic putin bass-ul atunci am bass si in interiorul masinii iar acesta se aude per total mult mai profund si bine. Doar ca nu vrea sa amplific suntul de doua ori. Unde se afla amplificatorul masinii?
|
|
Sus |
|
 |
floryn1987
|
Trimis: Sâm Apr 22, 2017 7:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
Poze:
|
568.58 KB |
438 Time(s) |

|
|
396.58 KB |
311 Time(s) |

|
|
623.09 KB |
335 Time(s) |

|
|
668.11 KB |
318 Time(s) |

|
|
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
|
Sus |
|
 |
floryn1987
|
Trimis: Sâm Apr 22, 2017 7:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
Dar semnal pot sa iau direct din player? As vrea sa nu iau semnal din amplificator ci din player direct. Daca iau semnal din amplificator inseamna sa il amplific iar cu amplificatorul meu. Deci de doua ori.
Cum crezi ca este mai bine sa las si difuoarele de sub scaune conectate odata ce iau semnal de la ele pentru subwoofer? Sau sa nu le mai leg si sa leg doar cablurile de semnal audio care merg catre subwoofer?
Inca ceva: as putea renunta la acel amplificator original pentru ca sigur de el se folosesc cele doua difuzoare de sub scaune si nu cred ca celelalte boxe din usi se folosesc de el??? Din player trebuie sa plece semnal catre amplificatorul original dar care este acel cablu? Pentru ca de acolo as vrea sa iau semnal catre adaptorul hi-low. Pareri?
Am gasit ceva aici foarte folositor: https://5series.net/forums/diy-do-yourself-14/add-subwoofer-e60-models-without-amp-trunk-121323/
|
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
Trimis: Sâm Apr 22, 2017 8:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
PĂŁi dacĂŁ iei direct din player ĂźnseamnĂŁ cĂŁ iei de pe boxe și cum zici ca bassul e tĂŁiat pe boxe nu ai fĂŁcut mare lucru.
DacĂŁ iei semnal de pe firele care duc la sw de sub scaune il amplifici fix de douĂŁ ori
DacĂŁ vrei sa renunti la amp de fabricĂŁ și sa faci ceva ok ai nevoie de convertorul de mai sus. Nu poți sĂŁ iei semnal direct din player prin firul care duce la amp oem decĂąt cu el deoarece acolo e o mufĂŁ most nu 2 fire +/- pt. boxe.
|
Sus |
|
 |
floryn1987
|
Trimis: Sâm Apr 22, 2017 9:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
Bass-ul nu este taiat pe boxe. Doar daca iau semnal de la boxele mici de pe spate nu am bass cum trebuie. Bass este dar suna spart pentru ca exista filtru pe semnal. Insa pe boxele usi fata si cele de sub scaune exista bass... Insa acest bass rezultat din amplificatorul masinii.
Un test facut acum: bass player minim, gain foarte putin, iar daca dau din player volum maxim se aude bass-ul puternic dar nu exagerat sa vibreze masina. Dar sunetul este clar. Daca cresc bass din player se aude foarte bine in masina... Daca il las pe minim se aude doar trebble iar bass in portbagaj ceea ce nu este bine. Dar sunetul este clar fara distorsiuni si bass puternic. Gain-ul amplificator si basul player putin peste minim.
Sincer 200e mi se pare o suma mare pentru un adaptor.
|
|
Sus |
|
 |
|