| |
| Autor |
Mesaj |
emil_edm
Data înscrierii: 28/Mai/2012 Mesaje: 8
|
|
| Sus |
|
 |
emil_edm
|
Trimis: Lun Mai 28, 2012 8:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Nimeni? Le-a ascultat cineva? Poate face o comparatie? |
|
| Sus |
|
 |
emil_edm
|
Trimis: Mar Mai 29, 2012 9:00 am Titlul subiectului: |
|
|
Cineva?
M-am tot uitat pe net pe review-uri si sunt 80% convins de Focal. Aveti vre-o parere? O comparatie cu celelalte? |
|
| Sus |
|
 |
tonu_adrian Priceput

Data înscrierii: 27/Iul/2008 Mesaje: 324 Locație: TECUCI
|
Trimis: Mar Mai 29, 2012 3:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
hertz-urile sunt mai pretabile pt amplificare ... In loc de difuzoarele spate as merge pe un subwoofer mic, sealed...amplificat de 2 canale in punte.. _________________ PIONEER DEH-9300+AUDISON VR 404 XR EVOLUZIONE +Hertz HI Energy 3way+ Phase Thriller 10" |
|
| Sus |
|
 |
emil_edm
|
Trimis: Mar Mai 29, 2012 3:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Ca si calitate a sunetului Hertz-urile vs Focal ce parere ai? |
|
| Sus |
|
 |
tonu_adrian Priceput

|
Trimis: Mar Mai 29, 2012 6:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu am ascultat modelul nou de hertzuri dar cel vechi e peste accesuri (mai ales midbasul) la focal tweeterul ala e f tipator. _________________ PIONEER DEH-9300+AUDISON VR 404 XR EVOLUZIONE +Hertz HI Energy 3way+ Phase Thriller 10" |
|
| Sus |
|
 |
doggovy Priceput

Data înscrierii: 24/Apr/2007 Mesaje: 266 Locație: Timisoara
|
Trimis: Mar Mai 29, 2012 7:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
nici helixurile nu sunt "de aruncat"
| tonu_adrian a scris: | | In loc de difuzoarele spate as merge pe un subwoofer mic, sealed...amplificat de 2 canale in punte.. |
subscriu _________________ Beware tha Dogg |
|
| Sus |
|
 |
tonu_adrian Priceput

|
Trimis: Mar Mai 29, 2012 9:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
am avut si helixurile...tw e f bun in gama asta de pret..dar hertzurile rezista la mai multa putere.. _________________ PIONEER DEH-9300+AUDISON VR 404 XR EVOLUZIONE +Hertz HI Energy 3way+ Phase Thriller 10" |
|
| Sus |
|
 |
doggovy Priceput

|
Trimis: Mar Mai 29, 2012 9:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
putere mai mare, mai mica.... e discutabila treaba. un +/- 10% la putere nu cred ca poate fi pus inaintea sunetului. sunetul e subiectiv, fiecare alege ce crede ca suna mai bine pentru el. personal am renuntat la hertzuri (http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HERTZ/Dieci/Dieci_DSK_165.3/) pentru un sistem care inghite mai putina putere si are o sensibilitate mult inferioara hertzurilor si anume http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/MB_Quart/Sisteme/Formula_FSA216/ si alegerea asta am facut-o numai din cauza sunetului.
E drept, difuzoarele intre care am ales eu sunt din alta gama decat hertzurile prezentate de emil_edm dar sunt din aceeasi gama cu helixurile, delsurile si chiar ocalurile prezentate tot de el  _________________ Beware tha Dogg |
|
| Sus |
|
 |
emil_edm
|
Trimis: Mar Mai 29, 2012 10:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
Intr-adevar nu vreau putere mare, 50w este mai mult decat ok, vreau calitate, insa nu am avut ocazia sa ascult aceste sisteme de aceea intreb aici. As putea sa ma iau dupa datele tehnice dar acelea sunt doar niste numere pe hartie, si nu intotdeauna adevarate.
Si eu m-am uitat la acele Quart-uri si ma tenteaza, ai ascultat cumva si focal-urile? Acces sau Poliglass? Cum ti s-au parut in comparatie? |
|
| Sus |
|
 |
tonu_adrian Priceput

|
Trimis: Mie Mai 30, 2012 8:25 am Titlul subiectului: |
|
|
mai bine suna si la be-loud si vezi ce au pe stoc...mb quarturile ma cam indoiesc...
Focalurile acces si helixurile db sunt intrarea in gama si se compara cu hertz dieci...pe astea daca le amplifici mai mult de 50 rms nu duc....pe cand hertz energy 'duc" fara probleme 80 rms+ si au midbas puternic....
In primul rand ar trebui sa le asculti sa iti formezi cat de cat o parere...parerea mea ori amplificate cu 40-50 rms ori pe player ...nu-i mare diferenta... _________________ PIONEER DEH-9300+AUDISON VR 404 XR EVOLUZIONE +Hertz HI Energy 3way+ Phase Thriller 10" |
|
| Sus |
|
 |
emil_edm
|
Trimis: Mie Mai 30, 2012 10:35 am Titlul subiectului: |
|
|
Ok atunci, voi vorbii la be-loud, poate le pot asculta inainte.
Sincer as vrea sa pun difuri si pe spate, voi de ce nu ati pune acolo?
Dupa ce cumpar si montez HU-ul, ampliful si difuzoarele voi face un efort financiar si pentru un sub. Dar vreau sa il pun in locul rotii de rezerva, cu o incinta sealed din fibra daca nu o pot face din lemn. Va fi un sub pe la 250-300w nu mai mult.
L.E. Pot pune la statie 2 canale pentru difuri si 2 canale in punte? Sau daca pun in punte trebuie sa le pun pe toate in punte? |
|
| Sus |
|
 |
doggovy Priceput

|
Trimis: Mie Mai 30, 2012 6:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
| tonu_adrian a scris: | | ...mb quarturile ma cam indoiesc... |
te indoiesti de sensibilitate, de puterea suportata sau de calitatea sunetului.
eu unul le-am ales tocmai din cauza ca ...pentru urechile mele (nu am pretentia ca sunt de audiofil ) au sunat echilibrat, fara inalte prea tipatoare si midbass absent sau midbass decent si inalte inexistente, cu alte cuvinte...pentru urechile mele suna liniar si reproduc fidel sunetul sursei (egalizatorul il tin pe FLAT)
adrian, ai ascultat mb quartzurile?
emil, cel mai bine ar fi sa le asculti inainte sa le cumperi. urechea este subiectiva. ce mie imi place tie poate sa iti displaca. daca ai ocazia sa compari mai multe seturi de difuri ascultandu-le, fa-o, cel mai indicat cu ele montate pe masina ta. ma indoiesc insa ca cineva iti pune la dispozitie de asa test insa le poti testa linistit in free-air. daca stii cam ce vrei de la sunet iti vei da seama de alegere chiar si asa. _________________ Beware tha Dogg |
|
| Sus |
|
 |
emil_edm
|
Trimis: Mie Mai 30, 2012 11:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am inteles. Ok asa voi face, daca o sa am ocazia...
Apropo avand in vedere ca playerul are LPF si HPF ar fi indicat sa iau doar pe fata midbass-uri si inalte si un amp pe 4 canale sa le amplific? Sau ma complic?
Inca ceva, imi ajung 4m de insonorizant pentru usile din fata?
Am tot citit pe forumurile din afara si iar mi-am schimbat parerea acum inclin intr-adevar spre Hertz-uri...am inteles ca au midbass-ul mai puternic. |
|
| Sus |
|
 |
tonu_adrian Priceput

|
Trimis: Joi Mai 31, 2012 3:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
| doggovy a scris: | | tonu_adrian a scris: | | ...mb quarturile ma cam indoiesc... |
te indoiesti de sensibilitate, de puterea suportata sau de calitatea sunetului.
eu unul le-am ales tocmai din cauza ca ... |
ma indoiesc ca ar mai fi pe stoc  _________________ PIONEER DEH-9300+AUDISON VR 404 XR EVOLUZIONE +Hertz HI Energy 3way+ Phase Thriller 10" |
|
| Sus |
|
 |
|