| |
| Autor |
Mesaj |
eminence2007
Data înscrierii: 16/Mai/2014 Mesaje: 9
|
Trimis: Vin Mai 16, 2014 8:56 pm Titlul subiectului: Sfat achizitie subwoofer |
|
|
Salutare! As vrea sa imi iau un subwoofer pana in 400 lei, si sa ii fac eu cutia, m-am gandit la ceva de 350W pentru ca inainte am avut un Mac audio SX10 de 250W RMS si ieri a sarit bobina de pe membrana (se auzeau sunete metalice). La acesta i-am facut tot eu cutia dupa dimensiunile producatorului si am fost multumit desi vroiam mai mult , spun asta pentru ca gain-ul din amplificator il am la un sfert din cat se poate regla, iar gain-ul din cd-player este la 0 din 7.
Amplificatorul pe care il folosesc este unul pe 4 canale Tyron AM600, dupa informatiile gasite pe internet ar avea 4x75W, 2 canale le folosesc in punte pentru subwoofer si am gasit undeva ca ar avea 200W, iar pe celelalte canale amplifica boxele pe fata. Masina pe care vreau sa il montez este un logan.
Ce imi recomandati? Eu m-am gandit la: http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere-auto/Ground-Zero/Iridium/GZIW-300X/ sau http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere-auto/Pioneer/TS-W260S4/, dar astept si alte sugestii. |
|
| Sus |
|
 |
The_Audio_Dog Priceput
Data înscrierii: 02/Mar/2014 Mesaje: 216
|
Trimis: Vin Mai 16, 2014 9:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
In primul rand amplificatorul este destul de slab si , cred ca, din cauza ca ai avut reglaje defectuase a rezultat un subwoofer mort
incearca sa iei un amplificator mai potent , ceva de 4-600W rms si apoi, CU REGLAJE CORECT FACUTE, poti folosi un subwoofer ca cele din exemplele tale |
|
| Sus |
|
 |
eminence2007
|
Trimis: Vin Mai 16, 2014 10:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
Stiu ca este slab amplificatorul dar pe moment as vrea il mai folosesc o perioada, vor urma schimbari dar nu prea curand.
Iar in privinta reglajelor am incercat sa le fac cat mai corect dupa cate am citit in legatura cu reglarea amplificatoarelor si anume: am dat volumul la 70% ala fiind maximul la care ascult eu, am setat canalele amplificatorului pe lpf , am setat in jur de 80Hz pt ca nu imi arata exact, dupa care am dat gainul amplificatorului tot mai tare pana am ajuns la tot ce poate difuzorul, adica sa se auda bine si tare, nu sa scoata alt fel de sunete difuzorul. |
|
| Sus |
|
 |
Bogdi24 Priceput

Data înscrierii: 03/Ian/2011 Mesaje: 487 Locație: Timisoara
|
Trimis: Vin Mai 16, 2014 10:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Deasemenea incinta poate contribui la arderea difuzorului. |
|
| Sus |
|
 |
eminence2007
|
Trimis: Sâm Mai 17, 2014 12:06 am Titlul subiectului: |
|
|
Nu prea imi dau seama care a fost problema cu subwooferul, dar am zis sa ca daca iau altul mai mare va fi mai ok in sensul ca unii spuneau ca e bine sa fie subwooferul mai mare ca amplificatorul.
Mai astept pareri si ce subwoofer ar fi indicat. Multumesc! |
|
| Sus |
|
 |
ionuutzuu Priceput

Data înscrierii: 15/Iul/2013 Mesaje: 558 Locație: Pitesti
|
Trimis: Sâm Mai 17, 2014 12:17 am Titlul subiectului: |
|
|
Tare curios sunt ce raspunsuri vei primi la afirmatia asta  _________________ Kenwood KMM-361SD / u-Dimension Pro X500.24 Comp / Hollywood CCA 28 / Hertz DSK 165.3 / JBL GTO 938 |
|
| Sus |
|
 |
eminence2007
|
Trimis: Sâm Mai 17, 2014 9:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Eu am spus ce am aflat, incercand sa ma informez despre toate astea. Spera sa confirme sau sa infirme cineva ce am spus mai sus, poate aceste informatii vor ajuta si pe altii. |
|
| Sus |
|
 |
ionuutzuu Priceput

Data înscrierii: 15/Iul/2013 Mesaje: 558 Locație: Pitesti
|
Trimis: Sâm Mai 17, 2014 9:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
| eminence2007 a scris: | | e bine sa fie subwooferul mai mare ca amplificatorul |
Eu ma refeream strict la asta ^ _________________ Kenwood KMM-361SD / u-Dimension Pro X500.24 Comp / Hollywood CCA 28 / Hertz DSK 165.3 / JBL GTO 938 |
|
| Sus |
|
 |
eminence2007
|
Trimis: Sâm Mai 17, 2014 11:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Imi cer scuze pentru modul in care m-am exprimat, vroiam sa spun ca subwooferul sa fie cu putere mai mare decat amplificatorul. Am motivat de ce am ales acele modele de subwoofer de putere mai mare decat amplificatorul meu, si daca e sa fie de watti mai multi ma gandesc ca nu trebuie sa fie prea mare diferenta pentru ca asa ar insemna sa nu obtin ce imi doresc, amplificatorul se forteaza probabil iar difuzorul debia se misca. |
|
| Sus |
|
 |
|