| |
| Autor |
Mesaj |
tim270
Data înscrierii: 19/Noi/2012 Mesaje: 7 Locație: Timisoara
|
Trimis: Lun Noi 19, 2012 4:03 pm Titlul subiectului: Sfat alegere Alpine |
|
|
Salut. Am o dilema de performante in alegerea unui player. Momantan am montat pe masina un JVC KD-G312 de care sunt foarte multumit de claritatea sunetului. Vreau un upgrade pentru USB respectiv conexiune iPhone. M-am gandit sa-l inlocuiesc cu modelul ALPINE CDE-9880R (se integreaza bine iluminarea verde si prefer auxiliarele si USB-ul in spate) si aici am nevoie de sfaturile voastre fata de performanta sa claritate, plusuri si minusuri.
Mentionez ca va fi montat pe instalatia originala (doar boxe fata+spate, fara subwoofer) a masinii prin conectorii ISO. Din specificatiile tehnice ale lui 9880R nu am vazut declarat deloc RMS-ul, un factor de luat in calcul? Ca si claritate a sunetului in acelasi montaj ca si vechiul JVC nu as dorisa fie mai slab decat acesta.
Merci! |
|
| Sus |
|
 |
toboalpha Audiofil

Data înscrierii: 12/Iul/2010 Mesaje: 942 Locație: sibiu cluj
|
Trimis: Lun Noi 19, 2012 4:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
o sa simti diferenta intre JVC si ALPINE la claritate...
apropo de RMS... undeva la 4 x 22 RMS cam pe acolo se invarte
doresti acest player neaparat? si sa fie nou?
bafta _________________ BasuL si cu Toba MarE
Alpine 9855r/SPL Dynamics xtr 300d4-ICE-1500D/Focal.ps165 |
|
| Sus |
|
 |
tim270
|
Trimis: Lun Noi 19, 2012 5:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sunt nelamurit de claritate pentru ca pe o alta masina am un ALPINE 111R cu boxe fata magnat de 16.5 cu tweetere iar pe spate MAC 213 parca, tot cu tweetere si se aude ca intr-o cutie de conserve (de studiat ce voi face mai tarziu)
Legat de subiect am ales CDE 9880R pentru:
- ilumunare verde
- USB, controll iPhone (cu mufele aferente in spate; nu imi plac sa fie pe panou)
- mufe ISO
- as prefera nou
As fi ales alt produs ce indeplineasca conditiile fizice da mai sus si performanta buna bineintales, dar nu am gasit. (Mi-a atras mult atentia de exemplu Kenwood KIV700, dar are un mare minus ca nu are fata detasabila)
Cer ajutorul vostru cu sfaturi privind ALPINE si de felul cum vreau sa-l leg si sa n-am surprize de performante la claritate, iar legat de RMS-il la CDE9880 pe multe site-uri am vazut ca il declara ca si cum nu l-ar avea. Si n-as vrea sa investesc ca in masina precedenta unde sunetul imi cam lasa de dorit.
Merci! |
|
| Sus |
|
 |
toboalpha Audiofil

|
Trimis: Lun Noi 19, 2012 7:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
poi degeaba ai un cd player bun daca difuzoarele sun pocnitori...
la fel daca pui niste difuzoare bune pe un player pot suna mai rau decat precedentele chiar daca sunt de: "firma"...
pana dai banii aia pe un kenwood kiv700 mai bine ceva pioneer...adica parerea mea...Pioneer http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/Pioneer/DEH-8400BT/ care poti sa schimbi culoarea la taste si display...si sunt si altele care fac treaba asta si Pioneer, Alpine, Kenwood sunt cam la fel ca si sunet.
variante sunt mai multe... zi un buget maxim pentru player NOU. _________________ BasuL si cu Toba MarE
|
| Sus |
|
 |
tim270
|
Trimis: Lun Noi 19, 2012 8:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
Suma alocata e de aprox 800 RON, iar boxele nu doresc sa le schimb, banuiesc ca sunt Blaupunkt din moment ce sunt alea OEM. Performantele lui CDE-9880R sunt bune pe aceste boxe? Mentionez ca vechiul JVC se aude destul de bine si e multumitor ca sunet.
Merci! |
|
| Sus |
|
 |
toboalpha Audiofil

|
Trimis: Lun Noi 19, 2012 11:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu ai de unde sa stii cat de bine suna...
vezi poate gasesti vreun amic care are Alpine ceva mai bunicel care sa se apropie de 9880 asta...si da o proba...nush ce sa zic
de unde esti? ce oras? _________________ BasuL si cu Toba MarE
|
| Sus |
|
 |
tim270
|
Trimis: Lun Noi 19, 2012 11:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Sunt din Timisoara! Sunt atatea modele incat la un moment dat nici nu mai stii ce sa alegi. Am vazut acum ca exista mai multe modele 988X. Cu cat cauti mai mult cu atat bataile de cap sunt mai mari. Nu mai zic de cele care citesc si DVD-uri. |
|
| Sus |
|
 |
toboalpha Audiofil

|
Trimis: Mar Noi 20, 2012 12:49 am Titlul subiectului: |
|
|
eu am un 9885R alpine... cap de serie...e foarte bun ca si sunet si reglaje de nu stii ce fac toate
stiu ca daca te uiti la fiecare model are cate ceva care ti se pare mai bun...etc
da, pe urma am vazut ca esti din Tm...scuze
uite un model la Pioneer care are usb in spate http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/Pioneer/DEH-6400BT/ _________________ BasuL si cu Toba MarE
|
| Sus |
|
 |
cynegeticos Priceput
Data înscrierii: 18/Noi/2009 Mesaje: 414 Locație: Ploiesti
|
Trimis: Mar Noi 20, 2012 1:24 am Titlul subiectului: |
|
|
| toboalpha a scris: | eu am un 9885R alpine... cap de serie...e foarte bun ca si sunet si reglaje de nu stii ce fac toate  |
Acum cati ani a fost cap de serie?
Cat despre sunetul lui 9885 pot sa spun cu mana pe inima ca nu m-a incantat deloc, cel putin in configuratia mea de la momentul acela...
In schimp un player care m-a incantat de-a dreptul a fost 9815, ala chiar a fost cam tot ce aveam eu nevoie la un player, dinamica buna pe partea de medie si bas iar tweeter-ele sunau foarte "cristalin", daca pot sa ma pronunt asa...
Pentru initiatorul topicului, o sa primesti multe sfaturi de la multe persoane, din pacate multe sunt in necunostinta de cauza si cu toate ca acele persoane incearca sa te ajute pot sa te faca sa faci anumite greseli in alegerile tale cu care doar tu va trebui sa mergi mai departe cu ele...
Ca un sfat general, orice ti-ai cumpara incearca sa le asculti exact in configuratia ta pentru ca playere foarte "laudate" s-ar putea sa fie adevarate dezamagiri pentru tine... Nu trebuie neaparat sa ma crezi pe cuvant, mi s-a intamplat de cateva ori si acum nu mai cumpar absolut nimic inainte sa le probez/ascult...
Ca si recomandare te sfatuiesc sa cauti modelele mai vechi de la Alpine, ceva gen 9815, 9855, 9831 sau 9835, acestea daca se mai gasesc in stare buna isi merita fiecare ban. Pe parte de modele noi chiar recomand player-ul acesta http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/Kenwood/KDC-6051U/ , l-am auzit in diverse configuratii si in toate a dat rezultate foarte, foarte bune. |
|
| Sus |
|
 |
toboalpha Audiofil

|
Trimis: Mar Noi 20, 2012 1:29 am Titlul subiectului: |
|
|
iar te bagi tu in seama... ))))
vezi ca omu vrea cu usb si alte chestii...
si eu am vrut sa ii recomand playere ca 9885 9812 etc...dar m-am abtinut....
omu vrea ceva nou. _________________ BasuL si cu Toba MarE
|
| Sus |
|
 |
cynegeticos Priceput
Data înscrierii: 18/Noi/2009 Mesaje: 414 Locație: Ploiesti
|
Trimis: Mar Noi 20, 2012 2:25 am Titlul subiectului: |
|
|
| toboalpha a scris: | iar te bagi tu in seama... ))))
vezi ca omu vrea cu usb si alte chestii...
si eu am vrut sa ii recomand playere ca 9885 9812 etc...dar m-am abtinut....
omu vrea ceva nou. |
Nu prea, tu ai recomandat doua playere gasite la intamplare pe be-loud fara sa stii cum si in ce fel se aud...
Nu te supara pe mine dar nu asa se dau sfaturi!
| toboalpha a scris: | | vezi ca omu vrea cu usb si alte chestii... |
http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/Kenwood/KDC-6051U/
Ce nu corespunde cerintelor? |
|
| Sus |
|
 |
toboalpha Audiofil

|
Trimis: Mar Noi 20, 2012 10:30 am Titlul subiectului: |
|
|
| toboalpha a scris: | | vezi ca omu vrea cu usb si alte chestii... |
http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/Kenwood/KDC-6051U/
Ce nu corespunde cerintelor?[/quote]
nu la asta ma refeream...ci la playere mai vechi...gen 9885 9812...etc .... _________________ BasuL si cu Toba MarE
|
| Sus |
|
 |
tim270
|
Trimis: Mar Noi 20, 2012 11:46 am Titlul subiectului: |
|
|
Din cate m-am uitat la configuratia de sunet lui 9880 e identinca cu cea a lui 111R (daca nu ma insel) pe care as putea sa-l probez sa imi fac o parere cum se aude. (Desi pe vechea masina cum am mai zis, 111R, nu stiu din ce cauza, oricat l-as seta se aude ca-n butoiu cu vin)
Referitor la Kenwood-6051U singurul minus ar fi lipsa butoanelor de preselectare a posturilor radio.
Am cerut un sfat/pareri tocmai sa nu pierd din claritatea sunetului pe care il am cu vechiul JVC. Ideea ca playerul il iau o data si sa fiu multumit, nu sa-l schimb ca pe chiloti si de aceea incerc sa imi fac o idee sa nu arunc banii. (totusi nu e o suma de neglijat)
Criteriile dupa care caut sunt: (Be loud ar putea oferi mai multe optiuni de HU, parerea mea)
- performanta si claritate al sunetului minim ca vechiul HU (JVC KDG 312) in configuratia de boxe pe care le am (cred ca Blaupunkt OEM)
- USB si controll Ipod/iPhone (preferabil separate si toate mufele in spate inclusiv AUX daca va fi prevazut)
- iluminare verde (da bine cu bordul) si sa aibe si butoane preselectie radio (sa nu imi atraga mult atentia sa fac 2-3 comenzi sa schimb postul, ca nu am comenzi volan)
- sa fie exclusiv 1DIN cu fata detasabila (ca traim in tara in care trebe sa ne gandim si la cei cu "mana lunga")
Merci!
Ultima modificare efectuată de către tim270 la Mar Noi 20, 2012 11:51 am, modificat de 1 dată în total |
|
| Sus |
|
 |
toboalpha Audiofil

|
Trimis: Mar Noi 20, 2012 11:51 am Titlul subiectului: |
|
|
poate te ajuta si asta...
deschide un topic la DIVERSE... si vezi care e din Timisoara si care are Alpine si daca poti face o proba...
bafta _________________ BasuL si cu Toba MarE
|
| Sus |
|
 |
tim270
|
Trimis: Mar Noi 20, 2012 4:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
Treaba cu probatul e mai dificila. Ma indoiesc ca ar fi cineva de acord sa isi demonteze unitatea de pe masina doar ca eu sa vad cum imi suna.
Sa revin la ce am mai observat ca se mai cauta desi au un pret mai piperat:
Alpine CDA 117Ri
Alpine CDA 9886
Kenwood KDC-6051U (minus are lipsa butoanelor de preselectie radio)
Care sunt diferentele (ma refer majore ce se simt) dintre modelele de mai sus si atu-ul lor fata de ceea ce am ales eu (Alpine 9880) avand in vedere ca n-o sa mai doresc upgrade-uri de boxe, etc. |
|
| Sus |
|
 |
|